06 Ekim 2015, Salı 16:07:11

Atatürk Havalimanı'nda yine 'drone' alarmı

Atatürk Havalimanı yakınında uçurulan insansız hava aracı (Drone) nedeniyle iki uçak pas geçmek zorunda kaldı.
  • Wuhuuu bu nasıl bir fikir ya. Helikopter kalkacak drone un üzerinde hover bekleyip rüzgar ile dronu düşürecek. Abi siz ne yiyip ne içiyorsunuz ya biraz cevize proteine ağırlık verin sürekli kete mi yiyorsunuz anlamadım ki. "Elektronik tedbirler" kısmı da çok acayipmiş. Neymiş peki o elektronik tedbirler? Her işin radyo dalgaları ile döndüğü (ils,VOR,ATC...) havalimanı bölgesinde jammer mı Kullanılacak mesela? Yok başka elektronik tedbirler mi bunlar? Mesela gelişmiş ülkelerdeki Çözümler neler ? Onlar bu işi helikopterlerle jammerlar ile mi yapıyorlar?
  • geziciler yine işbaşında. işleri güçleri memleket düşmanlığı
  • Birakin ucursunlar
  • güvenlik görevlilerin gücü ancak, ahl'nin etrafındaki spotter'leri kovalamaya yeter.
  • Nasıl insan bunlar, uçağa laser tutar, havaalanı civarında drone uçurur!!! Saygısız, bilinçsiz, kural tanımaz, insan hayatına değer vermez...
  • bir ara kokpite laser tutanlar vardı! onlar yerini drone kullananlara mı bıraktılar? yahu ne zaman akıllanacak bu insanlar? içinde yüzlerce canın güvenliği nasıl hiçe sayarlar? nasıl vicdan ahlak var bunlarda?
  • Dronlar düşürülsün diyen arkadaş ne ile düşürecekler dronları peki? Füze mi atacaklar bunun için söyleyebileceğin basit bir çözüm var mı peki?
  • Bu zihniyet yakında iha da uçurur ahlnin üzerinde.
  • Engellenemez
  • Çözüm basit yönerge ve yönetmenlik çıkarılacak, alana belli bir hava sahası içindeki drone'lar düşürülecek.

Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalan bir yolcu uçağın pilotu uçakların iniş yaklaşma hattında ‘Drone’ uçurulduğunu kuleye bildirdi. Drone uçakların iniş güzergahında uçurulduğu için Atatürk Havalimanı uçuş kulesiyle telsiz bağlantısı kuran iki uçağın pilotu pisti pas geçti.

Uçağın kaptan pilotu durumu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesine bildirmesinin ardından yetkililer polis ile irtibata geçti. Drone’lerin uçtuğu alana polis ekipleri yönlendirildi.

Atatürk Havalimanı'nda yine 'drone' alarmı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Üzerinde Hover ~ 9 yıl önce
Wuhuuu bu nasıl bir fikir ya. Helikopter kalkacak drone un üzerinde hover bekleyip rüzgar ile dronu düşürecek. Abi siz ne yiyip ne içiyorsunuz ya biraz cevize proteine ağırlık verin sürekli kete mi yiyorsunuz anlamadım ki. "Elektronik tedbirler" kısmı da çok acayipmiş. Neymiş peki o elektronik tedbirler? Her işin radyo dalgaları ile döndüğü (ils,VOR,ATC...) havalimanı bölgesinde jammer mı Kullanılacak mesela? Yok başka elektronik tedbirler mi bunlar? Mesela gelişmiş ülkelerdeki Çözümler neler ? Onlar bu işi helikopterlerle jammerlar ile mi yapıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ufkunu geliştir ~ 9 yıl önce
Kardeşim bilmediğin konularda bilenlere karşı ahkam kesmeye çalışma. Bilen biri yazmış, anlayamamışsın. Elektronik tedbir deyince jammer anlayabildiğine göre, kete yemeyi bırak; artık cevizle bile düzelemeyecek seviyeye inmişsin. Baskın güçle bu İHA'nın frekansına girer indirirsin, bunu da mı düşünemedin? Bunlar belli frekanslarda çalışır ve EDT ile kumanda frekansı hemen tespit edilebilir. Hover işine gelince; Helikopterle toy avlayanlar için bu iş çocuk oyuncağı, git sor tanıdığın bir muharip helikopter pilotu varsa. O pervane baskısına dayanabilecek mini İHA yok. Gelişmiş ülkelerde böyle bir sorun yok, olursa da yakalıyorlar ve cezasını veriyorlar.
anti gezici ~ 9 yıl önce
geziciler yine işbaşında. işleri güçleri memleket düşmanlığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 9 yıl önce
Yapmayacakları iş değil.
Birakin ~ 9 yıl önce
Birakin ucursunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doktor ~ 9 yıl önce
Git tedavi ol.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
güvenlik görevlilerin gücü ancak, ahl'nin etrafındaki spotter'leri kovalamaya yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl insan. ~ 9 yıl önce
Nasıl insan bunlar, uçağa laser tutar, havaalanı civarında drone uçurur!!! Saygısız, bilinçsiz, kural tanımaz, insan hayatına değer vermez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 9 yıl önce
bir ara kokpite laser tutanlar vardı! onlar yerini drone kullananlara mı bıraktılar? yahu ne zaman akıllanacak bu insanlar? içinde yüzlerce canın güvenliği nasıl hiçe sayarlar? nasıl vicdan ahlak var bunlarda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm basit :)) ~ 9 yıl önce
Dronlar düşürülsün diyen arkadaş ne ile düşürecekler dronları peki? Füze mi atacaklar bunun için söyleyebileceğin basit bir çözüm var mı peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakikaten çok basit ~ 9 yıl önce
Elektronik tedbirler var. Helikopter vasıtası ile (üzerinde hover, rüzgar baskısı), neticede kullanıcıya döndüğü için kullanıcının yakalanıp cezalandırılması var.... var da var. Konunun önemine istinaden bir şeyler yapılması lazım. Eylemsizlik, sadece yazışmalar çözümsüzlüğü getiriyor.
İhacı ~ 9 yıl önce
Bu zihniyet yakında iha da uçurur ahlnin üzerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayfon uygulaması ~ 9 yıl önce
Engellenemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm basit ~ 9 yıl önce
Çözüm basit yönerge ve yönetmenlik çıkarılacak, alana belli bir hava sahası içindeki drone'lar düşürülecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000