04 Mayıs 2012, Cuma 13:01:46

ÇELEBİ HAVA SERVİSİ DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Çelebi Hava Servisi, Türkiye’de ISAGO tescili almaya hak kazanan ilk ve tek yer hizmetleri kuruluşu olarak bu alanda da dünya ikinciliğine ulaştı.
  • ŞİRKETİMİ SEVİYORUM.İŞ ARKADAŞLARIMI SEVİYORUM AMA UYGULANAN BAZI POLİTİKALARIN YANLIŞ OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM. EVET MAAŞLAR TATMİN ETMİYOR OLABİLİR AMA BU DEVİRDE ŞÜKRETMELİ VE İŞİMİZİ CANI GÖNÜLDEN SEVEREK,GÜLERYÜZLE YAPMALIYIZ. YOLCULAR VARSA BİZDE VARIZ. TEK SIKINTI YÖNETİCİLERİN ÇALIŞANINA YETERİ KADAR ÖNEM VERMEMESİ VE SADECE HATA YAPINCA HATIRLANMAK ... DİĞER YER HİZMETLERİNE DE RABBİM KOLAYLIK VERSİN.. LÜTFEN KARDEŞÇE YAŞAYALIM,GEREKSİZ TARTIŞMALARA GİRMEYELİM,SONUÇTA HERKES İNSANLARA VE UÇAKLARA HİZMET VERİYOR. HERKESE SELAMLAR...
  • sadece göstermelik değilmi bu isago kurallarına uyuluyomu acaba şimdi denetleme yapıyorlar milletin bir hafta önceden haberi oluyor sadece o gün kurallara uyuluyor madem bu belleyi çalışan personellerin swyesinde aldınız onlar için ne yaptınız merak ediyorum ama bir şey yapmadığınıza adım gibi eminim siz paraları çeşmede müzik sistemi için harcayın personele çalışanına değer vermeyen tek şirket çelebi köle gibi kullanan şirket 10 kişinin yapcağı işi 4 kişiyle yapmaya çalışıyor özellikle üst düzey yöneticiler izmir istasyonunda 2 sene çalıştım ve yönetim beş para etmez havalarından geçilmiyor ben anlamıyorum işe yeni başlayan birisi 4 senelik çalışan personelle aynı maaşı alıyor yada daha fazla alıyor niye diğer şirketler gibi maaş vermiyor personeline fazla para verse çelebi şirketi batarmı bilmiyorum neyse söylencek çok şey var ama değişen hiçbir şey olmucak bunu herkez biliyor.....
  • ewet kagıt üstünde 2.ci ancak personel ve yolcuların gözünde kaçıncı önemli olan bu degil mi? kendi personelinden etinden kemiginden faydalanan bir şirket bende 4 yıl çalıştım nasıl bir yer hala anlamış degilim kurtulduguma ve insan oldugu mu anladım yazık yazık bu olan şeylerden nasılda kimselerin haberleri yok buda ayrıca bir sikandal degil mi..!!
  • kalite hiç bir zaman düşünülemez celebide,iş bitsin yeter mantıgı vardır..sıfır güler yüz,sfır hizmet,bir cok sıfır,isago sıfır..
  • milleti aç susuz 13 saat çalıştırıyor. bu mu kalite????
  • havas kadar basınıza tas dussun
  • Umarım havaş da kaçıncı olduğunu anlamıştır bu sayede
  • tebrıkler - maasları begenmeyen arkadaslar neden calısmaya devam edıyorlar? - baska sırketlere gıdıp neden sorunlarını cozmuyorlar? - Yoksa bu soylemlerın altında baska gerceklermı var? - neden pıslık atıp yurumeye devam eder ınsanlar? - kendı bulguları cok oldugu ıcın ruhsal rahatlamamı yaparlar? - Neyse - Tebrıkler Celebı
  • çok komik herşey göstermelik ....sadece görüntü ...uygulama sıfır ...ve sıfır bulgu :))
  • LÜTFEN İYİYE, İYİ KÖTÜYE İSE KÖTÜ DEMEYİ BECERELİM VE İKİSİNİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYALIM. BU YAPILAN İYİ BİR ŞEY. GÜZEL BİR BAŞARI .O ZAMAN TEBRİK EDELİM. BİR TÜRK ŞİRKETİNİN BU BAŞARISINA SEVİNELİM. ANCAK BU KONUDA DA TABİİ Kİ SÖYLENECEK BAŞKA ŞEYLER DE OLABİLİR. BEKLEYELİM. EMEĞİ GEÇENLERİ, BU KONUDA ÇALIŞANLARI TEBRİK EDİYORUM.

