24 Kasım 2009, Salı 13:36:54

Bu işin ŞAKASI YOK! Yarın GREV VAR!

Memur konfederasyonları, yarın 'uyarı grevi' adıyla iş bırakma eylemi yapacak. Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) da eyleme destek verecek.
  • ben bir işçi çalışanıyım benim aldıgım maaşın iki katını alıyorlar ama yinede geçinemiyorlar çünkü şükretmesini bilmiyorlar ya bunlar işziz kalırlarsa ne yaparlar bilmem her halde intahar ederler dayamışlar sırtlarını devlete yan gelip yatıyorlar yılda toplam 215 gün çalışıyorlar yinede isyan ediyorlar 1günün faturasını bize ödettireçekler ezilen yine biz olacagız ellerini viçdanlarına koyup düşünmelerini istiyorum
  • ya arkadaşlar grev dediğiniz nedir.900 bin kişiyle 40 milyon kişiye işkence çektirmek mi.ya da bu kadar milleti arkanızdan küfretmek mi.bu ülkede kim yaptığı işin hakkını alıyor ki.asgari ücretle çalışanları hiç düşündünüzmü.yada hiç bu ücretle çalıştınız mı.bunu bilemezsiniz.bu millet yıllardır grev yapıyor zaten.ama açlık grevi.kimsenin karnı tok değil.tepkinizi millete zarar vericek şekilde değil.üstümüzdekilerin anlayacağı şekilde verin.oda sandıkta.ama bizim milletimiz ezik bir millettir.üstekiler nekadar ezerse okadar çok sevilirler.onun için buna grev demiyelim arkadaşlar.....saygılarımla.
  • devlet memurlarinin cogu universite mezunu bile degil,dunya kadar universite mezunu issiz,grev yapani atin onlari alin
  • Şu an yaşanılan sıkıntılar dolayısıyla en çok hava trafik kontrolörlerinin ihtiyacı vardır belkide bir greve.Ancak bizler yaşadığımız ağır sorunlarımıza rağmen hiç bir zaman hele hele bayram öncesi insanları asla zorda bırakacak bir eylemde bulunmayız.ATC'ler eylem yapacak mı diye merak eden arkadaşlara duyurulur..
  • almayın bu gazları kanmayın ne devlette ne özel sektörde böyle bir eylemden sonuç alamazsınız.alırsınızda kötü bir sonuç olabilir.
  • katılacağız hep beraber arkadaşlar sonra ağlamayın .....
  • varsayımlar ve gaza getirmelerle bir yere varılamaz. en güvenli ve konforlu ulaşım yolunu tercih edecek yolcuları gereksiz yere endişelendirmeyelim. memurların grev hakkı bulunmadığından yapılacak eylem de yasal dayanaktan yoksun olacaktır. bir de üniteleri birbirine karşı kışkırtmak gibi seviyesizlikler de ancak kötü niyetlilere yakışır.
  • Her kafadan bir ses ! Resmi dogru durust bir aciklama yok, biraz balon bir grev olsa gerek bu... Hakkini aramak isteyen arasin tamam... Ancak yarin 4kisi Amerika ya ucuyoruz, IST'dan hareketle ve Ataturk Havalimanin'da hersey normal olacak diyor hem THY hem de British... Bunun aslini kim bilir? TAV ozel sektor degil mi? Yer hizmetleri de cabasi... Eee ATC de calicacakmis, o halde operasyon sut liman mi yarin AHL'de ? Bir bilen cevap verebilir mi?
  • Çalışmıyorum diyen arkadaş sen çalışmıyabilirsin yarın görücez ki herşey tıkır tıkır yürümeye devam edicek ''Ahmet yokmuş yandık Mehmet izinde ne yapıcaz , ben gidersem gemi batar mantığı yok artık.'' mutlaka birileri görevinin başında olucaktır kimsenin kimseyi zorla çalıştırmaya niyeti de hakkı da yok bütün hava trafik sanamı kaldı çalışma...
  • Hava trafik bırakmaz mı başlıklı yazıya katılıyor ve dikkatinizi sonraki yorumda ağzımıza bir parmak bal süren arkadaşa çekiyorum ne diyor" çok kısa süre sonra olumlu göelişmelere şahit olacağız" ben 18 yıldır çalışıyorum 18 yıldır görmedik şimdi az kalmış görecekmişiz.

