01 Mayıs 2009, Cuma 08:17:05

Bakan Akdağ, havalimanını denetledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ülkemizde domuz gribi riski ortaya çıkınca vatandaşlardan tokalaşma, öpüşme ve sarılma alışkanlığını bir müddet için bırakmalarını istedi.

Akdağ, Termal kameraların virüsü tespit eden sihirli bir alet olmadığını, sadece vücut ısısını ölçtüğüne de işaret etti. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Sağlık Denetleme ekiplerinin domuz gribi vakalarını önlemek için Atatürk Havalimanı'nda uyguladıkları tedbirleri denetledi. Riskli ülkelerden gelen uçakların yolcularını kontrol eden doktordan bilgi alan Akdağ, 'insanlar rahatsız olmasın' diye Termal kamera sistemini uzaktan inceledi.

Gazetecilere açıklama yapan Recep Akdağ, ''Ümit ediyorum ki, domuz gribi hiç olmasın, hiç gelmesin, görmeyelim'' diyerek, yüksek ateş, öksürük, halsizlik, kas ağrıları vücut ağrıları bazen bulantı kusma gibi şüphesi olanların 184 numaralı telefonu aramalarını istedi.

Akdağ, vatandaşlara, 'Ülkemizde domuz gribi görülüyor' dendiği andan itibaren korunmak açısından çok kalabalık ortamlarda bulunmama, tokalaşma, öpüşme ve sarılma alışkanlığını bir müddet için bırakmaları tavsiyesinde bulundu. Virüs ellerle de bulaştığı için sık sık yıkanmasını isteyen Akdağ, ''Diğer girip virüsleri nasıl yayılıyorsa bu da öyle yayılıyor. Halkımız, griple soğuk algınlığını genelde aynı hastalıkmış gibi tarif ediyor. Nezlesi olan, öksüren, aksıran kişi grip olmasa bile ben grip olmadım diyor. Bu doğru bir tabir değil. Kriz merkezlerimizin dışında biri basın için olmak üzere iki telefon hattımız var. Vatandaşlar şüpheli durumları 184 numaralı hattan bize bildirebilir. Nezle olan, hatta grip belirtileri olan vatandaşlarımızın, eğer yabancı bir ülkeye gitmemiş ya da yabancı ülkeden gelen biri ile temas etmemişse 'acaba domuz gribi mi oldum' diye şu anda endişe etmesine gerek yok.'' açıklamasını yaptı.

İhtiyaç olursa, Havalimanlarının VIP salonlarına da Termal kamera koyacaklarını dile getiren Sağlık Bakanı Akdağ, ''Buralarda çok yoğun bir gidiş geliş olmadığı için bu kadar büyük bir ihtiyaç yok. Termal kameralar kişinin vücut ısısını tespit ediyor. Yoksa bunlar sihirli aletler değil. Virüsü falan tespit etmiyor.'' diye konuştu.

Bakan Akdağ, havalimanını denetledi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000