04 Ağustos 2012, Cumartesi 09:20:53

AVRUPA'DA 3. SIRAYA OTURACAK

Her gün binlerce uçağın inip kalktığı İstanbul 11.6 milyon yabancı turistle Avrupa üçüncülüğüne koşuyor. 3'üncü havalimanı açıldığında ise 23 milyon yabancı turisti ağırlaması beklenen İstanbul, Paris ve Londra'ya kafa tutacak...
  • Arnavutköye yapilıyor bahçeşehirin 10 km arkası
  • AHL nin büyütülme imkanı ve SAW ın da tam kapasite kullanılıp ve büyütülmesi ile fazla kapasite de oluşacağı açıktır.AHL yi askeri alan, denize doğru büyüt,Kargo terminalinin alt kısmında ve arkasındaki yola kadar oan alanları doldur,Terminalin A kapısının arkasındakiotoparkı ve A kapısını kaldır İsleke blogunun arka tarafını park yeri ve körük yap..Havaş, Çelebi binalarının olduğu kısmı kaldır yeni park yeri düzenlemesi yap..Yapmak istersen çok yer var..Hele Askeri alan kısmı ?? SAW ise fzla bağlantısı olamayan uçuşları kaydır..2 pist ve yeni apro park yerleini ve 2. terminali yap.sonuç en az 2 ye katlarısıkapasiteyi..Tüm ağır kargo uçaklarını da ver Çorlu ya... Koay Gelsin
  • Mevcut hava alanı büyütülsünde nasıl olacak bu iş? Merak ettiğim için soruyorum. Zaten tam kapasite çalışıyor. Yapılacak çalışma var olan pistlerin konumları nedeniyle hava trafigini ve güvenliğini aksatmayacak mı? Bu seferde derler başka yer yok muydu niye zorluyorlar diye. Eninde sonunda yeni havalimanı gerekecek. Bir an önce başlanması en doğru karar. Ancak yeri tartışılabilir.
  • Sektörde ve özel şirkette mühendis - yöneticiyim. Bizlerin seviyesine inmeden 3. havalimanı konusunda çalışmalar ve haberler Sn. bakanın beyanatları etrafında yürüyor, görünüyor. Bizlerin düşüncelerini ortaya koyacağı başka bir platform olmadığından kendimi sorumluluklarım çerçevesinde ifade etmek istiyorum. 3. havalimanı ve buna entegre ulaşım yapıları ülkemizin bütçesi için büyük paralardır. Yap - işlet yöntemi uygulansa bile. 3. havalimanı yerine Atatürk havalimanı ilave terminaller projeleri ile büyütülmelidir. Çünkü dünyada da hub fonksiyonlu terminaller bu mantıkla büyütülürler. Bu konuyu destekleyen düşüncelerim. Marmara denizi yönü büyüme şartlarına bu imkanları sunuyor, mevcut kullanılacak altyapı ve tesisler toplam maliyeti ekonomik seviyelerde tutacaktır . Mevcut ulaşım yollarının iyileştirilmesi ve yakın zamanda devreye girecek olan marmaray ve 3. köprü gibi alt yapı yatırımları ile master plan çerçevesinde yapılacak bağlantılar kolay ulaşım imkanları da sağlayacaktır.
  • 3. havaalanı nerde acılcak çorluysa otel yapıcam hemen bilgi pls
  • AHL ye günde 1000 uçak iniş-kalkış yapıyor, SAW ne kadar? Pariste 2 havaalanı var;paris'i havalimanı sayısı, yolcu sayısı, inen kalkan uçak sayısıyla ahl yi mukayese etsek , incelesek derim? 3 ncü hava limanı yerine AHL büyütülmesi(askeri alan, denize uzama, e-5 i alta alma) ahl-çorlu hızlı tren, saw daha fazla kullanılması konusunda bir anket yapılsa
  • İstanbul'un havalimanı kapasitesi ihtiyacı olduğu doğrudur. Ama daha çok havalimanı çözüm değildir. Olan havalimanlarının kapasitesinin arttırılması öncelikli olmalıdır. Yani SAW ve Çorlu. Daha sonra üçüncü liman gerekir. Bu havalimanları ve kent merkezi tren ve metroyla birbirine ve kent merkezine bağlanmalıdır. Maalesef bu konuda ısrarla hatalar yapılıyor. Örneğin Kaynarca'dan SAW'a yapılacak metro sorun çözmez. Örneğin Taksimden dört ayrı metroya binerek, önce Yenikapı, sonra Uzunçayır, en sonunda da Kaynarca'da aktarma yapacaksınız Elinizde de bavullar. Yeni havalimanıyla kent bağlantısı için bir şeyler düşünülmüş ama tamamen hayali. Sn Bakana göre hızlı tren ve Taksim'e uzanan metro olacakmış. Peki ne zaman? bu ulaşım kanallarının yapımı havalimanından uzun sürer, ama temel atımı şov olsun yeterki şan olsun diye önce havalimanı için yapılıyor. Çorlu atıl, hızlı tern bağlantısı olsa çalışacak. Atatürk-SAW-Çorlu-yeni havalimanı koordinasyonu için çalışma yok. Karayolu çözüm değil.

