12 Haziran 2008, Perşembe 14:15:05

AW 109 Power Elite görücüye çıktı

AgustaWestland Türkiye’nin sivil satış ve satış sonrası tek yetkili distribütörü Kaan Havacılık, Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı Airex’e katıldı.
  • sivil havacılığımıza olumlu katkıda bulunan tüm müteşebbisleri Türkiyemizde sivil havacılığın uluslararası boyutlara taşınmasında öncülük eden MİNT organizasyonun değerli yöneticilerini ve helikopter pazarına yeni bir soluk getiren KAAN Havacılığı candan kutlarız

Fuarda AW 109 Power Elite helikopterinin eşsiz performans, üstün teknoloji, kabin alanı, rahatlık ve ayrıcalıklı tasarım çözümleri, güvenlik ve dayanıklılık özellikleri tanıtıldı. Kaan Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız ile AgustaWestland Ticari Bölüm Başkan Yardımcısı Renzo Lunardi fuarın açılışına katıldı.

AW 109 Power Elite’in yanısıra AgustaWestland’ın diğer ‘sanat eseri’ sivil helikopterleri de Atatürk Havalimanı özel hangarlar bölgesinde gerçekleştirilen fuar süresince teşhir edildi. 

2000 yılında Başarı Holding bünyesinde kurulan Kaan Havacılık, AgustaWestland’ın yanısıra 2007 yılından beri Amerikan Enstrom helikopterlerinin de Türkiye’de satış ve satış sonrası tek yetkili distribütörlüğünü yürütmektedir. Helikopter satışlarının yanısıra Kaan Havacılık, müşterilerine VIP taşımacılık, hava taksi, hava ambulansı alanlarında da hizmet vermektedir. Havacılık sektörüne, engin bilgisi, tecrübesi, kalitesi ve profesyonel ekibiyle öncülük eden Kaan Havacılık’a  ait helikopter uçuş eğitim okulu da yakında hizmete girecek.

Kaan Havacılık yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, yaptığı açıklamada şu ana kadar sivil havacılıkta pek çok AgustaWestland helikopterinin Türk müşteriler tarafından sipariş edildiğini, en fazla büyümenin VIP/şirket taşımacılığı ile EMS (Emergency Medical Services-Acil Tıp Hizmeti) uygulamaları alanında kaydedildiğini belirtti.

AW109 Power, Türk pazarında bu alanlarda performans gösteren şu an en revaçta olan AgustaWestland ticari helikopter modeli.

Kuşkusuz helikopter satın almak, ciddi bir tetkik ve karar süreci gerektirmekte. Ferda Yıldız, beklemek istemeyen özel müşterileri için bu süreci asgariye indirmek amacıyla ellerinde Kaan Havacılık’a ait VIP helikopter bulundurduklarını kaydetti.

Bugüne kadar farklı uygulamalar amacıyla dünya çapında 50 ülkede 450’nin üzerinde siparişiyle AW 109 Power’ın başarı ve ünü,  AgustaWestland’in %70’i aşan VIP dünya pazar payında büyük rolü var.

AgustaWestland Başkan Yardımcısı Renzo Lunardi ise yaptığı açıklamada AgustaWestland’in, Türkiye’de sivil havacılık sektöründe Kaan Havacılık ile oluşturdukları kazançlı işbirliğinden memnun olduklarını, AgustaWestland’ın son yıllarda Türkiye sivil helikopter pazarında önemli bir  varlık gösterdiğini kaydetti.. Lunardi, AgustaWestland’ın Türkiye’deki bu hızlı ve kaydadeğer büyümesinin Kaan Havacılık’ın başta öngörülen takribi satın alma talebini aşmasına ve gelecek birkaç yıl içinde kalıcı bir büyüme öngörmesine yol açtığını kaydetti.

AW 109 Power’ın yanısıra, AgustaWestland AW 119 Ke tek motorlu, Grand hafif çift motorlu ve AW 139 orta boy çift türbin motorlu helikopter modelleri de son yıllarda Türkiye sivil helikopter pazarında gittikçe artan, kaydadeğer bir başarı elde ettiler.

Kaan Havacılık

Kaan Havacılık

AW 109 Power Elite görücüye çıktı

Yorumlar

eyupkaptan ~ 16 yıl önce
sivil havacılığımıza olumlu katkıda bulunan tüm müteşebbisleri Türkiyemizde sivil havacılığın uluslararası boyutlara taşınmasında öncülük eden MİNT organizasyonun değerli yöneticilerini ve helikopter pazarına yeni bir soluk getiren KAAN Havacılığı candan kutlarız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000