11 Ekim 2009, Pazar 08:09:10

Bakan Yıldırım Sabiha Gökçen'i gezdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni dış hatlar terminalinde incelemelerde bulundu...
  • öncelikle herkese slm; saw, yok kargo havalimanı,yok kalitesiz olmaz orda öyle yok falanca firma adam etti... arkadaşlar ufkunuzu biraz geniş tutup işletmeyi üstlenen iştirakin açıklamalarını ,projeyi inceleyip yorumları ona göre yapmak bence daha güzel olur genç bir havacılık sektörü çalışanı olarak bence SAW HAVALİMANI HEM TURİZM ENDÜSTRİSİ!! İÇİN,HEMDE HAVACILIK SEKTÖRÜ!! İÇİN ÜLKEMİZ VE BÖLGESİNE MADDİ MANEVİ KAZANIMLAR VE GİRDİ SAĞLAYACAK ÖNEMLİ VE ÖZEL BİR HAVALİMANIDIR...yapsaydık bekleyeciz ve göreceğiz keşke eleştiri ve telkinler 1 yılı doldurduğumuzda veya ilk 3 a
  • ARKADAŞLAR BOŞ KONUŞMAYALIM!! 9 KASIMDAN SONRA İŞLETME BİR YERLEŞSİN SONRA GÖRELİM BAKALIM NE OLACAK!! DEVLET DEN SONRAKİ GEÇİŞTEKİ KALİTEYİ HERKES YAŞACAK GÖRECEK, BU GEÇİŞ DÖNEMİDE SABIR DİYİN VEDE GÖRÜN BAKALIM HAVALİMANI NASIL İŞETİLİYOR HER BİRİMİYLE!!!
  • Bu kadar sıkıntı varsa neden yöneticileri bu meydana müdahele etmiyor ? Neden hala THY buradan uçmayı planlıyor ? THY diğer meydanlarda aldığı kaliteli hizmeti buradan nasıl alacak ?
  • SAW da kaliteli hizmet isteyen arkadaşım biz SAW daki kaliteden bahsetmiyoruz bizim bahsettiğimiz buradaki potansiyel,yoksa SAW daki verilen yer hizmetlerini savunmuyorum gerçekten de sıkıntılar var doğru yöneticiler tarafından yönetilirse bu potansiyel katlanarak artar....
  • saw da kaliteli yer hizmeti istiyoruz.4 yıldır bu meydandayız görmediğimiz rezillik kalmadı.heaş isg olsa ne yazar limak olsa ne yazar.kalite daha da düştü zaten olmayan kalite.uçultan gelen ekip yarım saat servis aracı bekliyor o da gelmiyor yürüyerek gidiyor terminale.yolcunun kullandığı merdivenler hala dökülüyor.ground power sayısı yetersiz.yakıt tankerleri sayısı yetersiz.kargo yükleyen arkadaşlar valizleri top gibi atıyolar yolcunun gözü önünde konveyorden düşürüyolar.say babam say.bu mu karalama.kepinizi önünüze koyun.
  • Bakan kendi söylemiş. Biz trafiği buraya kaydırdık diye. Demek bir zorlama var. Aşağıda yazanlar doğru yazmış. Abilerin desteği ile yürüyen meydan ne kadar yürür ? Anadoluda böyle bir sürü meydan var. Hiç bir işe yaramıyor ama abilerin desteği ile zorla uçuş yaptırılıyor. Yazık çok yazık bizim vergilerimize. Zorla ihtiyaç yaratılıp böyle meydanlar ortaya çıkartılıyor. 3 - 5 sene sonra da kapatılıyor. Umarım burası kapatılmaz.
  • SAW şuanda günlük 224 iniş kalkış trafiğine sahip ve tr'nin 4 şu an için 4.cü meydanı durumunda iniş-kalkış yapan trafikler IFR olup yolcu sayısı 5 milyon şu an için yani kısaca 5 milyon kişi bu meydanı kullanıyor ise burayı karalamak niye ? siz gidin sürekli zarar eden onlarca meydanı karalayın buraya işe yaramaz gözüyle bakanlar aslında kendi iş bilmezliklerini ortaya koyuyorlar.
  • farkındamısınız kargo terminali olacak diyenler SAWın özelliklerini bilmiyorlar sanırımveya okumadan yorum yapıyorlar. Türkiyenin en büyük duty free alanına sahip, kendi içinde oteli mevcut. SAW çevresinde yapılmakta olan 5 yıldızlı oteller, alışveriş, kongre merkezleri yerleşim ve iş alanları. F1 pisti mevcut SORU : TÜM BU YAPILANLAR KARGO PİLOTLARI İÇİN Mİ ?
  • THY abilerinin baskısı ile charter seferlerini kaydırıyor. Tarifeli turistik seferlerini SAW a kaydırması mümkün mü ? Daha önce de yapmıştı ama yolcu bulunmadığından dolayı iptal ettiler. İnşallah aynısı yine olmaz.
  • İzmit e yakın diyorsun,peki yıllarca İstanbul un anadolu yakasından saatlerce yollarda perişan olup Tekirdağ a yakın olan AHL gitmek mecburiyetinde kalan insanların durumunu düşündünmü ? Sana uzak,bana yakın - sana yakın olan bana uzak......Bırakalım da anadolu yakasında olanlar keyfini çıkartsın.Avrupa yakasındakiler AHL nın keyfini sürsün...sonuçta yeni meydan demek,yeni istihdam demek.....