Çelebi Hava Servisi, uluslararası havacılık sektörünün en önemli kuruluşları arasında yer alan IATA bünyesinde verilen ISAGO tescilini alan ilk ve tek Türk şirketi unvanının yanı sıra bu alanda dünya sıralamasında da 2’nci olarak yer alıyor.

Göksel; “Dünya 2’nciliğinin haklı gururunu yaşıyoruz”
Çelebi Hava Servisi A.Ş. Genel Müdürü Talha Göksel, “Çelebi, kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği birçok ilklerle sektörüne öncülük yapmış, güvenli ve yüksek standartlardaki hizmetini uluslararası pazarlara taşımıştır. ÇHS, bu özelliklerinden ötürü; gerek ulusal gerekse uluslararası pazarda, önemli markaların, hatta ülke liderlerinin tercih ve takdirlerini kazanmıştır. ÇHS olarak, sivil havacılık yer hizmetleri sektörü açısından önemli bir ilki daha gerçekleştirerek, ISAGO tescilini Türkiye’de almaya hak kazanan ilk ve halen tek şirket olmanın yanı sıra; bu alanda 96 şirket arasında elimizde bulundurduğumuz dünya ikinciliğinin de haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Dünya çapında başarı: denetimlerde ‘sıfır’ hata
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili 28 Eylül 2010 tarihli genelgesine karşın ÇHS, ISAGO çalışmalarını Mart 2010 tarihinde başlattı. 2007 yılından itibaren uygulamakta olduğu Entegre Yönetim Sistemlerini (ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 14001) ISAGO beklentileri doğrultusunda geliştiren ÇHS, Türkiye’de ISAGO belgelendirmesini hak eden ilk Türk Yer Hizmetleri kuruluşu oldu. ÇHS’nin ISAGO denetimleri ise şöyle gerçekleşti; Çelebi Hava Servisi Genel Müdürlüğü (Ağustos 2010), Atatürk Havalimanı – ÇHS İstanbul İstasyonu (Ekim 2010), Antalya Havalimanı – ÇHS Antalya İstasyonu (Aralık 2011), Bodrum Milas Havalimanı – ÇHS Bodrum İstasyonu (Aralık 2011), Dalaman Havalimanı – ÇHS Dalaman İstasyonu (Aralık 2011), Adnan Menderes Havalimanı – ÇHS İzmir İstasyonu (Aralık 2011), Adana Havalimanı – ÇHS Adana İstasyonu (Nisan 2012), Trabzon Havalimanı – ÇHS Trabzon İstasyonu (Nisan 2012).

Rekor başarı: 311 madde - ‘sıfır’ bulgu
ÇHS İstasyonları, denetimler sırasında yüksek standartları ve hizmet kalitesini ile rekorlar kırarak, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. ÇHS, tüm istasyonlarının denetimi, 311 maddeden oluşan ISAGO Manueli üzerinden “0 – sıfır” hata ile tamamlanması ve aynı yıl ISAGO tesciline hak kazanan 5 istasyonu ile ulaşılması güç bir başarıya daha imza atmış oldu.
ISAGO’lu istasyon sayısını 9’a çıkaracak

ÇHS, halen ISAGO tesciline sahip Türkiye’deki 5 istasyonu ve Macaristan’daki Budapeşte Ferihegy Uluslararası Havalimanı’ndaki istasyonu (Celebi Ground Handling BUD) ile birlikte 96 kuruluşun yer aldığı ISAGO dünya sıralamasında, kısa süre öncesine kadar 3’üncü olarak yer alıyordu. ÇHS, Nisan 2012’de denetime giren Trabzon ve Adana istasyonlarının da denetimi “0” bulgu ile tamamlayarak ISAGO tesciline hak kazanması sonucu dünya sıralamasında 2’nciliğe yükseldi. ÇHS, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ÇHS Sabiha Gökçen İstasyonu’nda Eylül 2012’de gerçekleştirilecek denetlemenin ardından, ISAGO tescili almaya hak kazanmış istasyon sayısını 9’a çıkaracak.

