24 Aralık 2008, Çarşamba 16:38:54

Birdal'dan yüzde 400'lük zam açıklaması

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Orhan Birdal, 2009 yılında yapılacak olan yüzde 400 zamlara açıklık getirdi.
  • Yorumunuz...dört gözle %20 personele bir skala bekliyoruz
  • ORHAN BİRDAL'A GÜVENMİZ TAM. ORHAN BİRDAL'DAN ÜMİDİMİZ YOK.
  • ORHAN BİRDAL GENEL MÜDÜRKEN KARDEŞİM NE SKALA NE DE BİR İYİLEŞTİRME BEKLE. KENDİSİDE KURUM İÇİNDEN GELEN BİR BÜROKRAT OLDUĞU HALDE KENDİSİ KULECİLERİN BABASI EFSANE BİR İSİM. HAVACILIK TAZMİNATINDA MUĞDURİYETLERİN BAŞ AKTÖRÜ..
  • yıllardır skala ayarlaması bekledik ama hala yok. orhan bey ne zaman kendi çalışan personelinize skala ayarlaması yapmayı düşünüyorsunuz?

DHMİ Genel Müdür Orhan Birdal 2009 yılında yapılacak olana zamlarlara ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yaptı. Birdal; “Basında yer aldığı gibi yüzde 400 diye bir şey yok. Bazı kalemlerde çok fazla yolcuya ve havayolu şirketlerine tesir etmeyen kalemlerde yüzde 400 artış yaptığımız şeyler şunlar; Apronda bizim tavsiye ettiğimiz yerlerin dışındaki yerlere gerek araç park ederek, gerek eşya koyanlardan aldığımız işgaliye ücreti vardı. Bu işgaliye ücretini caydırıcı olsun diye, herkes kendisine tahsis edilen yeri kullansın diye arttırdık. Yüzde 400 veya 500 yani dört beş katına çıkardık. Bu caydırıcı olması içindi. Ama onun dışında sektöre yaptığımız yardımı görmezden gelmemeniz lazım. Şu andaki bütün hava alanlarımız, gerek havalimanlarımız, orta ve küçük ölçekli belli oranlarda indirim yaptık. Kiminde yüzde yüz, kimisinde yüzde seksen, yüzde altmış indirim yaptık. En az indirim yaptığımız Atatürk Havalimanı gibi büyük limana yüzde on indirim yaptık. Konma konaklama ücretlerinde bu büyük bir indirimdir. Geçen seneye oranla bizim sektöre katkımız 30 milyon YTL. Onun için bunu görmezden gelip, bu işgaliye ile ilgili veya bu karşılama bankosuyla ilgili bir iki kalemde artış yapıldı demek düşündürücü” şeklinde konuştu.

Atatürk Havalimanı’nda bulunan hacizli uçaklarla ilgili de açıklamada bulunan Birdal; “Atatürk havalimanın büyük bir sorunu. Bu konuyu hukuk yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Çünkü o bekleyen uçaklar, yatan uçakların üzerlerinde hacizler var. Bu hacizlerin kalkması lazım ki bizde bir işlem yapalım. Bizimde çok arzu etmediğimiz konu. Atatürk Havalimanı’nın kapasitesini maalesef daraltıyor” dedi.

Birdal'dan yüzde 400'lük zam açıklaması

Yorumlar

Rumuzbekliyoruz ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...dört gözle %20 personele bir skala bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KIRK KIRIK KALP ~ 15 yıl önce
ORHAN BİRDAL'A GÜVENMİZ TAM. ORHAN BİRDAL'DAN ÜMİDİMİZ YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACİ61 ~ 15 yıl önce
ORHAN BİRDAL GENEL MÜDÜRKEN KARDEŞİM NE SKALA NE DE BİR İYİLEŞTİRME BEKLE. KENDİSİDE KURUM İÇİNDEN GELEN BİR BÜROKRAT OLDUĞU HALDE KENDİSİ KULECİLERİN BABASI EFSANE BİR İSİM. HAVACILIK TAZMİNATINDA MUĞDURİYETLERİN BAŞ AKTÖRÜ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BORÇ ÇOK... ~ 15 yıl önce
yıllardır skala ayarlaması bekledik ama hala yok. orhan bey ne zaman kendi çalışan personelinize skala ayarlaması yapmayı düşünüyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000