15 Aralık 2014, Pazartesi 09:34:35

BAKAN ELVAN'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Gene Kurulu'nda 3. havalimanına yönelik eleştirilere yanıt verdi
  • Şımarıksınız arkadaşlar. Sizin kisi neden benim sevdiğim adamlar yapmadı şimarıklığı sadece. O havalimanı yapılacak bitecek. Bu hukumet aynı anda , köprü, tüp geçit, körfez geçiş köprüsü ve daha memleketin bir çok yerinde yatırımları aynı anda yapmakta . Yılda 100.000.000 insanın kullanacağı bir tesisten , gerçekten o paranın çıkmayacağını mı düşünüyorsunuz ? Sizin akıllar tutulmuş, en çok güldüğümde , 100-150 kamyon yorumu. Kardeş sen bir dön hayatını baştan yaşa,boşlukları doldur. Mantolama köpüğü gibi olmuşsun, içi boş. Bu ülke de devlet , son 12 yıldır hiç olmadığı kadar peşine düştü mali konuların. Herşeyin bit projesi hesabı kitab var, senin aklın bu kadar darsa bende tuhaflık sana yanıta zahmet ediyorum.
  • sanki adam devlete para odememek icin muhasebe hesabiyla oynamayacak.o kadar safsiniz degilmi.100 degil 150 kamyon hafriyat yaptim diyecek.yatirimi sisirecekler.en buyuk kara aklama budur.bir tane yabanci banka kredi vermiyor neden acaba bir dusunen varmi? hayal urunu cunku.
  • Demek hala yapılacağına inanacak kadar saf insanlar var ülkemizde. Canım Türkiyem sen ne hallere düştün böyle.
  • İnsaat bitecek ve isletemeyecekler.. Sonunda TAV a kalacak burası da
  • Gecen hafta basin'da okudum, Airbus A380'i üretimden cikaracakmis. Sebebi siparislar beklediklerinden azmis. Ikincisi yeni bir trend görünmüs, yolcular artik uzak dogu/Amerika seferlerinde direk ucuslari tercih ediyormus. Aktarmali ucuslar da yolcu sayisi geriliyormus. Bu trend Frankfurt, Londra ve Paris havalimanlarin da simdiden tespit edilmis. Bu tür ucaklar'da yanliz büyük havalimanlarindan uctuklari icin ama yolcu sayisi bu havalimanlarinda gerilerse, A380'in gelecekte satis sayisi'da gerileyecekmis. Onun icin Airbus A350 modellere agirlik verecekmis, cünkü bu modeller kücük havalimanlarin'dan isleye bilirmis. Demek istiyorum bu Istanbulun 3. havalimani'nin suanda yapilmasi cok manidar. Bittikten sonra insallah sinek avlamazlar.
  • usd 2.32 olmuş işsizlik 10.5% aşmış faizler artıyor, doğuda pkk mahkeme kurmuş sen hala hikaye anlatıyon!!!! yeni türkiyeeeeeé!!!!!!!!!!!!!
  • Silivri gibi kuşların göç yolunda olmayan daha uygun bir yer varken tam göç yolunun ortasına yapın ve hadi bakalım doğaya karşı savaşın. Sonra doğa öcünü alınca fıtrat diyip işin içinden sıvışmaya çalışırsınız ama elbet hesabını verirsiniz bu akıl dışı kararlarınızın.
  • 22 milyar dolar devlete, 10 milyar dolar yatırım etti sana 32 milyar dolar...Atatürkün yıllık getirisi 200 milyon dolar civarı...bu hadi 1milyar dolar olsun ...32 yılda anca kendini amorte eder...25 yılda bu adamlar bu parayı nasıl kazanacak, kimin bu kadar büyük organizasyonları , havalimanını işletme tecrübesi var?...milyar dolarlar havada uçuyor ama içi boş.. Sonuçta olacak olan şudur; bu firmalar inşaatı bitirip havalimanının işletme hakkını satacaklar, muhtemelen Ortadoğulu bir gruba...
  • Sakin olun bu havalimanı yapılacak...:)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı için öngörülen yatırım tutarının 10 milyar Avro civarında olduğunu belirterek, konsorsiyumun 10 milyar Avro'nun altında bir yatırım gerçekleştirmesi halinde aradaki farkın devlete ödeneceğini, bunun sözleşmeyle resmi bir tutanak haline getirildiğini söyledi.

"ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINI YAPARAK ORAYI DÜZENE SOKACAĞIZ"

Havacılık sektörünün son yıllarda önemli bir gelişme gösterdiğini, yıllık yüzde 14,5'lik bir büyümeye sahip olduğunu anlatan Elvan, yolcu sayısı artışında Atatürk Havalimanı'nın dünyada birinci, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın ise dünyada ikinci sırada geldiğini kaydetti.