SHGM, ISAGO’yu zorunlu kıldı
Türk sivil havacılığının kaydettiği hızlı gelişim ile birlikte, hizmet verilen hava taşıyıcısı ve havaalanlarında gerçekleştirilen operasyon sayılarında büyük artışlar yaşanmaktadır. Sivil Havacılığın ayrılmaz bir parçası olan yer hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda; emniyetin sağlanması, yer kazalarının yaşanmaması ve çok sayıda hava taşıyıcısın aynı yer hizmeti kuruluşuna denetim yapmasının önüne geçebilmek amacıyla, ISAGO programının uygulanması da büyük önem arz etmektedir.

Bu doğrultuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 28 Eylül 2010 tarihli genelgesi (SHY 22, İkinci Bölüm Uygulanacak Esas ve Usuller, Madde 19, (p) bendi) ile; “Yıllık yolcu trafiği bir milyondan fazla olan havaalanlarında, hava taşıyıcılarına yönelik yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme ile ramp hizmetleri için çalışma ruhsatı olan yer hizmetleri kuruluşlarının, iki yıl içerisinde IATA Yer Hizmetleri Emniyet Denetim Programı (ISAGO) ile ilgili gerekli işlemleri tamamlaması ve belgelendirmesi” zorunlu kılınmıştı. ÇHS ise ISAGO çalışmalarını, SHGM’nin genelgesinden önce Mart 2010 tarihinde başlatmıştı.

ISAGO (IATA Safety Audit for Ground Operations - IATA Yer Hizmetleri Emniyet Denetim Programı)
Dünyada apron kazaları sonucunda meydana gelen toplam yıllık kayıp; IATA tarafından ortalama 4 milyar dolar olarak hesaplamıştır. ISAGO (IATA Safety Audit for Ground Operations - IATA Yer Hizmetleri Emniyet Denetim Programı); IATA’nın yer kazalarını azaltmak hedefiyle 2005 yılında başlattığı Apron Kazalarını Önleme Programı sonucu ortaya çıkmıştır. IATA, yer kazalarının ve emniyet ihlallerinin yaşanmaması ve evrensel emniyet denetim programının geliştirilmesi amacıyla; hava taşıyıcıları, yer hizmetleri kuruluşları, sivil havacılık otoriteleri, havaalanı işletmecileri ve diğer havacılık sektörü kuruluşları ile birlikte, yer hizmeti sağlayıcılarına yönelik IATA Yer Hizmetleri Emniyet Denetim Programı’nı (ISAGO) geliştirmiştir.

ISAGO; yer hizmetleri kuruluşları için standardize edilmiş, havayolları tarafından IATA adına yapılan ve uluslararası kabul görmüş operasyonel standartlar üzerine kurgulanan bir denetim programıdır. Bu program; bir denetim sistemi, standart ve tutarlı bir şekilde yürütülen uluslararası kalite denetim ilkelerinin kullanıldığı, operasyonel risk ve güvenlik yönetim modelidir. IATA tarafından sertifikalandırılan ISAGO; havayolları tarafından, yer hizmetleri kuruluşlarına yapılan çok sayıdaki denetimlerin ortaklaştırılması ve dolayısıyla azaltılmasını sağlamaktadır. Gereksiz denetim tekrarını azaltmasının yanı sıra ISAGO’da; havacılık faaliyetlerindeki operasyonel güvenliği arttırmakla birlikte, apronda personel ve uçak kazalarını da en aza indirmek amaçlanmaktadır.

