27 Ocak 2012, Cuma 10:52:25

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SON DURUM NE?

Varış meydanlarındaki olumsuz koşulları yüzünden bazı uçak seferleri iptal edilirken DHMİ ekiplerinin Atatürk Havalimanı’ndaki yoğun çalışması sürüyor.
  • Tam 8 saattir uçağın kalkmasını Bekliyorum,dahada belli değil Ne zaman kalacağı
  • mevcut kış şartları fazla değil 2 gün daha sürsün operasyon aksamadan yürüyor diyenleri göreceğiz.sanki eskiden meydan böyle havalarda yaşananları,uçuş iptallerini,gecikmeleri unuttular galiba bazıları.
  • Neden bahsediyorsunuz yaa.Sivas uçağı 4,5 saat rötarlı nasıl bir çalışmaymış bu ,istanbulda bitmedi hala..
  • lütfen lütfen ATAKÖY den iniş kalkış vermeyin
  • bazı arkadaşlar yorumlarında ahl kapanmaz diyor.önceki senelerde günlerce kapandığını görmedik mi,hala neden bahsediyorsunuz,neyi mudafa ediyorsunuz?ülkemizdeki havalimanları avrupa ve abd deki meydanların koşullar ile kıyaslanamaz.arada çok fark var.zaten kışın doğudaki teknik olarak yetersiz meydanların hali de ortada zaten.
  • o dediklerin şikago da iskandinavya da olur ama burda olmaz,olamaz..allah muhafaza oralara özellikle de şikago ya yağan karın onda biri buraya yağsa düşünemiyorum olacakları....ne olacak kazaları ne yardım komedilerini....
  • hangi durum olursa olsun artik Ataturk havalimani basit bir kardan kisdan kesinlikle kapanmamali, gerekli arac gerecler varsa neden kapansin ki seri ve duzenli sekilde ucaklar di=iceing oluyor.. yurt disinda almanya, yukarlarda iskandinav ulkelerinde amerika da chicago da dehset karlar olur pist, ve taksi yollarinin kenarlarin net olarak gorursunuz dag yigini kar tepelerini adamlar ve araclar nasil calisir inanilir gibi degildr ama havaalani acik ucaklar iniyor kalkiyor dieciign devam..
  • LTBA 270850Z 31012KT 280V340 1700 SHSN BR SCT010 BKN013 M03/M03 Q1023 R17L4///55 R17R4///71 R054///39 NOSIG
  • kar ve fırtına bu şekilde 1-2 gün daha devam ederse ahl yine önceki yıllarda olduğu gibi uçuş trafiğine kapanabilir ve hava ulaşımı felç olabilir.

Atatürk Havalimanı’nda karla mücadele aralıksız sürüyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, uçuşların aksamaması için 50 kişilik ekiple çalışıyor. DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur, 7 kar mücadele aracının çalışmalara katıldığını kaydederek, “ Pistler de tıpkı uçaklar gibi özel solüsyon sıkılarak donmaya karşı korunuyor. Pistteki frenleme değerlerini sürekli kontrol ediyoruz. Uçaklara da de iceing işlemi uygulanıyor. Şu anda iniş ve kalkışları Florya-Sefaköy yönündeki 17-35 pistlerinden veriyoruz. Rüzgarın durumuna göre pist değişikliği yapılma ihtimaline karşı 05-23 pistini de sürekli açık tutuyoruz” dedi.

Airporthaber.com

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SON DURUM NE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
Tam 8 saattir uçağın kalkmasını Bekliyorum,dahada belli değil Ne zaman kalacağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
mevcut kış şartları fazla değil 2 gün daha sürsün operasyon aksamadan yürüyor diyenleri göreceğiz.sanki eskiden meydan böyle havalarda yaşananları,uçuş iptallerini,gecikmeleri unuttular galiba bazıları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Neden bahsediyorsunuz yaa.Sivas uçağı 4,5 saat rötarlı nasıl bir çalışmaymış bu ,istanbulda bitmedi hala..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lütfen lütfen ATAKÖY den iniş kalkış vermeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bazı arkadaşlar yorumlarında ahl kapanmaz diyor.önceki senelerde günlerce kapandığını görmedik mi,hala neden bahsediyorsunuz,neyi mudafa ediyorsunuz?ülkemizdeki havalimanları avrupa ve abd deki meydanların koşullar ile kıyaslanamaz.arada çok fark var.zaten kışın doğudaki teknik olarak yetersiz meydanların hali de ortada zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
o dediklerin şikago da iskandinavya da olur ama burda olmaz,olamaz..allah muhafaza oralara özellikle de şikago ya yağan karın onda biri buraya yağsa düşünemiyorum olacakları....ne olacak kazaları ne yardım komedilerini....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hangi durum olursa olsun artik Ataturk havalimani basit bir kardan kisdan kesinlikle kapanmamali, gerekli arac gerecler varsa neden kapansin ki seri ve duzenli sekilde ucaklar di=iceing oluyor.. yurt disinda almanya, yukarlarda iskandinav ulkelerinde amerika da chicago da dehset karlar olur pist, ve taksi yollarinin kenarlarin net olarak gorursunuz dag yigini kar tepelerini adamlar ve araclar nasil calisir inanilir gibi degildr ama havaalani acik ucaklar iniyor kalkiyor dieciign devam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
LTBA 270850Z 31012KT 280V340 1700 SHSN BR SCT010 BKN013 M03/M03 Q1023 R17L4///55 R17R4///71 R054///39 NOSIG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kar ve fırtına bu şekilde 1-2 gün daha devam ederse ahl yine önceki yıllarda olduğu gibi uçuş trafiğine kapanabilir ve hava ulaşımı felç olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000