19 Mayıs 2009, Salı 15:36:57

Bakanlıktan domuz gribi açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'ye yurt dışından gelen yolcuların içerisinden İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tespit edilen iki domuz gribi vakası dışında yeni vaka bulunmadığını belirterek, bu iki vakanın da halen gözlem altında olduğunu ve tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

Bakanlık ayrıca giriş noktalarındaki termal kamera sayısının 34'e yükseltildiğini ve 5 adet mobil kameranın daha geleceğini duyurdu. 

Dünyayı tehdit eden domuz gribi ile ilgili tedbirlerini aralıksız sürdüren Sağlık Bakanlığı, Türkiye'ye yurt dışından gelen yolcuların içerisinden İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tespit edilen iki H1N1 gribi vakası dışında yeni vaka bulunmadığını belirtti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan bakanlık yetkilileri, bu iki vakanın da gözlem altındaki tedavilerinin sürdüğünü belirterek hastaların genel durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Açıklamada, ayrıca, Hasta ile birlikte aynı uçakta seyahat eden ve kimlikleri tespit edilmiş olan yolcuların büyük çoğunluğuna ulaşıldığının altı çizilerek, belirtilen adreste olmayan ve telefonla ulaşılamayan yabancı uyruklu kişilerin bulunabilmesi için de ilgili Büyükelçiliklere bilgi verildiği kaydedildi. Ulaşılan yolcularda grip belirtileri olmamakla birlikte tümünün ilaçla korunma altına alındığını açıklayan bakanlık yetkilileri, bu yolcuların da günlük olarak muayenelerinin yapıldığını kaydetti.

Öte yandan hastalığın görüldüğü ülkelerden gelebilecek vakaları erken tespit etmek üzere havaalanları, limanlar ve sınır kapılarında alınan tedbirlerin sürdürüldüğünü belirten Sağlık bakanlığı, bu amaçla giriş noktalarında kullanılan termal kamera sayısının da artırıldığını kaydetti.

21'i sabit, 13'ü mobil olmak üzere toplam 34 termal kamera bulunduğunu belirten bakanlık yetkilileri, gelecek 5 mobil kamera ile toplam termal kamera sayısının 39'a ulaşacağını duyurdu.

Giriş noktalarında yüksek ateşi olanların tespit edildiğinde ayrıntılı olarak muayeneye alındığını belirten Sağlık Bakanlığı, Hava limanlarından giriş yaparken termal kameralarla ateşi olduğu tespit edilen kişilerden alınan numunelerde herhangi bir grip etkeni tespit edilmediğini açıkladı.

Bakanlıktan domuz gribi açıklaması

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000