Havalimanına helikopterle gelen Yıldırım, yeni terminal binasını dolaşarak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ üst yöneticisi Gökhan Buğday'dan bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, bu tesisin, 1 milyon metre kareyi aşan alanda, 400 bin metre kareden fazla kapalı alanı bulunan, Atatürk Havalimanı'nın kapasitesine eş değer bir tesis olacağını söyledi.

Yıldırım, yaklaşık 18 ay önce, 1 Mayıs 2008 tarihinde temeli atılan tesisin açılışının, 31 Ekimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katılımıyla yapılacağını kaydetti.

Türkiye'de havacılıkta gelişme yaşandığını, bunun nedeninin, aldıkları havacılıktaki serbestleşme kararı olduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

''2003'te bu hava alanında in cin top oynuyordu. Bugün yıllık 5 milyon yolcu trafiğini aşmış durumdayız. Mevcut tesisler ihtiyaca cevap vermiyor. 3 ayrı şirket, buradan Türkiye'nin her tarafına, kimisi 24, kimisi 16, kimisi de 11 noktaya seferler yapıyor. Bunun yanı sıra yurt dışından da birçok noktaya günden güne artan seferler var. Bu tesislerin hizmete girmesiyle birlikte bu sefer sayıları da süratle artacak.

Bu hava alanının özelliği, 25 milyon yolcu kapasitesi olacak. İcap ederse daha da artırma imkanı olacak. Yaklaşık 5 bin araçlık park yerine sahip, kapalı alanı en büyük hava alanı olma özelliği var. Terminal büyüklüğü 210 bin metre kare. 4 bin metre karelik alanıyla Avrupa'nın, Türkiye'nin en geniş free shop'u burada. 120 check-in kontuarı, 24 self check-in kontuarı, 80 pasaport kontrol noktası ve 6 bagaj alım bandı var.''

Yıldırım, burada uluslararası hava alanı güvenliği bakımından tüm tedbirlerin alındığını da ifade etti. Yıldırım, 109 noktada yer altından borular ve yakıt alma ağızları oluşturulduğunu, 128 odalı, 250 yataklı bir otel bulunduğunu, ayrıca VIP ve CIP salonlarının yer aldığını kaydetti. Bakan Yıldırım, ''Bu hava alanında yok yok, her şey düşünülmüş. Açıldığında Türkiye'nin en önemli hava alanlarından biri haline gelecek'' dedi.

Hava alanına Savunma Sanayi'nin öz kaynaklarıyla 700 milyon dolara yakın yatırım yaptıklarını anımsatan Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Ama hizmet yoktu, uçuş yoktu. Adeta ıssız bir görünümdeydi. Biz trafiği buraya kaydırdık. Yeni taleplerin buradan yapılmasını önerdik, hatta zorladık. Hava alanının nasibi açıldı. Daha sonra da Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na gereken teknik desteği verdik. Onlar da yap-işlet-devret modeliyle ihale yaptılar. İhalede de 1 milyar 970 milyon avro, Türk parasıyla 4 katrilyon liraya 20 yıllığına, LİMAK, GMR ve MAHB'a, üç şirkete işletmesini kiraya verdiler.''