Türkiye Kamu-Sen ve KESK çağrısıyla yapılacak eyleme, Birleşik Kamu-İş, BASK ve HAKSEN üyeleri de katılacak. Eyleme, memur konfederasyonlarından sadece Memur-Sen katılmayacak. Birleşik Taşımacılık Sendikası da daha önce yaptığı açıklamalarda eyleme destek verdiğini duyurmuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, uyarı grevine katılacak konfederasyonlardan Türkiye Kamu-Sen'in 375 bin 990, KESK'in 224 bin 413, Birleşik Kamu-İş'in 20 bin 731, BASK'ın 4 bin 976 ve HAKSEN'in 2 bin 967 üyesi bulunuyor.

Konfederasyonlar, sendikalı sendikasız tüm memurları eyleme katılarak taleplerinin gerçekleşmesi konusunda kendilerine destek vermeye çağırıyor.

Memur konfederasyonlarının yapacağı ''uyarı grevi''nin başta ulaşım, eğitim, sağlık ve maliye olmak üzere çeşitli kamu hizmetlerinde aksamalara yol açması bekleniyor.

Türk-İş, DİSK, TTB, TMMOB'un da aralarında bulunduğu konfederasyon, meslek ve sivil toplum örgütleri memurlara destek verecek. Türk-İş ve DİSK, üyelerine, yasal çerçeveler içerisinde 25 Kasımda yapılacak eyleme katkıda bulunmaları yönünde çağrı yaptı.

Memur konfederasyonlarının temel talebini, kamu çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı verilmesi ve toplu pazarlığın alt yapısının kurulması oluşturuyor.

Konfederasyonlar, hükümetin son sözü söylediği toplu görüşme sürecinin yıllardır biriken sorunları çözmekte yetersiz kaldığını savunuyor.

İş bırakma eyleminin yaratacağı aksaklıkları için halktan anlayış bekleyen konfederasyon yöneticileri, eylemin aynı zamanda kamu hizmetlerinin ücretsiz ve daha kaliteli olmasına yönelik olduğunu belirterek, vatandaşlardan çocuklarını okula göndermeyerek, acil haller dışında sağlık kuruluşlarına gitmeyerek kendilerine destek verilmesini talep ediyor.

ANKARA VE İSTANBUL'DA OLACAKLAR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yarın Ankara'da olacak. Konfederasyon üyeleri, sabah saatlerinde iş yerleri önünde bir araya gelecek, daha sonra Akyıldız'ın katılımıyla Abdi İpekçi Parkı'nda merkezi bir etkinlik gerçekleştirecek.

KESK Genel Başkanı Sami Evren ise sabahın ilk saatlerinde tren seferlerinin duracağı Haydarpaşa Garı'nda olacak. Evren, daha sonra İstanbul'da yapılacak merkezi etkinlik için çeşitli ilçelerden gelen üyeleriyle öğle saatlerinde Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelecek.

BTS'DE GREVİ DESTEKLİYOR

Öte yandan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) 2 No'lu Şube Başkanı Yakup Tağı da "bizim tepkimiz hükümete. Kurumların yıpranmasını istemeyiz. Maaşlarda iyileştirme yapılmadığı sürece tepkimiz sürecek. Bu eylem 700 bin kişiyi kapsıyor. İnsanların mağduriyeti giderilmeli. Verilen zamlar enflasyonla zıt oranda" diyerek grevi desteklediklerini ifade etmişti.

BTS üyelerinin yarın sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndaki DHMİ Binası önünde toplanıp bir basın açıklaması yapacağı ve ardından da Beyazıt'taki eyleme katılacağı öğrenildi.

Yarın yapıalcak eylemlerden dolayı diğer ulaşım alanlarda olduğu gibi hava ulaşımında da ciddi aksamaların yaşanması bekleniyor.

