19 Kasım 2011, Cumartesi 07:19:23

BTS'DEN DOĞUM İZNİ DUYURUSU

BTS İstanbul 2 Nolu Şube Başkanlığı, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nün “mazeret izinleri” konulu açıklamasında, erkek personelin doğum izinleri uygulamasına ilişkin bir duyuru yayımladı.
  • Atatürk Havalimanında bi tane işini iyi yapan BTS'li görsem dişimi kıracağım. İşleri güçleri nerden pürüz çıkarırız. Ya birada devlet millet hak hukuk için çalışın diyeceğim ama tiyniteiniz elvermez.
BTS’nin duyurusunda şu ibareler yer alıyor; "Değerli DHMİ Çalışanları,
Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğünce 01.11.2011 tarihinde yayımlanan “Mazeret İzinleri” konulu tamimde erkek personelin doğum izinleri ile ilgili DHMİ Personel Yönetmeliğinin 75. Maddesine vurgu yapılarak, söz konusu izinlerin doğum olayının gerçekleştiği andan itibaren başlaması gerektiği bildirilmektedir.

Ancak personel yönetmeliğinin aynı maddesinde bu tür izinlerin nasıl kullanılacağı açıkça belirtilmiştir. Yönetmeliğin 75.maddesi ‘d’ bendi son paragrafında; ” Yukarıda (b), (c) bentlerinde belirtilen izinlerin verilebilmesi için talebin, olayın vukuu tarihinden itibaren 10 gün içinde yapılması gerekir.” denilerek söz konusu izinler için doğum olayının gerçekleşmesinden sonraki 10 gün içerisinde iznin talep edilmesi gerektiği hükme bağlanmıştır.

Bu kapsamda, çalışanların doğum izinleriyle ilgili izinlerinin doğum olayının gerçekleşmesinden hemen sonra başlamayacağı, sadece doğumu takip eden 10 gün içinde izin tarihinin belirlenmesi için müracaat edilmesi gerektiği açıktır.

Anlaşılacağı üzere çalışanların doğum izni hakkı DHMİ Başmüdürlüğünün keyfi bir yorumuna dayanarak kısıtlanmaya çalışılmaktadır.

Sendikamız BTS bu ve benzeri uygulamalara karşı çalışanlardan aldığı güçle hukuk ta dahil olmak üzere gerekli her tür mücadeleyi verecektir. Bu konuda sorun yaşayan personellerimizin sendikamızla iletişime geçmesi halinde gerekli girişimler yapılarak, keyfiyete göre değil yönetmelikte belirtilen şekilde izin kullanması sağlanacaktır.”
BTS'DEN DOĞUM İZNİ DUYURUSU

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Atatürk Havalimanında bi tane işini iyi yapan BTS'li görsem dişimi kıracağım. İşleri güçleri nerden pürüz çıkarırız. Ya birada devlet millet hak hukuk için çalışın diyeceğim ama tiyniteiniz elvermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000