Günde 1000 uçağın iniş kalkış yaptığı İstanbul bu yıl 11.6 milyon yabancı turisti ağırlayarak Londra ve Paris'in ardından Avrupa'da en çok turist çeken 3'üncü şehir olacak. İhale aşamasına gelen 3'üncü havalimanının faaliyete geçtiğinde ise İstanbul'a gelen yabancı turist sayısı 23 milyona ulaşacak. Frankfurt gibi bir aktarma merkezi olan İstanbul, 100 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.

MasterCard'ın araştırmasına göre 2012'de Avrupa'da en çok turist çeken üç şehir sırasıyla Londra, Paris ve İstanbul olacak. Araştırmaya göre Londra'ya 16.9, Paris'e 16 ve İstanbul'a 11.6 milyon yabancı turist gelecek.

Aynı araştırmaya göre dünyadaki sıralama ise Londra, Paris, Bangkok (12.2 milyon), Singapur (11.8 milyon) ve İstanbul şeklinde olacak.
Araştırma sonuçlarına göre dünyanın önemli merkezlerinden New York 7.6 milyon yabancı turistle 131'inci sırada, Amsterdam 6.9 milyon turistle 171'inci sırada yer alıyor.

Hong Kong, Madrid, Dubai, Roma, New York, Şangay, Barselona, Amsterdam ve Viyana'yı geride bırakan İstanbul, 3'üncü havalimanının etkisiyle Londra ve Paris'in tahtını sallayacak.

Günde 1000 uçak
Tarihi, kültürü, konumu ve eğlence hayatıyla dünya turizminde öne çıkan İstanbul'a uzun bir süredir iki havalimanı yetmiyor. Atatürk Havalimanı'na her gün 1000'den fazla uçak inip kalkıyor. 6 Temmuz'da tüm zamanların rekorunu kıran havalimanına 562 uçak iniş, 557 uçak kalkış yaptı. Bir günde 1119 uçakla havalimanından 124 bin yolcu geçti.

Başaran Ulusoy Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı 3'üncü de yetmez, 4'üncü yapılmalı

İstanbul 23 milyon yabancı turist hedefliyor. Yolcu trafiği 100 milyonu aşacacak. Yatak sayısı 250 bine ulaşacak. Bu hedeflerin yakalanması için üçüncü havalimanının bir an önce yapılması şart. Günübirlik yolcular İstanbul'u layıkıyle göremiyor. Ulaşımda entegrasyon sağlanarak transit yolcuların İstanbul'u görmesi sağlanması. Hatta İstanbul'a 3'üncü havalimanı da yetmeyecek, 4'üncü havalimanı şart. Anadolu yakasında ikinci havalimanı için şimdiden hazırlıklara başlanmalı.

İskender Çayla Retur Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul bölgenİn Frankfurt’u oldu

İstanbul'a 3'üncü havalimanı şart. Bu yatırımları, 10 yıl sonrasını düşünerek yapmak lazım. İhtiyaç olduğunda iki günde yapılacak iş değil. İstanbul’daki  havalimanları çevresindeki illere de hitap ediyor. Ayrıca yakın ülkeler için de bir transfer merkezi oldu. Balkanlar, Orta Asya ve Afrika ülkelerinden yolcular İstanbul'a, gelip, buradan diğer yerlere uçuyor. Bir zamanlar bizim için Frankfurt neyse, İstanbul bölgenin Frankfurt'u oldu. (Milliyet)

