27 Şubat 2014, Perşembe 18:22:44

BTA AŞÇILARI ÖDÜLE DOYMUYOR

Güçlü ekibiyle fark yaratan çalışmalara imza atan BTA, başarılı aşçılarıyla ödüllerine her geçen gün yenilerini eklemeyi sürdürüyor. 12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri bünyesinde gerçekleştirilen yarışmalardan BTA aşçıları madalyalarla döndü.
  • Do & co biraz bta dan ders alsa nasıl olur ?
  • Ankara bitmiş durumda, yemekten soğuduk..
  • Arkasının gücü sayesinde yayılan başka bir özelliği olmayan bir yer, gündeme gelmeye çalışıyor
  • Esb thy teknik hAngarinda verilen yemek bta ya aittir. Keske bu basari burda olsada kutlasak yaa bi gelse biri denetlese su yemekhaneyi Insan sagligi bu kadar ucuz degil yazik yazik. Para yedirerek milletin sikayeti sumen alti burda.
  • önceden pişirilip soğuyan etleri,kebapları,köfteleri yeniden ısıtıp fahiş fiyata satan bir firma mı başarılı ????
  • Tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim
  • Keske esb ye de gelselerde bu yemeklerden kurtulsak...
  • Aman uzak durun, özentisiz, lezzetsiz

“Pratik Takım-Gençler” kategorisinde BTA’nın Atatürk Havalimanı aşçıları Nur Akbayır, Aynur Çınar ve Okan Koç bronz madalya kazandılar. Festivalin en dikkat çeken yarışmalarından olan “Süslü Kutlama Pastası” kategorisinde ise Cakes&Bakes’in Butik Pasta Bölümü aşçılarından Merve Bengisu Yüceer, “Modern Pasta” dalında ise Sıla Çaputlu Geçmez, çok sayıda meslektaşını geride bırakarak gümüş madalyanın sahibi oldular.

BTA aşçıları, Türkiye’nin en büyük gastronomi festivali olarak kabul gören 12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri bünyesinde gerçekleştirilen yarışmalarda kazandıkları ödüllerle ses getirdiler.

Festival bünyesinde gerçekleştirilen yarışmaların “Pratik Takım-Gençler” kategorisinde yarışan BTA Atatürk Havalimanı aşçıları Nur Akbayır, Aynur Çınar ve Okan Koç bronz madalya kazandılar. Uluslararası takımlardan oluşan 22 ekibin yarıştığı bu kategoride, her ekip aynı ürünlerin yer aldığı sürpriz sepetler içerisinden çıkan ürünlerle başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir menü hazırladı. BTA ekibi, “milföy basketi içerisinde sebze confit, chili sos ile”, “taze baharatlar ile marine edilmiş ızgara biftek, zencefilli-havuçlu patates püresi ve böğürtlenli kırmızı şarap çektirmesi ile”, “tarçınlı ayva tatlısı, pul biberli bitter çikolata sos ile” yemekleriyle ödüle layık görüldüler.

Bir diğer ödül de BTA markalarından olan Cakes&Bakes aşçılarına verildi. Sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri ekibinin yüzlerce aşçının performansını büyük bir titizlikle değerlendirdiği yarışmalar, son derece çekişmeli bir atmosferde geçti. Festivalin en dikkat çeken yarışmalarından olan “Süslü Kutlama Pastası” dalında Merve Bengisu Yüceer, “Modern Pasta” dalında ise Sıla Çaputlu Geçmez, çok sayıda meslektaşını geride bırakarak gümüş madalya almaya hak kazandılar. Cakes&Bakes Butik Pasta Bölümü aşçıları Yüceer ve Geçmez’in hazırladıkları pastalar büyük ilgi gördü.

Ülkemizde 11 yıldır düzenlenen, 99 ülkenin üye olduğu Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon, uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlıyor. Gastronomi alanında önde gelen ülkelerin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşen organizasyona bu yıl da geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi vardı. Organizasyona 33 farklı ülkeden yaklaşık 300 şef aşçı ve ülkemizden de 2500 aşçı katıldı. Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıdı. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma imkanı sağlıyor.

Cakes&Bakes Üretim Şefi Ertan Korkmaz ve BTA’nın AHL Executive Şefi Zeki Kara da ülkemizi temsilen yarışmalarda jürilik yaptı.


 

BTA AŞÇILARI ÖDÜLE DOYMUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Do & co biraz bta dan ders alsa nasıl olur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ankara bitmiş durumda, yemekten soğuduk..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkası ~ 10 yıl önce
Arkasının gücü sayesinde yayılan başka bir özelliği olmayan bir yer, gündeme gelmeye çalışıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Esb thy teknik hAngarinda verilen yemek bta ya aittir. Keske bu basari burda olsada kutlasak yaa bi gelse biri denetlese su yemekhaneyi Insan sagligi bu kadar ucuz degil yazik yazik. Para yedirerek milletin sikayeti sumen alti burda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 10 yıl önce
önceden pişirilip soğuyan etleri,kebapları,köfteleri yeniden ısıtıp fahiş fiyata satan bir firma mı başarılı ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Keske esb ye de gelselerde bu yemeklerden kurtulsak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurme ~ 10 yıl önce
haklısınız yemeklerden dolayı midemiz ağrıyor.
Aman ~ 10 yıl önce
Aman uzak durun, özentisiz, lezzetsiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000