13 Ağustos 2015, Perşembe 11:13:27

Dalgın kamyon şoförü Atatürk Havalimanı pistine daldı

Cezayir’den İstanbul’a gelen Airbus 330-200 tipi uçağın Atatürk Havalimanı’na inişine saniyeler kala piste giren bir kamyon az kalsın bir faciaya sebep olacaktı. Kulenin dikkati onlarca yolcunun hayatını kurtardı.
  • Dhmi follow me ile apronda turlamaya devam etsin. Etrafta neler oluyor farkında değiller
  • O ucakta kim olmak isterdi,hickimse.
  • Zaten sokaklarda terör estiren sarı damperli kamyon şöförleri uçak kazasına sebep olsaydı nedense hiç şaşırmazdım. SRC verirken eğitimi sorgulamazsanız olacağı bu işte.
  • ISTE TURK BEYNI BIR KERE DAHA TERS CALISTI ADAMIN ISINE NIYE SON VERIYORSUNUZ. ADAM UCAGIN INECEGINI NERDEN BILEBILIR HEM CALISTIRMISLAR HEMDE ISTEN ATMISLAR ALLAH SORSUN ULAN SORSUN
  • Pas geçmeden kaynaklanan ek maliyeti çalışmaları yürüten firmaya yüklesinler bi daha yapılmaz rahat olun
  • İnşaat araçları parkı, bu adamlar zamanında yandaşlara (ve dolayısıyla ilave olarak kendi ceplerine) para aktarmanın en kolay yolu olduğu için Türkiye'de o kadar büyüdü ki, şimdi ha bire bir iş, tabi yine çoğu gereksiz inşaat, yol vs uydurularak bunların çalıştırılmaya devam edilmesi ve hortum düzeninin sürdürülmesi sağlanıyor. Yiyin beyler yiyin. Bunların size çok fena kusturulacağı hesap zamanı mutlaka gelecek.
  • Bu meydanda yapılan her iş günü kurtarmaya yönelik. C taksi yolu yeni yapılmadı mı ? 2 ay gibi bir süre 35R pistinden taksi yapmadık mı ? Bugün gidin bakın bakalım C taksi yolundaki N6-7 park pozisyonuna denk gelen kratere..milli servet bu uçaklar ya yazık günah..yapılalı 2-3 ay olmuş yine çöküyor..nasıl iş yapılıyor gerçekten anlamak çok zor..yarın bi gün Y apronunu göremezseniz şaşırmayın orası da komple çöker mazallah
  • o damın suçu yok sokata araba kullnaır gibi orda d apron eğitimi verilmeden kamyon kullanmasına izin verirsen bunlar olur!!! yazık şimdi bir de o abime fırça atarlarr:(
  • Sen atatürk havaalaninin yoğunluğunu bilmiyorsun galiba. Disardan konusmakla olmaz bu isler. Bu sektörde olman gerekir bu yoğunluğunu gorebilmen için. Atatürk e yapilan calismalar 3. Havaalanı yapilana dek artan yogunluguna hizmet verebilmek içindir. Taksi yolları bakima giriyor. Gecen ay biten 208 ile 213 gate leri arasında pist dolgusu ve bakimi ve kargo terminallerinin yikilarak 8 körüklü terminali uzatma cabalari. Bunlar sadece isin hafif bir yoğunluğunu azaltir. Uçak park edecek pozisyon yok. Kalkis pisti yetmiyor. Yer hizmetleri yetmiyor. Kapasite doldu tasti göremiyor musunuz bunlari .?
  • Abim nerden bilsin ki, geçim derdinde. İşten atılmamıştır inşallah.

Atatürk Havalimanı’nda kontrolsüz şekilde piste girmeye çalışan bir kamyon faciaya adeta davetiye çıkardı. Cezayir’den İstanbul’a gelen DAH3018 çağrı kodlu Airbus 330-200 tipi uçak önceki gece saat 02.30 civarında Atatürk Havalimanı için alçalmaya başladı.

Uçak Florya yönünden Atatürk Havalimanı’na inmek için hazırlanırken pistte son anda, inşaat çalışmalarını yürüten Makyol şirketine ait bir kamyon olduğu fark edildi. Uçağın inmesine saniyeler kala piste doğru bir kamyonun ilerlediğini fark eden kule, pilota acilen pas geçmesi talimatı verdi. Uçağın kaptan pilotu inişi iptal etti ve pisti pas geçti.

DHMİ ekipleri, pisti ihlal eden ve uçuş emniyetini riske atan kamyon sürücüsünü uyardı ve pisti terk etmesini sağladı. Uçak kısa süre sonra yine aynı piste sorunsuz inişini gerçekleştirdi. Yürekleri ağızlara getiren bu olay sonrası Cezayir Havayolları pilotu, dikkatlerinden dolayı hava trafik kontrolörlerine teşekkür etti.

