06 Aralık 2009, Pazar 07:35:10

Başbakan 'O' uçakla geldi...

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, İstanbul'a Yunanistan ile aralarında isim krizinin alevlenmesine yol açan özel uçak ile geldi.

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, İstanbul'a Yunanistan ile aralarında isim krizinin alevlenmesine yol açan özel uçak ile geldi. Nikola Gruevski'nin geldiği uçak geçen Haziran'nda Atina'ya inmişti. Uçağın kuyruğundaki Makendonya'nın kısaltılmışı MKD harfleri yüzünden Yunanistan ayağa kalkmıştı. Yunanistan, kendi topraklarındaki bir bölgenin adı yüzünden Makedonya adını kabul etmiyor. Yaşanan uçak krizi yüzünden Yunan Sivil Havacılığı'ndan bir kadın görevlinin yeri değiştirilmişti.

Konuk Başbakanı Nikola Gruevski, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşmek yapmk için saat 12.30'da Learjet-60 tipindeki Makedonya'ya ait Z3-MKD kuyruk tescilli özel uçak saat 12.30’da Atatürk Havalimanı'na indi. Nikola Gruevski'li Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan ve diğer yetkililer karşıladı.

Konuk Başbakanı getiren uçağın kuyruk tescilini görenler geçen Haziran'da yaşanan krizi hatırladılar. Makedonya Dışişleri Bakanlığı heyeti, 27 ile 28 Haziran'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) konferansı için Üsküp'ten Korfu Adası'na gitmişti. Makedonya yetkilileri, daha önce heyetin, kuyruğunda devlet amblemi ve kısaltılmış adının yazılı olduğu uçakla gideceğini Yunanistan yektililerine bildirmişti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni imzalı yazı ile iniş izni verilmişti. Yunan Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı Havacılık Şube Müdürü Politimi Kanellu da bu izni uygulamıştı. Ancak uçak Korfu'ya indikten sonra ağır eleştiriler geldi. Eleştiriler Politimi Kanellu'nun başka bir göreve atanması ile yatıştırılmaya çalışılmıştı.

Milliyet

Başbakan 'O' uçakla geldi...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000