07 Ocak 2012, Cumartesi 09:01:06

BÜYÜK UÇAKLAR AHL'YE KÜÇÜK UÇAKLAR İSG'YE...

DHMİ Genel Müdürü Birdal, rötarlara karşı aldıkları önemleri anlattı: Büyük uçaklar Atatürk, küçükler Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmeli...
  • Birdal bu çözümü thy a.o yönetim kurulu üyesi olarak mı yoksa dehameii genel müdürü olarak mı öneriyor?. merak ettim doğrusu
  • Avrupa yakasında 2. meydana ihtiyaç vardır. Sabiha Gökçenin IST a olan uzaklığı hem turizmi etkilemekte hem de yolculara eziyet olmaktadır. Turist IST a geldim zannediyor. Oradan otobüslerle 3 saat daha yolculuk yapıp şehir içine geliyor. Uçuş süresinden fazla karayolu sürüyor. Bu hizmet mi ?
  • SAW DENEN ŞAHIS HER NEDENSE HEP ALEHTE YORUM YAPMASINA RAĞMEN SAW NİKİNİ KULLANIYOR!! DHMİ BÖYLE BİR ÇÖZÜM BULACAĞINA SAW DA 2. PİSTİN İHALESİNİ BİRAN EVVEL AÇIKLASINLAR!! SAW ANADOLU YAKASININ, ATATÜRK AVRUPA YAKASININ HAVALİMANI OLMALI!!! 3. HAVALİMANINA İHTİYAÇ YOK!! BIRAKSINLAR ARTIK BU ÇIKAR DAVALARINIDA MİLLETE HİZMET ETSİNLER!!!
  • Yıllardır söylenen ancak bir kaç şakşakçı tarafından sürekli örtülmek istenen gerçek DHMI tarafından da açıklanıyor, aslında açıklanmak zorunda kalınıyor. Hiç kimse hem DHMI nin hem de TAV ın yaptıklarını küçümseyemez ve tebrik etmeli. Ancak şu unutulmamalı. THY nin böyle büyüyeceği hiç bir modelde öngörülmedi. Şu anda gelinen nokta IST havalimanının sonunun geldiğidir. Yıllardır gün içinde 10-12 saatlik peak saatlerde zaten 55-60 uçuş yapılıyor. Yani 40 - 50 kapasite zaten geçiliyor. Herkes bilirki 24 saat içinde her saat peak olamaz...SAW 2. pisti, yeni terminal kısa vade çözümdür. 3. havalimanı ise orta ve uzun vade.. Hadi bakalım çok bilenler neredesiniz? Bu güne kadar verdikleri hizmetler için hem DHMIye hemde TAV a yine tebrikler.
  • 30 yildir havaciligin bizzat kalbinde olan birisi bunu dememistir.bence gazeteci abartmis. konusma iceriginin hic bir yerinde bundan soz edilmemis.hatta sawa zorla ucakmi indirelim diyor. bu haber basligiyla tamamen celisiyor.
  • SAW hiç açılmamalıydı. Onun yerine Çorlu havalimanı adam edilmiş olsaydı şimdi bu tartışmalar olmadığı gibi SAW dan neredeyse izmitten istanbula gelen insanlar eziyet çekmek zorunda kalmayacaklardı.
  • Bilgisiz ve bol keseden atan insanlar belli oluyor bu yorumlarda hemen. Adam %25 arttirdik diyor kapasiteyi , pist yapilamaz diyor teknik sebeplerden dolayi, herkes ahl ye inmek istedigi icin yogunluk oluyor, tabii ki aktarmasi vs si olanlar inecek ahl ye ama bi kismi da sabihaya inmek zirunda, bunu soyluyor ama siz cok daha iyi bildiginiz icin havaciligi boyle sacma sapan yorumlar yapiyorsunuz. Eger o calismalar yapilmasaydi kaos olurdu hergun ahl de. Guvenlik herseyden onde gelir adam yalan mi soyleyecek bu kurumda bi tek orhan birdal mi var bir suru teknik ekibi var kontroloru var hic birinin aklina gelmedi sizin akliniza geldi oyle mi.. Ruzgardan sikinti yasiyoruz diyosa yasiyodur niye indirmek istemesin ucaklari??? Biraz mantik lutfen
  • Özel uçaklar ve kargo uçakları sabihaya inmeli. Diğerlerinin AHL de kalması gayet normaldir.
  • Hızlı iniş için cat 3 yapılmış ama ıls sistemine hızlı ulaşım için hala yol bile yapılmamış . neredesin SHGM.
  • Diyelimki ben uzun uçuştan büyük gövdeli uçakla geldim ve iç hata küçük gövdeli uçakla devam edeceğim ?????
Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki rötarları azaltmak için gelen önerileri değerlendirdi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal'ın çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