ÇELEBİ HAVA SERVİSİ DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

CHS ~ 12 yıl önce
ŞİRKETİMİ SEVİYORUM.İŞ ARKADAŞLARIMI SEVİYORUM AMA UYGULANAN BAZI POLİTİKALARIN YANLIŞ OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM. EVET MAAŞLAR TATMİN ETMİYOR OLABİLİR AMA BU DEVİRDE ŞÜKRETMELİ VE İŞİMİZİ CANI GÖNÜLDEN SEVEREK,GÜLERYÜZLE YAPMALIYIZ. YOLCULAR VARSA BİZDE VARIZ. TEK SIKINTI YÖNETİCİLERİN ÇALIŞANINA YETERİ KADAR ÖNEM VERMEMESİ VE SADECE HATA YAPINCA HATIRLANMAK ... DİĞER YER HİZMETLERİNE DE RABBİM KOLAYLIK VERSİN.. LÜTFEN KARDEŞÇE YAŞAYALIM,GEREKSİZ TARTIŞMALARA GİRMEYELİM,SONUÇTA HERKES İNSANLARA VE UÇAKLARA HİZMET VERİYOR. HERKESE SELAMLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmaz....: ~ 12 yıl önce
sadece göstermelik değilmi bu isago kurallarına uyuluyomu acaba şimdi denetleme yapıyorlar milletin bir hafta önceden haberi oluyor sadece o gün kurallara uyuluyor madem bu belleyi çalışan personellerin swyesinde aldınız onlar için ne yaptınız merak ediyorum ama bir şey yapmadığınıza adım gibi eminim siz paraları çeşmede müzik sistemi için harcayın personele çalışanına değer vermeyen tek şirket çelebi köle gibi kullanan şirket 10 kişinin yapcağı işi 4 kişiyle yapmaya çalışıyor özellikle üst düzey yöneticiler izmir istasyonunda 2 sene çalıştım ve yönetim beş para etmez havalarından geçilmiyor ben anlamıyorum işe yeni başlayan birisi 4 senelik çalışan personelle aynı maaşı alıyor yada daha fazla alıyor niye diğer şirketler gibi maaş vermiyor personeline fazla para verse çelebi şirketi batarmı bilmiyorum neyse söylencek çok şey var ama değişen hiçbir şey olmucak bunu herkez biliyor.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kenblock ~ 12 yıl önce
ewet kagıt üstünde 2.ci ancak personel ve yolcuların gözünde kaçıncı önemli olan bu degil mi? kendi personelinden etinden kemiginden faydalanan bir şirket bende 4 yıl çalıştım nasıl bir yer hala anlamış degilim kurtulduguma ve insan oldugu mu anladım yazık yazık bu olan şeylerden nasılda kimselerin haberleri yok buda ayrıca bir sikandal degil mi..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 12 yıl önce
kalite hiç bir zaman düşünülemez celebide,iş bitsin yeter mantıgı vardır..sıfır güler yüz,sfır hizmet,bir cok sıfır,isago sıfır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çilebi ~ 12 yıl önce
milleti aç susuz 13 saat çalıştırıyor. bu mu kalite????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aksamcı ~ 12 yıl önce
havas kadar basınıza tas dussun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mrspk ~ 12 yıl önce
Umarım havaş da kaçıncı olduğunu anlamıştır bu sayede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bumerang ~ 12 yıl önce
tebrıkler - maasları begenmeyen arkadaslar neden calısmaya devam edıyorlar? - baska sırketlere gıdıp neden sorunlarını cozmuyorlar? - Yoksa bu soylemlerın altında baska gerceklermı var? - neden pıslık atıp yurumeye devam eder ınsanlar? - kendı bulguları cok oldugu ıcın ruhsal rahatlamamı yaparlar? - Neyse - Tebrıkler Celebı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
????? ~ 12 yıl önce
çok komik herşey göstermelik ....sadece görüntü ...uygulama sıfır ...ve sıfır bulgu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAŞARIYI TAKDİR ETMEK GEREK ( 1 ) ~ 12 yıl önce
LÜTFEN İYİYE, İYİ KÖTÜYE İSE KÖTÜ DEMEYİ BECERELİM VE İKİSİNİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYALIM. BU YAPILAN İYİ BİR ŞEY. GÜZEL BİR BAŞARI .O ZAMAN TEBRİK EDELİM. BİR TÜRK ŞİRKETİNİN BU BAŞARISINA SEVİNELİM. ANCAK BU KONUDA DA TABİİ Kİ SÖYLENECEK BAŞKA ŞEYLER DE OLABİLİR. BEKLEYELİM. EMEĞİ GEÇENLERİ, BU KONUDA ÇALIŞANLARI TEBRİK EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000