02 Nisan 2010, Cuma 10:05:25

Atatürk Havalimanı'nda sıkıntı yok

Mart ayı başında bakım çalışmaları nedeniyle 06–24 pisti kapatılan Atatürk Havalimanı'nda alınan tedbirlerle trafik her sene olduğu gibi artmaya devam ediyor.
  • BU BRAVO YORUMCULARA HERKEZ İŞİNE BAKSIN , BOŞA YORUM YAPMAYIN. BİLENDE KONUŞUYOR BİLMEYENDE.
  • Şirketler tarafından verilen emergencylerin Ahl'ye kazandırdığı parayla yapılan pistinde parası çıktı zaten. Bu ara malum bol bol var emergency işleri açıldı Dhmi'nin. Yeni bir pist veya terminal binası bile yaparlar bakarsın. Şirketlerin uçaklarının yaktığı fazladan bir sürü yakıta verilen emergencylerde ödenen paralara ve onca havada ve yerde bekletilen insanlara yazık..
  • benim tek soyliyecegim 40 dk da 5 ucak kalkiyor denen zati muhtereme hic bisey bilmiyosan gel floryaya bak bakalim 40 dk da kac ucak kalkiyor bu kadarmi bilgisizsiniz anlamadim
  • Yahu, biz başka meydandan uçuyoruz galiba. İstanbul dışında başka Atatürk Havaalanı var mı acaba? Slot Koordinasyon Merkezinin çalışmaları mevcut sorunu belki azaltıyor ama sıkıntısız bir şekilde yönetilmesini sağlamıyor. Sıkıntı devam ediyor, bu beyanı kim vermişse "sıkıntıyı azaltmaya katkıda bulunuluyor" şeklinde bir ifade daha uygun olacaktı. Yoksa sektördeki operasyonel her birim elinden geleni yapıyor; pilotundan, kontrolöründen, tekniğinden, operasyoncusundan, temizlikçisine kadar. Sayelerinde, zamanı kapatmak için, uçak temizleme ekibi Formula 1 ekibine dönüştüler, tüm temizliği 3-5 dakikada tamamlıyorlar. Sıkıntı var...Yok demekle yok olmuyor...
  • Ankara - İstanbul arası mesafeyi 2-3 saatte gidiyo uçaklar. Her İstanbula gelen uçak en az yarım saat tur atıp sonra emergency veriyo hiçmi kule konuşmaları dinlenmiyo? Sonrada numaradan sıkıntı yok deniyo kaçıncı böle haber bu.. tabi emergency veriliyo ahl parayı kazanıyo o yüzden hiç bir sıkıntı yok herşey eskisinden bile güzel :)
  • 21.martta 18.50 thy konya ucagı pist basında 1 saat bekledi olmayan sorun bumu acaba 2 saat rötar yaptı bu yüzden ama sıkıntı yok yaa :)))
  • tek pistte bu başarıdır.alkışlanır.
  • sıkıntı yok deniyorsa yoktur.
  • havada bekleyenler!!!bekletenlere sorsunlar!
  • tek pistte 40 kapasite sağlanıyorsa neden 2 pist açıkken 40 uygulandı!!!pist açılınca 50 uygulanmalı

Havaalanı iniş trafiğinin büyük çoğunluğunun gerçekleştirildiği 06–24 pisti kapalı olmasına rağmen, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Slot Koordinasyon Merkezi’nin slot uygulamaları konusunda almış olduğu tedbirler doğrultusunda artan trafik sıkıntısız bir şekilde yönetiliyor.

Uygulanan tedbirler ile birlikte İstanbul Atatürk Havaalanı hava trafiğinde azalma beklenmesine karşın 2010 Yaz Tarife Dönemi’nin ilk dört gününde gerçekleşen trafik sayısında geçen yılın aynı dönemine göre artış yaşandı.

Bu artışın tüm sezon içinde tahsis edilen toplam slot sayılarının karşılaştırılması neticesinde daha da artarak devam edeceği bekleniyor.

Talep edilen slotların en çok talep gören belirli saatler haricinde günün tamamına dağıtılması, slotlara uyum konusunda havayolu işletmelerine yapılan uyarı ve iptaller, artan trafiğin havaalanında sıkıntılara yol açmadan efektif bir şekilde yönetilmesine de zemin hazırlamış oluyor.
 
Bilindiği gibi İstanbul Atatürk Havaalanı'nda planlanan 06–24 pisti bakım, onarım ve uzatma çalışmaları nedeniyle, pistin uçuş trafiğine kapatılacağı 8 Mart 2010 tarihinden pistin kullanıma açılmasının planlandığı 1 Temmuz 2010 tarihine kadar uygulanacak tedbirler tüm sektör katılımcılarına duyurulmuştu.

Atatürk Havalimanı'nda sıkıntı yok

Atatürk Havalimanı'nda sıkıntı yok

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
BU BRAVO YORUMCULARA HERKEZ İŞİNE BAKSIN , BOŞA YORUM YAPMAYIN. BİLENDE KONUŞUYOR BİLMEYENDE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şirketler tarafından verilen emergencylerin Ahl'ye kazandırdığı parayla yapılan pistinde parası çıktı zaten. Bu ara malum bol bol var emergency işleri açıldı Dhmi'nin. Yeni bir pist veya terminal binası bile yaparlar bakarsın. Şirketlerin uçaklarının yaktığı fazladan bir sürü yakıta verilen emergencylerde ödenen paralara ve onca havada ve yerde bekletilen insanlara yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
benim tek soyliyecegim 40 dk da 5 ucak kalkiyor denen zati muhtereme hic bisey bilmiyosan gel floryaya bak bakalim 40 dk da kac ucak kalkiyor bu kadarmi bilgisizsiniz anlamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu, biz başka meydandan uçuyoruz galiba. İstanbul dışında başka Atatürk Havaalanı var mı acaba? Slot Koordinasyon Merkezinin çalışmaları mevcut sorunu belki azaltıyor ama sıkıntısız bir şekilde yönetilmesini sağlamıyor. Sıkıntı devam ediyor, bu beyanı kim vermişse "sıkıntıyı azaltmaya katkıda bulunuluyor" şeklinde bir ifade daha uygun olacaktı. Yoksa sektördeki operasyonel her birim elinden geleni yapıyor; pilotundan, kontrolöründen, tekniğinden, operasyoncusundan, temizlikçisine kadar. Sayelerinde, zamanı kapatmak için, uçak temizleme ekibi Formula 1 ekibine dönüştüler, tüm temizliği 3-5 dakikada tamamlıyorlar. Sıkıntı var...Yok demekle yok olmuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ankara - İstanbul arası mesafeyi 2-3 saatte gidiyo uçaklar. Her İstanbula gelen uçak en az yarım saat tur atıp sonra emergency veriyo hiçmi kule konuşmaları dinlenmiyo? Sonrada numaradan sıkıntı yok deniyo kaçıncı böle haber bu.. tabi emergency veriliyo ahl parayı kazanıyo o yüzden hiç bir sıkıntı yok herşey eskisinden bile güzel :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
21.martta 18.50 thy konya ucagı pist basında 1 saat bekledi olmayan sorun bumu acaba 2 saat rötar yaptı bu yüzden ama sıkıntı yok yaa :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tek pistte bu başarıdır.alkışlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sıkıntı yok deniyorsa yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havada bekleyenler!!!bekletenlere sorsunlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tek pistte 40 kapasite sağlanıyorsa neden 2 pist açıkken 40 uygulandı!!!pist açılınca 50 uygulanmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000