Aprondaki inşaat çalışmalarında görev yaptığı belirtilen kamyon sürücüsünün işine son verilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İşte o anlar:

Dalgın kamyon şoförü Atatürk Havalimanı pistine daldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Follow ~ 9 yıl önce
Dhmi follow me ile apronda turlamaya devam etsin. Etrafta neler oluyor farkında değiller

Yanıtla

Kalan karakter 1000
follow me ~ 9 yıl önce
her kamyonun başına bir follow me vermek lazım haklısın
Realist ~ 9 yıl önce
O ucakta kim olmak isterdi,hickimse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFAF ~ 9 yıl önce
NIYE BU BILGIYI VERDIN
773 ~ 9 yıl önce
Zaten sokaklarda terör estiren sarı damperli kamyon şöförleri uçak kazasına sebep olsaydı nedense hiç şaşırmazdım. SRC verirken eğitimi sorgulamazsanız olacağı bu işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFASFA ~ 9 yıl önce
ISTE TURK BEYNI BIR KERE DAHA TERS CALISTI ADAMIN ISINE NIYE SON VERIYORSUNUZ. ADAM UCAGIN INECEGINI NERDEN BILEBILIR HEM CALISTIRMISLAR HEMDE ISTEN ATMISLAR ALLAH SORSUN ULAN SORSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyon? ~ 9 yıl önce
Bildigim kadariyla adamlara apron egitimi veriliyor, nerenin taksi yolu, nerenin santinye, nerenin girilmeemesi gereken pist oldugunu goruyor adam. Yarim bacak boyunda isaretciler.
?? ~ 9 yıl önce
Saka mı yapıyosun?
Bedeli ödetilsin bi daha yapmazlar ~ 9 yıl önce
Pas geçmeden kaynaklanan ek maliyeti çalışmaları yürüten firmaya yüklesinler bi daha yapılmaz rahat olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araç Parkı ~ 9 yıl önce
İnşaat araçları parkı, bu adamlar zamanında yandaşlara (ve dolayısıyla ilave olarak kendi ceplerine) para aktarmanın en kolay yolu olduğu için Türkiye'de o kadar büyüdü ki, şimdi ha bire bir iş, tabi yine çoğu gereksiz inşaat, yol vs uydurularak bunların çalıştırılmaya devam edilmesi ve hortum düzeninin sürdürülmesi sağlanıyor. Yiyin beyler yiyin. Bunların size çok fena kusturulacağı hesap zamanı mutlaka gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 9 yıl önce
Bu meydanda yapılan her iş günü kurtarmaya yönelik. C taksi yolu yeni yapılmadı mı ? 2 ay gibi bir süre 35R pistinden taksi yapmadık mı ? Bugün gidin bakın bakalım C taksi yolundaki N6-7 park pozisyonuna denk gelen kratere..milli servet bu uçaklar ya yazık günah..yapılalı 2-3 ay olmuş yine çöküyor..nasıl iş yapılıyor gerçekten anlamak çok zor..yarın bi gün Y apronunu göremezseniz şaşırmayın orası da komple çöker mazallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eğitim ~ 9 yıl önce
o damın suçu yok sokata araba kullnaır gibi orda d apron eğitimi verilmeden kamyon kullanmasına izin verirsen bunlar olur!!! yazık şimdi bir de o abime fırça atarlarr:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teror ~ 9 yıl önce
Egitimsiz cahil bir terorist eylem yapsa iki kisi oldurse, cahil ama sonucta emri veren baskasi bunu kullaniyorlar, ayni sekilde bu teroriste egitim vermeyen devleti mi suclayacan, sag ele gecirilirse yazik bisey yapmayin ona diyebilecek misin? Iniste ki pilot yerinde olsan ve ucu ucuna kurtarabilsen ucagi abisi yanlislikla girmis yaa diyebilecek misiniz?
Neler oluyor diyene ~ 9 yıl önce
Sen atatürk havaalaninin yoğunluğunu bilmiyorsun galiba. Disardan konusmakla olmaz bu isler. Bu sektörde olman gerekir bu yoğunluğunu gorebilmen için. Atatürk e yapilan calismalar 3. Havaalanı yapilana dek artan yogunluguna hizmet verebilmek içindir. Taksi yolları bakima giriyor. Gecen ay biten 208 ile 213 gate leri arasında pist dolgusu ve bakimi ve kargo terminallerinin yikilarak 8 körüklü terminali uzatma cabalari. Bunlar sadece isin hafif bir yoğunluğunu azaltir. Uçak park edecek pozisyon yok. Kalkis pisti yetmiyor. Yer hizmetleri yetmiyor. Kapasite doldu tasti göremiyor musunuz bunlari .?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Abim nerden bilsin ki, geçim derdinde. İşten atılmamıştır inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suçlu ! ~ 9 yıl önce
hemen suçluyu bulmuşlar ve şöför işten atılmış onun şefi müdürü varken dimi !
Mr.B ~ 9 yıl önce
Sorumsuz adamın geçim derdi hiç umrumda değil açıkçası umarım birdaha insanların canını tehlikeye atabileceği bir iş dalında çalışamaz
Mr. B ~ 9 yıl önce
Mr. B. kardeş, şoförün bir suçu yok. Dolayısıyla sorumluluğu da yok. Sen boşuna kızmışsın şoför'e. Ona değil müdür ve amirlerine kız. İşten atılmayı hak eden onlar. Sen şoför'e apron eğitimi verdin miki "sorumsuz " diye suçluyorsun..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000