AVRUPA'DA 3. SIRAYA OTURACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Önsezi ~ 12 yıl önce
Arnavutköye yapilıyor bahçeşehirin 10 km arkası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
AHL nin büyütülme imkanı ve SAW ın da tam kapasite kullanılıp ve büyütülmesi ile fazla kapasite de oluşacağı açıktır.AHL yi askeri alan, denize doğru büyüt,Kargo terminalinin alt kısmında ve arkasındaki yola kadar oan alanları doldur,Terminalin A kapısının arkasındakiotoparkı ve A kapısını kaldır İsleke blogunun arka tarafını park yeri ve körük yap..Havaş, Çelebi binalarının olduğu kısmı kaldır yeni park yeri düzenlemesi yap..Yapmak istersen çok yer var..Hele Askeri alan kısmı ?? SAW ise fzla bağlantısı olamayan uçuşları kaydır..2 pist ve yeni apro park yerleini ve 2. terminali yap.sonuç en az 2 ye katlarısıkapasiteyi..Tüm ağır kargo uçaklarını da ver Çorlu ya... Koay Gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Mevcut hava alanı büyütülsünde nasıl olacak bu iş? Merak ettiğim için soruyorum. Zaten tam kapasite çalışıyor. Yapılacak çalışma var olan pistlerin konumları nedeniyle hava trafigini ve güvenliğini aksatmayacak mı? Bu seferde derler başka yer yok muydu niye zorluyorlar diye. Eninde sonunda yeni havalimanı gerekecek. Bir an önce başlanması en doğru karar. Ancak yeri tartışılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 12 yıl önce
Sektörde ve özel şirkette mühendis - yöneticiyim. Bizlerin seviyesine inmeden 3. havalimanı konusunda çalışmalar ve haberler Sn. bakanın beyanatları etrafında yürüyor, görünüyor. Bizlerin düşüncelerini ortaya koyacağı başka bir platform olmadığından kendimi sorumluluklarım çerçevesinde ifade etmek istiyorum. 3. havalimanı ve buna entegre ulaşım yapıları ülkemizin bütçesi için büyük paralardır. Yap - işlet yöntemi uygulansa bile. 3. havalimanı yerine Atatürk havalimanı ilave terminaller projeleri ile büyütülmelidir. Çünkü dünyada da hub fonksiyonlu terminaller bu mantıkla büyütülürler. Bu konuyu destekleyen düşüncelerim. Marmara denizi yönü büyüme şartlarına bu imkanları sunuyor, mevcut kullanılacak altyapı ve tesisler toplam maliyeti ekonomik seviyelerde tutacaktır . Mevcut ulaşım yollarının iyileştirilmesi ve yakın zamanda devreye girecek olan marmaray ve 3. köprü gibi alt yapı yatırımları ile master plan çerçevesinde yapılacak bağlantılar kolay ulaşım imkanları da sağlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çorlu? ~ 12 yıl önce
3. havaalanı nerde acılcak çorluysa otel yapıcam hemen bilgi pls

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendis ~ 12 yıl önce
AHL ye günde 1000 uçak iniş-kalkış yapıyor, SAW ne kadar? Pariste 2 havaalanı var;paris'i havalimanı sayısı, yolcu sayısı, inen kalkan uçak sayısıyla ahl yi mukayese etsek , incelesek derim? 3 ncü hava limanı yerine AHL büyütülmesi(askeri alan, denize uzama, e-5 i alta alma) ahl-çorlu hızlı tren, saw daha fazla kullanılması konusunda bir anket yapılsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. Havalimanı ~ 12 yıl önce
İstanbul'un havalimanı kapasitesi ihtiyacı olduğu doğrudur. Ama daha çok havalimanı çözüm değildir. Olan havalimanlarının kapasitesinin arttırılması öncelikli olmalıdır. Yani SAW ve Çorlu. Daha sonra üçüncü liman gerekir. Bu havalimanları ve kent merkezi tren ve metroyla birbirine ve kent merkezine bağlanmalıdır. Maalesef bu konuda ısrarla hatalar yapılıyor. Örneğin Kaynarca'dan SAW'a yapılacak metro sorun çözmez. Örneğin Taksimden dört ayrı metroya binerek, önce Yenikapı, sonra Uzunçayır, en sonunda da Kaynarca'da aktarma yapacaksınız Elinizde de bavullar. Yeni havalimanıyla kent bağlantısı için bir şeyler düşünülmüş ama tamamen hayali. Sn Bakana göre hızlı tren ve Taksim'e uzanan metro olacakmış. Peki ne zaman? bu ulaşım kanallarının yapımı havalimanından uzun sürer, ama temel atımı şov olsun yeterki şan olsun diye önce havalimanı için yapılıyor. Çorlu atıl, hızlı tern bağlantısı olsa çalışacak. Atatürk-SAW-Çorlu-yeni havalimanı koordinasyonu için çalışma yok. Karayolu çözüm değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000