UÇAK TRAFİĞİ YÜZDE 13 ARTTI: 288 bin olan uçak trafiği bir yılda 325 bine çıktı. Yüzde 13'lük bir artış ol. Yolcu sayısı da 31 milyondan 37 milyona çıktı. Tedbir almamış olsaydık, bu kadar yolcuya hizmet veremezdik. 
 
KAPASİTEYİ YÜKSELTTİK: Pistleri yeniledik, uçakların hızlı çıkışı için taksi yolları yaptık. Hızlı iniş için CAT 3 ILS sistemini kurduk. 
 
SAATTE 10 UÇAK DAHA: Çok düşük görüş şartlarında dahi inişe imkan sağlayan hassas yaklaşma imkanı sağladık. Yüzey hareketleri izleme radarı kurduk. Saatte havalimanını kullanan uçak kapasitesini de 40'tan 50'ye çıkararak yüzde 25 artırdık. 
 
1 METREKARESİ BİLE DEĞERLİ: Terminal işletmecisi, havalimanı yönetimi ve hava trafik yönetimi bir araya gelerek fikir teatisinde bulunuyor. 1 metrekare bile yer bulsak değerlendirmek için çaba sarf ediyoruz. 
 
LODOSUN ÇARESİ YOK: Lodoslu havalarda ne yaparsak yapalım gecikmeleri önleyemeyiz. Rüzgar güneyden esince uçuş  emniyetini riske etmemek için beklemeler yaşanabiliyor. Küçük uçakların iniş kalkınış kısıtladık. 
 
MİLLİ DEĞİL BÜYÜK AYRIMI: Atatürk Havalimanı'na sadece milli havayollarının inmesini sağlamak pek mümkün değil. Üzerinde bayrak taşıyan uçakların hepsi milli değil. Ancak küçük uçak - büyük uçak ayrımı yapabilirsiniz. Örneğin Suudi Arabistan hac zamanı  sadece büyük gövdeli uçaklara izin veriyor.
 
ASKERİ ARAZİYE SIĞMIYOR: Atatürk Havalimanı, gün geçtikçe kapasite sınırlarını zorluyor. 3. havalimanı kararını aldık. Atatürk Havalimanı'ndaki askeri arazi için de protokol çalışmaları devam ediyor. Ama orduya ait araziye yeni pist açılamıyor. Teknik açıdan mümkün değil. Bin 900 metrede kalıyor. Bu da büyük uçaklara iniş imkanı sağlamıyor. Orası sadece  park yerimiz artmış olacak. 
 
