05 Ocak 2013, Cumartesi 16:21:50

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN 2012 PERFORMANSI

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 2012 yılında dış hatlarda en çok Almanya, İtalya, Fransa, Rusya, İngiltere, Suudi Arabistan ve İran'a, iç hatlarda ise İzmir, Antalya, Ankara, Adana ve Bodrum'a karşılıklı uçuş yapıldı.
  • Thy büyümeseydi bunlarin hicbiri olmazdi!!
  • TAV, THY'ye iki gömlek büyük gelir.. daha iyi çalışma ortaklarını hakediyor..

 Atatürk Havalimanı geçen yıl en yoğun günlerini pazar, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri yaşadı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 2012'de dış hatlarda en çok Almanya, İtalya, Fransa, Rusya ve İngiltere, Suudi Arabistan ve İran'a karşılıklı uçuş gerçekleştirildi. İç hatlarda ise sırasıyla İzmir, Antalya, Ankara, Adana ve Bodrum'a karşılıklı uçuş yapıldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı, 2011 istatistiklerine göre, "Avrupa'nın en hızlı büyüyen" ve "Dünyanın 30. en yoğun havalimanı" konumunda bulunuyor, sıralamada daha üst sıralara çıkması bekleniyor.

Dış hat uçuşlarında son 5 yılda yüzde 58 artış

Son 5 yılda, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hat uçuşlarında yüzde 58, iç hat uçuşlarında yüzde 41 büyüme yaşandı. Aynı dönemde yolcu sayısı dış hatlarda yüzde 84, iç hatlarda ise yüzde 75 arttı. Transfer yolcu sayısı ise toplam yolcu rakamının yüzde 30'unu aştı.

Her gün yaklaşık 125 bin yolcuya hizmet veren İstanbul Atatürk Havalimanı'nda havayolu şirketleri, yer hizmetleri kuruluşları, kamu kurumları, ticari kuruluşlar, temsil gözetim şirketleri gibi 485 kuruluş bulunuyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçen yıl Mart ayında "Open Gate" uygulaması başladı. Böylelikle pasaport ile son güvenlik arama ve tarama kontrolünün aynı noktada yapılmasıyla yolcuya psikolojik rahatlama sağlandı. Ayrıca uçaklara binişte yaşanan kapı değişikliğine karşı yolcu ve havayolu mağduriyeti önlendi.

Engellilere yönelik tüm iyileştirme çalışmaları da tamamlandı. Yeni CIP salonları, yolcu bilgilendirme panelleri, yeni yeme-içme noktaları açıldı. Bilet satış ofisleri, WC'ler, uçuş bilgi ekranları yenilendi. Yolcuların kendi otomatik "check-in" işlemlerini yapabilecekleri otomatik kiosklar kuruldu.

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN 2012 PERFORMANSI

Yorumlar

thy is the best... ~ 11 yıl önce
Thy büyümeseydi bunlarin hicbiri olmazdi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV>2xTHY ~ 11 yıl önce
TAV, THY'ye iki gömlek büyük gelir.. daha iyi çalışma ortaklarını hakediyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000