07 Mart 2015, Cumartesi 08:45:53

'BÖLGESEL UÇAK KONUSUNDA OLDUKÇA İLERLEDİK'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ve yerli uçak üretimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
  • Önce siz hürkuş'u bitirin, sonra konuşalım
  • Allah bazı kullarına atmasyonun da hayırlısını ve yenebilecek kadarını nasip eylesin..
  • Alt yapin var mi ki ucak yapmaya? Teknik okular kapaniyor !! Birde T.C biz amarukanin müsadesi olmadan ucak yapicaz? Hadde ya araba üretemedik ucak mi olucak imam hatipte mi pilanini cizdi bunlar
  • Bakan bile yanlış bilgi veriyorsa bu iş olmaz zaten. "Dünyada 100-120 yolcu kapasiteli uçak yapan 10 şirket var" demiş, bu doğru değil. Bombardier, Embraer, Sukhoi be Mitsubishi dışında üretici yok. Zaten çok fazla talep de yok (bombardier yeni nesil uçağına istediği sayıda önsipariş alamadı); büyük bir pazar olsaydı Airbus ve Boeing bu segmente girerlerdi. Fantazi ve hamaset söylemlerini geçelim, yapılabilecek şeyler konuşulsun. Biz kendi markamizla uçak üretemeyiz, devlet kurumlarıyla da bu iş olmaz. Yüzlerce doktoralı mühendis çalıştıran 40 yıllık kurum TAI dandik bir uav ve bir eğitim uçağını yıllardır bitirip teslim edemedi, kendi kendilerine arge'cilik oynuyorlar. Bombardier firması finansal olarak zor durumda. Bizimkiler gidip mesela 100 tane yeni nesil uçak siparişi vererek bunlardan bir kısmını Turkiyede montaj ve daha sonra lisans altında üretim şartı koyarsa belki bir şansımız olabilir. Bu firmanın Rusya'da q400 üretme projesi vardı ama Rusya ya uygulanan yaptırımlar yüzünden başka bir üretim lokasyonu arıyor olabilirler.
  • Ne vefasızlığı bayrak yarışı bu. Şimdi yeni gelecek bakan önceki ve sonraki icraatları açıklayacak. Ne saçma bi yorum:))
  • Seviiiim koş uçak yapacaklarmış.hahahaha kağıt uçak yapın 10 metre uçsuz sonra bakarız
  • " Şimdiye kadar Türkiye’de böyle bir uçak üretimi yok” peki nasil uçak üretimi var? Insan zekası ile dalga geciyorlar.
  • Bakan geçen genç bakışta 3. Havalimanının süresini sallamıştı, madem o kadar bilgili niye en önemli ihalenin süresini bilmiyor ? Demek ki taşıma suyla değirmen dönmüyormuş.
  • Sen mi yaptın da böyle sürekli övünüyorsun, hem geçmiş dönemde yapılan icraatların üzerine kon, hem de o işleri yapan insanlara vefasızlık yap . Iyi iş gerçekten.
  • Yaw hehe ... 14 senedir yerli ucak yapiyorsunuz ....

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ve yerli uçak üretimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan, yetiştiremedikleri bir projeleri olduğunu belirterek, “Bölgesel uçak imalatı konusunda oldukça ilerledik ancak açıklamasını yapamadık. Dünyada şu anda 100-120 yolcu kapasiteli uçak üretimi yapan 10 civarında firma var ve ciddi bir rekabet içindeler. Biz biraz daha az koltuklu modellerle üretime başlamak istiyoruz. Bu konuda hazırlığımız var, bağımsız bir yapıda olacak kuracağımız sistem. Şimdiye kadar Türkiye’de böyle bir uçak üretimi yok” dedi.