Zaman

Bakan Yıldırım Sabiha Gökçen'i gezdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
öncelikle herkese slm; saw, yok kargo havalimanı,yok kalitesiz olmaz orda öyle yok falanca firma adam etti... arkadaşlar ufkunuzu biraz geniş tutup işletmeyi üstlenen iştirakin açıklamalarını ,projeyi inceleyip yorumları ona göre yapmak bence daha güzel olur genç bir havacılık sektörü çalışanı olarak bence SAW HAVALİMANI HEM TURİZM ENDÜSTRİSİ!! İÇİN,HEMDE HAVACILIK SEKTÖRÜ!! İÇİN ÜLKEMİZ VE BÖLGESİNE MADDİ MANEVİ KAZANIMLAR VE GİRDİ SAĞLAYACAK ÖNEMLİ VE ÖZEL BİR HAVALİMANIDIR...yapsaydık bekleyeciz ve göreceğiz keşke eleştiri ve telkinler 1 yılı doldurduğumuzda veya ilk 3 a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARKADAŞLAR BOŞ KONUŞMAYALIM!! 9 KASIMDAN SONRA İŞLETME BİR YERLEŞSİN SONRA GÖRELİM BAKALIM NE OLACAK!! DEVLET DEN SONRAKİ GEÇİŞTEKİ KALİTEYİ HERKES YAŞACAK GÖRECEK, BU GEÇİŞ DÖNEMİDE SABIR DİYİN VEDE GÖRÜN BAKALIM HAVALİMANI NASIL İŞETİLİYOR HER BİRİMİYLE!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu kadar sıkıntı varsa neden yöneticileri bu meydana müdahele etmiyor ? Neden hala THY buradan uçmayı planlıyor ? THY diğer meydanlarda aldığı kaliteli hizmeti buradan nasıl alacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SAW da kaliteli hizmet isteyen arkadaşım biz SAW daki kaliteden bahsetmiyoruz bizim bahsettiğimiz buradaki potansiyel,yoksa SAW daki verilen yer hizmetlerini savunmuyorum gerçekten de sıkıntılar var doğru yöneticiler tarafından yönetilirse bu potansiyel katlanarak artar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
saw da kaliteli yer hizmeti istiyoruz.4 yıldır bu meydandayız görmediğimiz rezillik kalmadı.heaş isg olsa ne yazar limak olsa ne yazar.kalite daha da düştü zaten olmayan kalite.uçultan gelen ekip yarım saat servis aracı bekliyor o da gelmiyor yürüyerek gidiyor terminale.yolcunun kullandığı merdivenler hala dökülüyor.ground power sayısı yetersiz.yakıt tankerleri sayısı yetersiz.kargo yükleyen arkadaşlar valizleri top gibi atıyolar yolcunun gözü önünde konveyorden düşürüyolar.say babam say.bu mu karalama.kepinizi önünüze koyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bakan kendi söylemiş. Biz trafiği buraya kaydırdık diye. Demek bir zorlama var. Aşağıda yazanlar doğru yazmış. Abilerin desteği ile yürüyen meydan ne kadar yürür ? Anadoluda böyle bir sürü meydan var. Hiç bir işe yaramıyor ama abilerin desteği ile zorla uçuş yaptırılıyor. Yazık çok yazık bizim vergilerimize. Zorla ihtiyaç yaratılıp böyle meydanlar ortaya çıkartılıyor. 3 - 5 sene sonra da kapatılıyor. Umarım burası kapatılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SAW şuanda günlük 224 iniş kalkış trafiğine sahip ve tr'nin 4 şu an için 4.cü meydanı durumunda iniş-kalkış yapan trafikler IFR olup yolcu sayısı 5 milyon şu an için yani kısaca 5 milyon kişi bu meydanı kullanıyor ise burayı karalamak niye ? siz gidin sürekli zarar eden onlarca meydanı karalayın buraya işe yaramaz gözüyle bakanlar aslında kendi iş bilmezliklerini ortaya koyuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
farkındamısınız kargo terminali olacak diyenler SAWın özelliklerini bilmiyorlar sanırımveya okumadan yorum yapıyorlar. Türkiyenin en büyük duty free alanına sahip, kendi içinde oteli mevcut. SAW çevresinde yapılmakta olan 5 yıldızlı oteller, alışveriş, kongre merkezleri yerleşim ve iş alanları. F1 pisti mevcut SORU : TÜM BU YAPILANLAR KARGO PİLOTLARI İÇİN Mİ ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY abilerinin baskısı ile charter seferlerini kaydırıyor. Tarifeli turistik seferlerini SAW a kaydırması mümkün mü ? Daha önce de yapmıştı ama yolcu bulunmadığından dolayı iptal ettiler. İnşallah aynısı yine olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İzmit e yakın diyorsun,peki yıllarca İstanbul un anadolu yakasından saatlerce yollarda perişan olup Tekirdağ a yakın olan AHL gitmek mecburiyetinde kalan insanların durumunu düşündünmü ? Sana uzak,bana yakın - sana yakın olan bana uzak......Bırakalım da anadolu yakasında olanlar keyfini çıkartsın.Avrupa yakasındakiler AHL nın keyfini sürsün...sonuçta yeni meydan demek,yeni istihdam demek.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000