Bu işin ŞAKASI YOK! Yarın GREV VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
ben bir işçi çalışanıyım benim aldıgım maaşın iki katını alıyorlar ama yinede geçinemiyorlar çünkü şükretmesini bilmiyorlar ya bunlar işziz kalırlarsa ne yaparlar bilmem her halde intahar ederler dayamışlar sırtlarını devlete yan gelip yatıyorlar yılda toplam 215 gün çalışıyorlar yinede isyan ediyorlar 1günün faturasını bize ödettireçekler ezilen yine biz olacagız ellerini viçdanlarına koyup düşünmelerini istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya arkadaşlar grev dediğiniz nedir.900 bin kişiyle 40 milyon kişiye işkence çektirmek mi.ya da bu kadar milleti arkanızdan küfretmek mi.bu ülkede kim yaptığı işin hakkını alıyor ki.asgari ücretle çalışanları hiç düşündünüzmü.yada hiç bu ücretle çalıştınız mı.bunu bilemezsiniz.bu millet yıllardır grev yapıyor zaten.ama açlık grevi.kimsenin karnı tok değil.tepkinizi millete zarar vericek şekilde değil.üstümüzdekilerin anlayacağı şekilde verin.oda sandıkta.ama bizim milletimiz ezik bir millettir.üstekiler nekadar ezerse okadar çok sevilirler.onun için buna grev demiyelim arkadaşlar.....saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
devlet memurlarinin cogu universite mezunu bile degil,dunya kadar universite mezunu issiz,grev yapani atin onlari alin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şu an yaşanılan sıkıntılar dolayısıyla en çok hava trafik kontrolörlerinin ihtiyacı vardır belkide bir greve.Ancak bizler yaşadığımız ağır sorunlarımıza rağmen hiç bir zaman hele hele bayram öncesi insanları asla zorda bırakacak bir eylemde bulunmayız.ATC'ler eylem yapacak mı diye merak eden arkadaşlara duyurulur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
almayın bu gazları kanmayın ne devlette ne özel sektörde böyle bir eylemden sonuç alamazsınız.alırsınızda kötü bir sonuç olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
katılacağız hep beraber arkadaşlar sonra ağlamayın .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
varsayımlar ve gaza getirmelerle bir yere varılamaz. en güvenli ve konforlu ulaşım yolunu tercih edecek yolcuları gereksiz yere endişelendirmeyelim. memurların grev hakkı bulunmadığından yapılacak eylem de yasal dayanaktan yoksun olacaktır. bir de üniteleri birbirine karşı kışkırtmak gibi seviyesizlikler de ancak kötü niyetlilere yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her kafadan bir ses ! Resmi dogru durust bir aciklama yok, biraz balon bir grev olsa gerek bu... Hakkini aramak isteyen arasin tamam... Ancak yarin 4kisi Amerika ya ucuyoruz, IST'dan hareketle ve Ataturk Havalimanin'da hersey normal olacak diyor hem THY hem de British... Bunun aslini kim bilir? TAV ozel sektor degil mi? Yer hizmetleri de cabasi... Eee ATC de calicacakmis, o halde operasyon sut liman mi yarin AHL'de ? Bir bilen cevap verebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çalışmıyorum diyen arkadaş sen çalışmıyabilirsin yarın görücez ki herşey tıkır tıkır yürümeye devam edicek ''Ahmet yokmuş yandık Mehmet izinde ne yapıcaz , ben gidersem gemi batar mantığı yok artık.'' mutlaka birileri görevinin başında olucaktır kimsenin kimseyi zorla çalıştırmaya niyeti de hakkı da yok bütün hava trafik sanamı kaldı çalışma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava trafik bırakmaz mı başlıklı yazıya katılıyor ve dikkatinizi sonraki yorumda ağzımıza bir parmak bal süren arkadaşa çekiyorum ne diyor" çok kısa süre sonra olumlu göelişmelere şahit olacağız" ben 18 yıldır çalışıyorum 18 yıldır görmedik şimdi az kalmış görecekmişiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000