21 Nisan 2016, Perşembe 19:29:46

Austrian uçağı Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı

Avusturyalı havayolu şirketi Austrian Airlines'ın Larnaka-Viyana seferini yapan uçağı, yanık kokusu nedeniyle Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.
  • Her zaman İstanbul-Larnaka uçuşu olmasını hayal eder dururum. Umarım bir gün siyasi gerilim son bulur ve bu hayalim gerçek olur.
  • avusturya'dan savaş ganimeti istenmeli.uçaklarını geri vermemeliyiz. thy bünyesine katılmalı acillll!!
  • Yasal olarak Güney Kıbrıs'a Türkiye'den karşılıklı uçuş yasak bu uçak o zaman geri dönmek zorunda mı kalacak,ya da Yunan Adaları'ndan birine inip ordan mı Larnaca'ya kalkış yapacak.
  • Yolculari Viyena'ya baska havayoluyla gondermek gerekirse secenek IST'de obur havaalanlarindan daha fazla.
  • Cunki IST'de Turkish Technic var, ucak parcasi var, tamircilarin iyisi orada...
  • Lutfen dalga gecmeyin bilmedigim icin soruyorum. Neden ucaklar surekli IST'e divert ediyor. Arabayla 1 saat uzaklikta TEQ var Veya SAW'a 1 saat arabayla uzakta KCO var. ne hikmetse zaten cilki cikmis iki meydana tum ucaklar divert ediyor. Simdiden tesekkurler.
  • Güney Kıbrıs'tan kalkan uçak ne hakla Türkiye topraklarına inebilir?? Yetkililer buna nasıl göz yummuş? Büyük bir skandal
  • Alımlar açıklandı mı?
  • Larnaka'ya giden ucaklarda mutlaka bir sorun olacak..Ya kacirma,ya ariza,ya dusme(yillar once egeye cakilan).. Larnaka'ya bizim F16'larimiz girse heralde komple kibrisi ele geciririz:)))

Austrian Airlines'ın Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Larnaka kentinden havalanarak Viyana'ya giden uçağı Atatürk Havalimanı'na acil iniş gerçekleştirdi.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; IS832 sefer sayısı ile Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gitmek üzere Larnaka'da havalanan Austrian Airlines'ın Airbus A320 tipi uçağının klimasından yanık kokusu gelmeye başladı.

Uçağın pilotu Atatürk Havalimanı kule görevlileri ile irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. Saat 19.15 sularında Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş gerçekleştiren uçakta kontoller yapılmaya başlandı.



Austrian uçağı Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

~ 8 yıl önce
Her zaman İstanbul-Larnaka uçuşu olmasını hayal eder dururum. Umarım bir gün siyasi gerilim son bulur ve bu hayalim gerçek olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
avusturya'dan savaş ganimeti istenmeli.uçaklarını geri vermemeliyiz. thy bünyesine katılmalı acillll!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 8 yıl önce
Yasal olarak Güney Kıbrıs'a Türkiye'den karşılıklı uçuş yasak bu uçak o zaman geri dönmek zorunda mı kalacak,ya da Yunan Adaları'ndan birine inip ordan mı Larnaca'ya kalkış yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 8 yıl önce
Larnaka'dan kalkmış zaten, Viyana'ya gidiyor.
Acemi caylak'a ~ 8 yıl önce
Yolculari Viyena'ya baska havayoluyla gondermek gerekirse secenek IST'de obur havaalanlarindan daha fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acemi caylak ~ 8 yıl önce
Cunki IST'de Turkish Technic var, ucak parcasi var, tamircilarin iyisi orada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acemi caylak ~ 8 yıl önce
Lutfen dalga gecmeyin bilmedigim icin soruyorum. Neden ucaklar surekli IST'e divert ediyor. Arabayla 1 saat uzaklikta TEQ var Veya SAW'a 1 saat arabayla uzakta KCO var. ne hikmetse zaten cilki cikmis iki meydana tum ucaklar divert ediyor. Simdiden tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FMO_SPotter ~ 8 yıl önce
Ucaktaki teknik sorunun hizli giderilebilmesi icin IST ve SAW da imkanlar daha fazla. (Uygun teknisyen, parca vs.)
DOC8168 ~ 8 yıl önce
Operations dokumaninda soruna cevap bulabilirsin. Alternatif meydanin, destinasyon meydaninla bire bir ayni olmak zorunda; Pist uzunlugu, pist genisligi, isiklandirma, kontrol asamalari, PR ve SSR servisleri vs vs. Akdenizden ve Ortadogu'dan gelen Avrupali isletmeciler icin AHL en mantikli tercih. Ayrica cogu icin fixed base teknik ekibi veya anlasmali firmalari mevcut.
tech ~ 8 yıl önce
teknik açıdan daha donanımlı bir Havalimanı olduğu için. Saygılar
Arff ~ 8 yıl önce
Dostum türkiyede uçakların acil iniş yapabileceği 3liman var. İst, ankara , antalya. Uçak kurtarma , pist köpükleme gibi araç-gereçler buralarda mevcut.
Sorun yok ~ 8 yıl önce
Olsun la ne olacak, insin, boşver
Sebep ~ 8 yıl önce
Olasi bir mudahale gerekirse, hem teknik altyapi olarak hem ilkyardim olarak IST'nin altyapisi saydiginiz diger meydanlara gore cok daha elverisli. Ayrica saydiginiz meydanlar arasinda bu hususlarda IST'te en yakin olan SAW var. Yonlendirilmeler bu yuzden IST'e yapiliyor.
Volvo ~ 8 yıl önce
Teknik servis ve yedek parça bulunabilirliği ile alakalı olması lazım.
ARFFye ~ 8 yıl önce
Amma salladın ARFF efendi.Trabzon'a devamlı Emirates,KLM,Air India iniyor,kim söyledi sana sadece 3 limana acil iniş yapıldığını.
To ...ARFFye ~ 8 yıl önce
TZX'e Acil iniş yapan uçaklar,uçaktaki sorundan değil uçak yolcusunun rahatsızlığından dolayı iniyor.Lakin uçağın kendisinden kaynaklanan çok ivedi bir sorun olduğu zaman ne İST ne SAW ne de ESB'yi aramaz çok zaruri ise düz bir tarlaya yada denize bile inmeyi denerler.
To ARFFye'ye ~ 8 yıl önce
O yüzden mi geçen inen emirates uçağı arıza giderilemeyince ikinci bi 777 geldi yolcuları almaya TZX'e.Hatta istersen instagramda tzxspotter u takip et görürsün orada fotosu var. iki Emirates 777 si yanyana meydanda
Larnaka? ~ 8 yıl önce
Güney Kıbrıs'tan kalkan uçak ne hakla Türkiye topraklarına inebilir?? Yetkililer buna nasıl göz yummuş? Büyük bir skandal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niki ~ 8 yıl önce
Hangi hakla mi? Guney Kibris hava sahasini her hafta kullanan yuzlerce TC hava yolu ve diger ucaklarin haklari ile....
? ~ 8 yıl önce
Acil iniş olduğu için olabilir mi? Kin yüzünden senin gibi "dindar ve kindar"larda insanlık kalmamış olabilir ama başkalarında hala var.
TGS. ~ 8 yıl önce
Alımlar açıklandı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Larnaka. ~ 8 yıl önce
Larnaka'ya giden ucaklarda mutlaka bir sorun olacak..Ya kacirma,ya ariza,ya dusme(yillar once egeye cakilan).. Larnaka'ya bizim F16'larimiz girse heralde komple kibrisi ele geciririz:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nk ~ 8 yıl önce
amma kompleksi birisin sen yahu!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000