10 Haziran 2017, Cumartesi 09:05:45

Atatürk Havalimanı'nda Sakal-Şerif ziyareti

Hazreti Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i ve Kabe örtüsü Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminal'inde Cuma namazı öncesi ziyarete açıldı. Yüzlerce kişi Sakal-ı Şerif, kuyruğa girdi.
  • Bediüzzaman Saidi Nursi, Lemalar “Birden hatıra geldi ki, o saçların ziyareti vesiledir. Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâma karşı salâvat getirmeye sebep ve bir hürmet ve muhabbete medardır. Vesilelik ciheti o şeyin zâtına bakmaz, vesilelik cihetine bakar. Onun için, eğer bir saç hakikî olarak Lihye-i Saadetten olmazsa, madem zâhir hale göre öyle telâkki edilmiş ve o vesilelik vazifesini yapıyor ve hürmete ve teveccühe ve salâvata vesile oluyor; kat’î senetle o saçın zâtını teşhis ve tayin lâzım değildir. Yalnız, aksine kat’î delil olmasın, yeter. Çünkü telâkkiyât-ı âmme ve kabul-ü ümmet, bir nevi hüccet hükmüne geçer.”
  • Ülkenin haline bak. Çok yazık çok. Bu hale nasıl geldiniz. İslamda böyle takıntılar yoktur. Kıl'a dua edilir mi ? Ondan şifa beklenir mi ? Birşey istiyorsan allahtan isteyeceksin. Kıldan değil.
  • Görüntüyü görünce Hindistandaki hinduları hatırladım,Hepiniz purperestsiniz ,ev araba için ağaca çaput bağlayan türbeden medet uman gibi,kafanıza göre bi din yarattınız onada İslam diyosunuz ama İslam bu değil yol bu değil. Kokoş mıymıy Kendini Kemalist sananmı desem,Süslümanlarmı,rantçılarmı bir sürü putperest doldu.Millet metamorfoz geçirdi.
  • Ne kadar saçma bir görüntü, zannediyoki Arap sakalı öpünce bonus kazanıcam,ama belki bu dünyada da kazanırlar
  • müspet bir hareket degil, ameller niyete goredir, edersin duanı kadir gecesinde olur biter, menfaat icin sıraya girmek objektiflere bakmak cok yanlis.
  • Hocaları için el öpmeye uçaklara koşan tgs müdürleri oraya da koşsun. Bunların dini imanı göstermelik.
  • Bunların zamanında değilmiydi apronda deve kesmek,takunya ile dolaşmak şimdide yetmemiş 2 tane ölü yıkayıcı gelmiş kutsal emanetleri gösteriyorlar.Orası yeri mi kaldı ki bunları size kim verdi sergileme görevini?El insafmubarek ramazanda yobazlığın daniskası bu
  • Onu oraya götüren zihniyete yazık.allahım sana şükürler olsun.o ağlayan cahiller yazık.bunu yapanlarda,yaptıranlarda günaha giriyorlar.
  • bye bye
  • Yemin ederim söyleyecek kelime bulamıyorum. Yahu bu kadar bidat nasıl girdi dinimize akıl almıyor. Bir kere nereden bileyim o sakalın efendimiz s.a.v.'e ait olduğunu. Hadi diyelim ki ona ait, sen efendimizi anlamamış, gösterdiği yolda gitmemiş ve kur'an'ı sindirememişsen o sakalı görsen ne olur, yesen ne olur. Müslüman olmayan herhangi bir insan görse bu tipleri ilk yorumu 'bunlar putperest mi?' olur.

Hazreti Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i ve Kabe örtüsü Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminal'inde Cuma namazı öncesi ziyarete açıldı. Yüzlerce kişi Sakal-ı Şerif, kuyruğa girdi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde  bulunan mescitte ramazan dolayısıyla Sakal-ı Şerif  ile Kabe-i Muazzama örtüsü  salavatlar eşliğinde açıldı.  Cuma namazı öncesinde mescitte sıraya giren yerli ve yabancı  yolcularla bazı havalimanı çalışanları, oluşturulan koridorla özel cam kabın  içerisindeki Sakal-ı Şerif'i ile Kabe-i Muazzama örtüsünü ilahiler eşliğinde  görme imkanı buldu. Sakal-ı Şerif ziyareti sırasında sıraya girenler öpüp başlarına koydular ve salavat getirdiler. Duygulu anların yaşandığı ziyarette, bazı vatandaşlar gözyaşlarını  tutamadı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Mescidi İmam Hatibi Abdülsamet Karadayı da Sakalı Şerifi tutarken zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı.Çok anlamlı bir amaç için bir araya geldiklerini söyleyen Karadayı,  şunları kaydetti:   ''Kur'an-ı Kerim'in indirildiği Ramazan-ı Şerif'te alemlere rahmet  olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in mübarek sakallarını buraya  getirmek nasip oldu. Cenab-ı Hak, istifade etmeyi, bereketlenmeyi, şifa bulmayı  da nasip eylesin. Burada ne kadar büyük şifalar, ne kadar büyük bereketlenmeler  vardır. İnşallah o niyetle, halisane, maddi ve manevi hastalıklarımıza şifa  olsun. Tabii ki kıblemiz olan Kabe-i Muazzama'nın örtüsü de burada  görülebiliyor.''  Havalimanı çalışanlarından Hakan Yıldız, Sakal-ı Şerif'i ilk defa  gördüğünü, büyük bir huzur hissettiğini anlatırken, Bayram Öktem ise daha önce  başka mekanlarda Sakal-ı Şerif'i görme imkanına erişmesine rağmen her defasında  farklı duygular hissettiğini belirtti.Güney Afrika'dan Atatürk Havalimanı'na gelen Patrick Malasela da  ''Sakal-ı Şerifi ilk defa burada gördüm. Daha önce karşılaşmamıştım. Benim için  unutulmaz bir anı oldu.'' dedi.



