20 Eylül 2009, Pazar 07:28:34

Beklenen hareketlilik yaşanmadı

Atatürk Havalimanı'nda Ramazan Bayramı öncesi beklenen hareketlilik yaşanmadı.

İç ve dış hat terminallerinden seyahat eden yolcular, önceki yılların kalabalığı olmadığı için sıkıntı yaşamadan uçuşlarını gerçekleştirdi.

Tatilcilerin bu bayram da tercihi memleketlerinden çok yurtiçi ve yurtdışındaki tatil merkezleri oldu. Havayolu şirketleri ise rağbet gören yerlere ilave seferler planladı. İç hatlarda rağbet gören Antalya, İzmir, Bodrum, Dalaman, Trabzon ve Diyarbakır'a, dış hatlarda ise; Dubrovnik, Bologna, Kahire'ye, Barcelona, Kıbrıs, Saray Bosna, Venedik, Viyana, Bükreş, Varna, Belgrad gibi yakın yerlere uçuşlar artırıldı. Atatürk Havalimanı'na gelen yerli ve yabancılar, güvenlik noktası, bilet bagaj işlemi yapılan noktalar ile pasaport kontrol noktalarından kuyrukta beklemeden rahat geçiş yapıyor. İç hatlarda özellikle Antalya, Bodrum ve Dalaman uçuşlarının olduğu saatler kısa süren hareketlilik yaşanıyor. Dış hatlar terminali normal günlerden farksız hizmet veriyor.

Ailesiyle Batman'a giden Ferhat Ceylan, uçak bileti alırken bile zorlanmadıklarını belirterek, ''Terminale rahat şekilde, girip işlemlerimizi yaptırdık. Önceki gibi değil. Arife günlerinde kalabalık oluyordu. İnşallah rahatça uçup sorunsuz şekilde memlekete gideceğiz.'' dedi

Kanada'dan Türkiye'ye gelen Cavidan Can, tatilinin bayrama rastlamasından memnun olduğunu ifade ederek, bilet bulmakta sıkıntı yaşamadığını anlattı. ''Sel felaketinde ölenler ve evsiz kalanlara çok üzüldüm. Zengin olsaydım yardım ederdim'' diyen Can, Türkiye'nin bayramını kutladı.

Ailesiyle bayram tatiline gitmenin sevincini yaşayan 8 yaşındaki Evdin Öner isimli çocuk da, ''Okullar erken başladı. Dört gün tatil ama ben 7 gün yapacağım. Herkesin bayramı mübarek olsun.'' temennisinde bulundu.

 

Beklenen hareketlilik yaşanmadı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000