3’üncü havalimanı çalışmalarının da hızla devam ettiğini kaydeden Bakan Elvan, “Dünya havacılık trafiğine ilişkin olarak yapılan 2017 projeksiyonlarında ilk sırada Çin, ikinci sırada Atlanta, 3. sırada da İstanbul Havalimanı gözüküyor. Burayı tamamlayınca Atatürk Havalimanı tarife dışı özel uçuşlar için kullanılacak, geri kalan kısım da yeşil alan olarak değerlendirilecek. Havacılık alanında başarılı bir dönem geçiriyoruz. Çok yakınlardan bir örneğim var. Romalı bir senatör, geçmişten tanıdığım bir isim İstanbul’a geliyor. ABD’ye gidecek. THY’de yer bulamamış, benden rica etti. Böyle olaylar yaşanıyor. Kabul etmeliyiz ki Atatürk Havalimanı’nda ciddi bir yoğunluk var, bu nedenle de Ankara’dan direk yurtdışı uçuşları bu yıl içinde artırmak gibi bir düşüncemiz var” dedi.

'BÖLGESEL UÇAK KONUSUNDA OLDUKÇA İLERLEDİK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Önce siz hürkuş'u bitirin, sonra konuşalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlısı ~ 9 yıl önce
Allah bazı kullarına atmasyonun da hayırlısını ve yenebilecek kadarını nasip eylesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Alt yapin var mi ki ucak yapmaya? Teknik okular kapaniyor !! Birde T.C biz amarukanin müsadesi olmadan ucak yapicaz? Hadde ya araba üretemedik ucak mi olucak imam hatipte mi pilanini cizdi bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bakan bile yanlış bilgi veriyorsa bu iş olmaz zaten. "Dünyada 100-120 yolcu kapasiteli uçak yapan 10 şirket var" demiş, bu doğru değil. Bombardier, Embraer, Sukhoi be Mitsubishi dışında üretici yok. Zaten çok fazla talep de yok (bombardier yeni nesil uçağına istediği sayıda önsipariş alamadı); büyük bir pazar olsaydı Airbus ve Boeing bu segmente girerlerdi. Fantazi ve hamaset söylemlerini geçelim, yapılabilecek şeyler konuşulsun. Biz kendi markamizla uçak üretemeyiz, devlet kurumlarıyla da bu iş olmaz. Yüzlerce doktoralı mühendis çalıştıran 40 yıllık kurum TAI dandik bir uav ve bir eğitim uçağını yıllardır bitirip teslim edemedi, kendi kendilerine arge'cilik oynuyorlar. Bombardier firması finansal olarak zor durumda. Bizimkiler gidip mesela 100 tane yeni nesil uçak siparişi vererek bunlardan bir kısmını Turkiyede montaj ve daha sonra lisans altında üretim şartı koyarsa belki bir şansımız olabilir. Bu firmanın Rusya'da q400 üretme projesi vardı ama Rusya ya uygulanan yaptırımlar yüzünden başka bir üretim lokasyonu arıyor olabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne vefasızlığı bayrak yarışı bu. Şimdi yeni gelecek bakan önceki ve sonraki icraatları açıklayacak. Ne saçma bi yorum:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Seviiiim koş uçak yapacaklarmış.hahahaha kağıt uçak yapın 10 metre uçsuz sonra bakarız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USAMisafir ~ 9 yıl önce
" Şimdiye kadar Türkiye’de böyle bir uçak üretimi yok” peki nasil uçak üretimi var? Insan zekası ile dalga geciyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakan ~ 9 yıl önce
Bakan geçen genç bakışta 3. Havalimanının süresini sallamıştı, madem o kadar bilgili niye en önemli ihalenin süresini bilmiyor ? Demek ki taşıma suyla değirmen dönmüyormuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen mi yaptın ~ 9 yıl önce
Sen mi yaptın da böyle sürekli övünüyorsun, hem geçmiş dönemde yapılan icraatların üzerine kon, hem de o işleri yapan insanlara vefasızlık yap . Iyi iş gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AtArLi JoJuK ~ 9 yıl önce
Yaw hehe ... 14 senedir yerli ucak yapiyorsunuz ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000