Atatürk Havalimanı'nda Sakal-Şerif ziyareti

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Mahmut ~ 7 yıl önce
Bediüzzaman Saidi Nursi, Lemalar “Birden hatıra geldi ki, o saçların ziyareti vesiledir. Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâma karşı salâvat getirmeye sebep ve bir hürmet ve muhabbete medardır. Vesilelik ciheti o şeyin zâtına bakmaz, vesilelik cihetine bakar. Onun için, eğer bir saç hakikî olarak Lihye-i Saadetten olmazsa, madem zâhir hale göre öyle telâkki edilmiş ve o vesilelik vazifesini yapıyor ve hürmete ve teveccühe ve salâvata vesile oluyor; kat’î senetle o saçın zâtını teşhis ve tayin lâzım değildir. Yalnız, aksine kat’î delil olmasın, yeter. Çünkü telâkkiyât-ı âmme ve kabul-ü ümmet, bir nevi hüccet hükmüne geçer.”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 7 yıl önce
Mahmut efendi...Türkçe yaz..Anladık saçmalamak istiyorsun, ama bu kadarı da çok fazla. Neler saçmaladığını anlasam cevap yazarak dalga geçeceğim ama benimle birlikte pek çok kişi de anlamıyor. Bu arada Airport haber gerçekten çok alemsiniz. Benim yorumumu, ki Türkçe ile yazılmış olup, son derece laikliği savunur, yayımlamayıp, bu saçmalığı yayımlamışsınız. Tebrikler.( ! )
Yazık ~ 7 yıl önce
Ülkenin haline bak. Çok yazık çok. Bu hale nasıl geldiniz. İslamda böyle takıntılar yoktur. Kıl'a dua edilir mi ? Ondan şifa beklenir mi ? Birşey istiyorsan allahtan isteyeceksin. Kıldan değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw base üvey evlat ~ 7 yıl önce
Görüntüyü görünce Hindistandaki hinduları hatırladım,Hepiniz purperestsiniz ,ev araba için ağaca çaput bağlayan türbeden medet uman gibi,kafanıza göre bi din yarattınız onada İslam diyosunuz ama İslam bu değil yol bu değil. Kokoş mıymıy Kendini Kemalist sananmı desem,Süslümanlarmı,rantçılarmı bir sürü putperest doldu.Millet metamorfoz geçirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Homo Sabihus ~ 7 yıl önce
Ne kadar saçma bir görüntü, zannediyoki Arap sakalı öpünce bonus kazanıcam,ama belki bu dünyada da kazanırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut ~ 7 yıl önce
müspet bir hareket degil, ameller niyete goredir, edersin duanı kadir gecesinde olur biter, menfaat icin sıraya girmek objektiflere bakmak cok yanlis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka1 ~ 7 yıl önce
Hocaları için el öpmeye uçaklara koşan tgs müdürleri oraya da koşsun. Bunların dini imanı göstermelik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bluesky ~ 7 yıl önce
Bunların zamanında değilmiydi apronda deve kesmek,takunya ile dolaşmak şimdide yetmemiş 2 tane ölü yıkayıcı gelmiş kutsal emanetleri gösteriyorlar.Orası yeri mi kaldı ki bunları size kim verdi sergileme görevini?El insafmubarek ramazanda yobazlığın daniskası bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahalett ~ 7 yıl önce
Onu oraya götüren zihniyete yazık.allahım sana şükürler olsun.o ağlayan cahiller yazık.bunu yapanlarda,yaptıranlarda günaha giriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 7 yıl önce
Musluman değil misin sen.kutsal emanet o sen ve senin gibiler anlamaz.kurban ol sen
Ahmettt ~ 7 yıl önce
Yobaz gerici ahmet.yukarda Allah var sen hala aynı yerdesin.sen git gerici hocalarla huu çek.belli zihniyetin.
öpmeyene ~ 7 yıl önce
bye bye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 7 yıl önce
Yemin ederim söyleyecek kelime bulamıyorum. Yahu bu kadar bidat nasıl girdi dinimize akıl almıyor. Bir kere nereden bileyim o sakalın efendimiz s.a.v.'e ait olduğunu. Hadi diyelim ki ona ait, sen efendimizi anlamamış, gösterdiği yolda gitmemiş ve kur'an'ı sindirememişsen o sakalı görsen ne olur, yesen ne olur. Müslüman olmayan herhangi bir insan görse bu tipleri ilk yorumu 'bunlar putperest mi?' olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000