GÖKÇEN'E ZORLA YÖNLENDİREMEYİZ: Uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı'na zorla yönlendiremeyiz. Sabiha Gökçen'i işleten işletmeci kendi havalimanına uçak çekmeye çalışmalı. Onların teşvik ve gayreti olmalı.
BÜYÜK UÇAKLAR AHL'YE KÜÇÜK UÇAKLAR İSG'YE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 12 yıl önce
Birdal bu çözümü thy a.o yönetim kurulu üyesi olarak mı yoksa dehameii genel müdürü olarak mı öneriyor?. merak ettim doğrusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Avrupa yakasında 2. meydana ihtiyaç vardır. Sabiha Gökçenin IST a olan uzaklığı hem turizmi etkilemekte hem de yolculara eziyet olmaktadır. Turist IST a geldim zannediyor. Oradan otobüslerle 3 saat daha yolculuk yapıp şehir içine geliyor. Uçuş süresinden fazla karayolu sürüyor. Bu hizmet mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SAW DENEN ŞAHIS HER NEDENSE HEP ALEHTE YORUM YAPMASINA RAĞMEN SAW NİKİNİ KULLANIYOR!! DHMİ BÖYLE BİR ÇÖZÜM BULACAĞINA SAW DA 2. PİSTİN İHALESİNİ BİRAN EVVEL AÇIKLASINLAR!! SAW ANADOLU YAKASININ, ATATÜRK AVRUPA YAKASININ HAVALİMANI OLMALI!!! 3. HAVALİMANINA İHTİYAÇ YOK!! BIRAKSINLAR ARTIK BU ÇIKAR DAVALARINIDA MİLLETE HİZMET ETSİNLER!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yıllardır söylenen ancak bir kaç şakşakçı tarafından sürekli örtülmek istenen gerçek DHMI tarafından da açıklanıyor, aslında açıklanmak zorunda kalınıyor. Hiç kimse hem DHMI nin hem de TAV ın yaptıklarını küçümseyemez ve tebrik etmeli. Ancak şu unutulmamalı. THY nin böyle büyüyeceği hiç bir modelde öngörülmedi. Şu anda gelinen nokta IST havalimanının sonunun geldiğidir. Yıllardır gün içinde 10-12 saatlik peak saatlerde zaten 55-60 uçuş yapılıyor. Yani 40 - 50 kapasite zaten geçiliyor. Herkes bilirki 24 saat içinde her saat peak olamaz...SAW 2. pisti, yeni terminal kısa vade çözümdür. 3. havalimanı ise orta ve uzun vade.. Hadi bakalım çok bilenler neredesiniz? Bu güne kadar verdikleri hizmetler için hem DHMIye hemde TAV a yine tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
30 yildir havaciligin bizzat kalbinde olan birisi bunu dememistir.bence gazeteci abartmis. konusma iceriginin hic bir yerinde bundan soz edilmemis.hatta sawa zorla ucakmi indirelim diyor. bu haber basligiyla tamamen celisiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SAW hiç açılmamalıydı. Onun yerine Çorlu havalimanı adam edilmiş olsaydı şimdi bu tartışmalar olmadığı gibi SAW dan neredeyse izmitten istanbula gelen insanlar eziyet çekmek zorunda kalmayacaklardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bilgisiz ve bol keseden atan insanlar belli oluyor bu yorumlarda hemen. Adam %25 arttirdik diyor kapasiteyi , pist yapilamaz diyor teknik sebeplerden dolayi, herkes ahl ye inmek istedigi icin yogunluk oluyor, tabii ki aktarmasi vs si olanlar inecek ahl ye ama bi kismi da sabihaya inmek zirunda, bunu soyluyor ama siz cok daha iyi bildiginiz icin havaciligi boyle sacma sapan yorumlar yapiyorsunuz. Eger o calismalar yapilmasaydi kaos olurdu hergun ahl de. Guvenlik herseyden onde gelir adam yalan mi soyleyecek bu kurumda bi tek orhan birdal mi var bir suru teknik ekibi var kontroloru var hic birinin aklina gelmedi sizin akliniza geldi oyle mi.. Ruzgardan sikinti yasiyoruz diyosa yasiyodur niye indirmek istemesin ucaklari??? Biraz mantik lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Özel uçaklar ve kargo uçakları sabihaya inmeli. Diğerlerinin AHL de kalması gayet normaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hızlı iniş için cat 3 yapılmış ama ıls sistemine hızlı ulaşım için hala yol bile yapılmamış . neredesin SHGM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Diyelimki ben uzun uçuştan büyük gövdeli uçakla geldim ve iç hata küçük gövdeli uçakla devam edeceğim ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000