26 Ağustos 2010, Perşembe 09:53:14

BAKAN YILDIRIM: "AHL İHTİYACA KARŞILIK VEREMİYOR!"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın ihtiyaca cevap vermekte güçlük çektiğine dikkat çekerek, "Silivri'yi ilgilendiren iki büyük projemiz var. Bunlar 3. köprü ve havaalanı projesi. Bu konuda çok ciddi ilerlemeler kaydettik" dedi.
  • saw avrupanın en hızlı büyüyen havalimanı seçildi. bu sizin için bişey ifade ediyomu acaba??lütfen saw hakkında cahilce yorum yapmayın..
  • Sabihaya yapılacak yatırım zamanında Avrupa tarafına Çorlu yada Silivri tarafına yapılsaydı çok daha verimli olurdu. Kurtköye dağbaşına yapılan yatırım ucuz ve kalitesiz firmalara hitap ediyor. Insanlar o uzak havalimanına gitmek istemiyorlar. Pahalıda olsa Atatürkden uçmayı tercih eden insan sayısı çok fazla... Kaldı ki LİMAK havalanı işletme konusunda çok geri ve beceriksiz ! ! !
  • Sabiha gökçen havaalanı için allahın dağına yatırım yapacağınıza, zamanında Çorluyu adam etseydiniz bunlar olmazdı. Kalkmış izmite, adapazarına daha yakın bir yere havaalanı yapmışın sonra da AHL yetmiyor de. Yetmez tabi. Ne gerek vardı SAW'a ? Neden Çorluyu adam etmediniz ? Dağbaşına havalimanı mı kurulurmuş ? Şimdide kimse oradan uçmuyor tabii. Herkes AHL ye yükleniyor. Biliyor ki AHL den uçamazsa yolcu bulamayacak.
  • mevcut olanların iyileştirilmesinin yerine yenisi yapılsın mantığı.Anlaşılan bakanlığın Atıl durumda olan onca havalimanından haberi yok
  • çorlu'nun olucagi kesinleşti referandum yatirimi bunlar rahat olun : )
  • bu konu ne zaman açılsa ısrarla vurguluyorum. İstanbul doğu-batı ekseninde genişlemeye mahkum bir kent. Yeni yapılacak havaalanı her halukarda şehrin ya çok doğusunda ya çok batısında olacak. Raylı sistem ile en doğudaki adamı en batıya taşıyamazsınız. Özellikle iç hat uçuşu için. Israrla savunuyorum. Tek çözüm Marmaraya 3 pist, mevcut AHL'da sadece park yeri, terminal, taxi yolu ve hizmet binası olarak kullanılsın. İstanbul için diğer tüm çözümler bir 10-15 sene sonra yeni havaalanı gerek feryatlarını beraberinde getirir.
  • ben daha da uçayım, hong kong gibi marmaranın ortasına bir tane yapsınlar. gerçi fay hattı meselesi var ama japonlar bile yapabişlşyorsa biz de de neden olmasın? ama yapmazlar, çünkü denizden rant elde edilemez!
  • hayırlı olsun.
  • sayın bakanım yeni bir havaalanı yapılacaksa modern zamana ve istanbulumuza yakışır büyük geleceğe yönelik bir havaalanı olmalıdır.ör:beijing capital,hong kong. 3 kuruş parayla küçük ve çözüm olamayacak bir proje yapacagınıza iki katı harcansın ama tam çözümlü bir havaalanı olsun. silivri biraz dışta ama raylı sistemle o da çözülür.kaldı ki zamanla silivriye de havaalanının etrafına binalar dikilir ve merkezde olur.küçük bir havaalanı yapıp ahl nin yükünü hafifletip ,ardından ahl yi genişletmek daha masraflı olabilir. ama nolur terminaller iki paralel pistin ortasında olsun ki uçaklar iniş kalkışta birbirini beklemesin.gecekondu havaalanı olmasın,birçok mimara mühendise danışılsın
  • Sabiha Gökçene dağ başına yapılacak yatırım Avrupa tarafında Silivri yada Çorlu tarafına yapılsaydı çok daha verimli bir yatırım olurdu. Zaten LİMAK havalimanı işletme konusunda beceriksiz... Yer seçimide gereksiz, işletmeciliği ondan daha gereksiz ve boş...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Silivri'de AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi. Yıldırım, daha sonra esnaf ziyareti yaptı. Akşam saatlerinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren, Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın, Silivri Birlik Başkanı Emin Uysal ve Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı sorunlarını içeren birer dosya verdi.

"HAVAALANI UYGUN GÖRÜLÜRSE YAPILACAK"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, partililer ve oda başkanlarının da katıldığı toplantıda, hava, deniz ve kara yolları ulaşımında çok büyük mesafeler kat ettiklerini belirtti.

Yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye'nin Avrupa'nın ve dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini kaydeden Bakan Yıldırım, "Silivri'yi ilgilendiren iki büyük projemiz var. Bunlar 3. köprü ve havaalanı projesi. Bu konuda çok ciddi ilerlemeler kaydettik. Atatürk Havaalanı artık ihtiyaca karşılık veremiyor. Bu nedenle yeni havaalanları çalışmamız olacak. Düşünülen yeni havaalanları arasında Silivri'nin de ismi geçiyor. Gönül ister ki Silivri'ye yapılsın. Fakat havaalanı yapılması için gerekli şartlar var. Bu şartların uygunluğu araştırılıyor. Uygun görülen yere yeni havaalanını yapacağız" diye konuştu.
 

BAKAN YILDIRIM: "AHL İHTİYACA KARŞILIK VEREMİYOR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
saw avrupanın en hızlı büyüyen havalimanı seçildi. bu sizin için bişey ifade ediyomu acaba??lütfen saw hakkında cahilce yorum yapmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabihaya yapılacak yatırım zamanında Avrupa tarafına Çorlu yada Silivri tarafına yapılsaydı çok daha verimli olurdu. Kurtköye dağbaşına yapılan yatırım ucuz ve kalitesiz firmalara hitap ediyor. Insanlar o uzak havalimanına gitmek istemiyorlar. Pahalıda olsa Atatürkden uçmayı tercih eden insan sayısı çok fazla... Kaldı ki LİMAK havalanı işletme konusunda çok geri ve beceriksiz ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabiha gökçen havaalanı için allahın dağına yatırım yapacağınıza, zamanında Çorluyu adam etseydiniz bunlar olmazdı. Kalkmış izmite, adapazarına daha yakın bir yere havaalanı yapmışın sonra da AHL yetmiyor de. Yetmez tabi. Ne gerek vardı SAW'a ? Neden Çorluyu adam etmediniz ? Dağbaşına havalimanı mı kurulurmuş ? Şimdide kimse oradan uçmuyor tabii. Herkes AHL ye yükleniyor. Biliyor ki AHL den uçamazsa yolcu bulamayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
mevcut olanların iyileştirilmesinin yerine yenisi yapılsın mantığı.Anlaşılan bakanlığın Atıl durumda olan onca havalimanından haberi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çorlu'nun olucagi kesinleşti referandum yatirimi bunlar rahat olun : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu konu ne zaman açılsa ısrarla vurguluyorum. İstanbul doğu-batı ekseninde genişlemeye mahkum bir kent. Yeni yapılacak havaalanı her halukarda şehrin ya çok doğusunda ya çok batısında olacak. Raylı sistem ile en doğudaki adamı en batıya taşıyamazsınız. Özellikle iç hat uçuşu için. Israrla savunuyorum. Tek çözüm Marmaraya 3 pist, mevcut AHL'da sadece park yeri, terminal, taxi yolu ve hizmet binası olarak kullanılsın. İstanbul için diğer tüm çözümler bir 10-15 sene sonra yeni havaalanı gerek feryatlarını beraberinde getirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben daha da uçayım, hong kong gibi marmaranın ortasına bir tane yapsınlar. gerçi fay hattı meselesi var ama japonlar bile yapabişlşyorsa biz de de neden olmasın? ama yapmazlar, çünkü denizden rant elde edilemez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın bakanım yeni bir havaalanı yapılacaksa modern zamana ve istanbulumuza yakışır büyük geleceğe yönelik bir havaalanı olmalıdır.ör:beijing capital,hong kong. 3 kuruş parayla küçük ve çözüm olamayacak bir proje yapacagınıza iki katı harcansın ama tam çözümlü bir havaalanı olsun. silivri biraz dışta ama raylı sistemle o da çözülür.kaldı ki zamanla silivriye de havaalanının etrafına binalar dikilir ve merkezde olur.küçük bir havaalanı yapıp ahl nin yükünü hafifletip ,ardından ahl yi genişletmek daha masraflı olabilir. ama nolur terminaller iki paralel pistin ortasında olsun ki uçaklar iniş kalkışta birbirini beklemesin.gecekondu havaalanı olmasın,birçok mimara mühendise danışılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabiha Gökçene dağ başına yapılacak yatırım Avrupa tarafında Silivri yada Çorlu tarafına yapılsaydı çok daha verimli bir yatırım olurdu. Zaten LİMAK havalimanı işletme konusunda beceriksiz... Yer seçimide gereksiz, işletmeciliği ondan daha gereksiz ve boş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000