Elvan, üçüncü havaalanına yönelik eleştirilere yönelik şunları söyledi:

"Bazı dolapların döndüğü ifade edildi. Burada çok açık ve net size şunu söylemek istiyorum; Üçüncü havalimanı gayet açık ve şeffaf bir şekilde herkesin huzurunda bir ihaleyle yapılmıştır, açık ihaledir ve devlete en çok parayı kim ödeyecekse ona verilmiştir. 22 milyar Avroo, KDV hariç, aşağı yukarı yılda 1 milyar Avro devletin kasasına girecek. O bölgeyi tahrip edeceğimiz şeklinde bazı ifadeler yer aldı. 50-60 yıldan beri üçüncü havalimanının yapıldığı yer hem taş ocakları hem kömür işletmeleri tarafından bir bataklığa dönüştürülmüş. Şu anda orada her şey tahrip edilmiş zaten. Biz üçüncü havalimanını yaparak orayı düzene sokacağız. Şartnamede üçüncü havalimanının kodunun değiştirilebileceği ifade edilmektedir ve bir zeyilnameyle teklif veren tüm firmalara bu kodun değişebileceği bildirilmiştir. Üçüncü havalimanı için öngörülen bir yatırım tutarı var, aşağı yukarı 10 milyar Avro civarında. Eğer konsorsiyum 10 milyar Avro'nun altında bir yatırım gerçekleştirirse aradaki fark devlete ödenecektir. Bu, sözleşmeyle, imzayla resmi bir tutanak haline getirilmiştir. Dolayısıyla devletin 2 milyar, 1 milyar Avro gibi değişik şekillerde ifade edilen bir kaybı kesinlikle söz konusu değildir."

BAKAN ELVAN'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şımarıksınız arkadaşlar. Sizin kisi neden benim sevdiğim adamlar yapmadı şimarıklığı sadece. O havalimanı yapılacak bitecek. Bu hukumet aynı anda , köprü, tüp geçit, körfez geçiş köprüsü ve daha memleketin bir çok yerinde yatırımları aynı anda yapmakta . Yılda 100.000.000 insanın kullanacağı bir tesisten , gerçekten o paranın çıkmayacağını mı düşünüyorsunuz ? Sizin akıllar tutulmuş, en çok güldüğümde , 100-150 kamyon yorumu. Kardeş sen bir dön hayatını baştan yaşa,boşlukları doldur. Mantolama köpüğü gibi olmuşsun, içi boş. Bu ülke de devlet , son 12 yıldır hiç olmadığı kadar peşine düştü mali konuların. Herşeyin bit projesi hesabı kitab var, senin aklın bu kadar darsa bende tuhaflık sana yanıta zahmet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 9 yıl önce
sanki adam devlete para odememek icin muhasebe hesabiyla oynamayacak.o kadar safsiniz degilmi.100 degil 150 kamyon hafriyat yaptim diyecek.yatirimi sisirecekler.en buyuk kara aklama budur.bir tane yabanci banka kredi vermiyor neden acaba bir dusunen varmi? hayal urunu cunku.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapım ~ 9 yıl önce
Demek hala yapılacağına inanacak kadar saf insanlar var ülkemizde. Canım Türkiyem sen ne hallere düştün böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İnsaat bitecek ve isletemeyecekler.. Sonunda TAV a kalacak burası da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cologne ~ 9 yıl önce
Gecen hafta basin'da okudum, Airbus A380'i üretimden cikaracakmis. Sebebi siparislar beklediklerinden azmis. Ikincisi yeni bir trend görünmüs, yolcular artik uzak dogu/Amerika seferlerinde direk ucuslari tercih ediyormus. Aktarmali ucuslar da yolcu sayisi geriliyormus. Bu trend Frankfurt, Londra ve Paris havalimanlarin da simdiden tespit edilmis. Bu tür ucaklar'da yanliz büyük havalimanlarindan uctuklari icin ama yolcu sayisi bu havalimanlarinda gerilerse, A380'in gelecekte satis sayisi'da gerileyecekmis. Onun icin Airbus A350 modellere agirlik verecekmis, cünkü bu modeller kücük havalimanlarin'dan isleye bilirmis. Demek istiyorum bu Istanbulun 3. havalimani'nin suanda yapilmasi cok manidar. Bittikten sonra insallah sinek avlamazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slm ~ 9 yıl önce
usd 2.32 olmuş işsizlik 10.5% aşmış faizler artıyor, doğuda pkk mahkeme kurmuş sen hala hikaye anlatıyon!!!! yeni türkiyeeeeeé!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savaş ~ 9 yıl önce
Silivri gibi kuşların göç yolunda olmayan daha uygun bir yer varken tam göç yolunun ortasına yapın ve hadi bakalım doğaya karşı savaşın. Sonra doğa öcünü alınca fıtrat diyip işin içinden sıvışmaya çalışırsınız ama elbet hesabını verirsiniz bu akıl dışı kararlarınızın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
22 milyar dolar devlete, 10 milyar dolar yatırım etti sana 32 milyar dolar...Atatürkün yıllık getirisi 200 milyon dolar civarı...bu hadi 1milyar dolar olsun ...32 yılda anca kendini amorte eder...25 yılda bu adamlar bu parayı nasıl kazanacak, kimin bu kadar büyük organizasyonları , havalimanını işletme tecrübesi var?...milyar dolarlar havada uçuyor ama içi boş.. Sonuçta olacak olan şudur; bu firmalar inşaatı bitirip havalimanının işletme hakkını satacaklar, muhtemelen Ortadoğulu bir gruba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sakin olun bu havalimanı yapılacak...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000