06 Kasım 2016, Pazar 11:48:27

Atatürk Havalimanı'nda neler yaşandı?

Atatürk Havalimanı ana girişinde polisin dur ihtarına uymayan motosikletli iki kişi korkuya yol açmıştı. Peki Atatürk Havalimanı'nda neler yaşandı. Motosikletli şüpheliler kim? İşte detaylar...
  • Ekip kemerle ipadi donuna kadar cikara dursun bu haydutlarin niyeti patlatmak olsaydi biryerleri goruldugu gibi yaparlardi. Hava sıkılmıs keske o da yapilmasaydi da adamlar korkmasaydi trajikomik.
  • Ülkeye suriye ve pakistanlıları doldurdukca polisde vurmak yerine havaya ateş acıp milleti turisti korkuttukca bu devran böle gider.
  • Ya o elemanlar canlı bomba olsaydı, patlatsalardı kendilerini. Dur diyince durmuyorsa, hem mecburen durmasını sağlayacak hareketli bir bariyer sistemi olmalı, hemde havaya değil, doğrudan hedefe atış yapılmalı.
  • Benim anlamadığım neden havaya felan ateş ediliyor? Yahu böyle yüksek şüpheli durumda adamı tak diye indireceksin. Bu adamları tak diye vurmazsan bu olaylar azar gider. Şu 2 dangalağan ülkeye zararı milyon dolardır ( Potansiyel turist bir kre duydumu , karpuz kabuğu misali tekrar aklına gelir ve bir müddet daha ürkerek buraya gelmeyi erteler)
  • Üçüncü havalimanı inşasında etrafa zararlı Suriyeli tipleri karın tokluğuna çalıştırmak lazım. Ayaklarına pranga, başlarına silahlı asker. 2017 de tüm terminaller biter
  • FETO yapmistir , kesin ..
  • Alın aali daha çok Suriyeli alın memlekete daha siz kendi ülkemizde azınlık olduk yahu
  • Ya bu herifler ne zaman bizim polisimize karsi cikmaya basladi. Bunlara haddini bildirsinler ibret olsun, burasi at kosturduklari suriye topraklari degil. Burada yasiyorlarsa kurallara uyacaklar. Ulkede ohal var heriflerin yaptigi ise bak.
  • Amacı zarar vermek üzere yapılmış değil sanırım, SADECE ULUSLARARASI MEDYAYA "TÜRKİYE GÜVENSİZ" özelde "İstanbul güvensiz" demek için yapılmış gibi, yolcu sayısını 2016 yaz sezonunda azaltmayı başardılar, ahlaksızlar. Şimdi hedefleri 2017 Sanırım. Şerefs.zker.
  • Olur öyle akil olmayinca insan saçmalayabiliyor.

Bugünün ilk saatlerinde sosyal medyada Atatürk Havalimanı'nda iki canlı bomba olduğu ve çatışma çıktığı iddiaları ortalığı karıştırmıştı. Ancak durum öyle değildi.

Atatürk Havalimanı ana girişinde güvenlik aramaları yapan polis ekipleri motosikletle havalimanına giriş yapmak isteyen iki kişiyi durdurmak istedi.

Motosikletli kişiler polisin dur ihtarına uymayarak Atatürk Havalimanı İç Hatlar terminaline doğru devam etti. Emniyet güçleri ihtar uymayan motosiktletl iki kişinin arkasından ateş açtı.

Bu sırada Atatürk Havalimanı'na tüm girişler duruduldu. Uçuşa giden yolcular ise havalimanına yürüyerek girmek zorunda kaldı.

İç hatlar bölgesinde motosikleti bırakarak kaçmaya çalışan iki şüpheliden biri teslim olurken diğeri ise yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrasında yakalanarak gözaltına alındı. Üzerlerinden herhangi bir suç unsuru çıkmayan iki kişinin de alkolü olduğu görüldü.

Fünye ile patlatılan motosiklet üzerindeki çanta boş çıktı ancak motosikletin selesinde bıçak ve elektroşok cihazı bulundu.

Yakalanan şüpheliler ile ilgili yapılan incelemede şüphelilerin herhangi bir terör olayıyla bağlantısı bulunmadı. Emniyet güçleri şüphelilerin 22 yaşında Suriye uyruklu Muhammed H.H. ve 25 yaşında bulunan Mecnun K. olduğunu tespit etti.

THY VE VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA
Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği, THY'nin Atatürk Havalimanı çıkışlı seferlerinin devam ettiğini açıklamıştı. İstanbul Valisi Vasip Şahin de Twitter hesabından yaptığı açıklamada: "Bu gece Atatürk Hava Limanında dur ikazına uymayan motosikletli 2 kişi polisimizce havaya ateş edilmek suretiyle durdurularak yakalanmıştır. İlk incelemede şahısların üzerinde herhangi bir silah veya patlayıcı madde bulunmamıştır. Havalimanı yolcu giriş ve çıkışlarına açıktır. Vatandaşlarımızın bunun dışındaki bilgilere itibar etmemelerini rica ediyorum" dedi.















Atatürk Havalimanı'nda neler yaşandı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

V ~ 7 yıl önce
Ekip kemerle ipadi donuna kadar cikara dursun bu haydutlarin niyeti patlatmak olsaydi biryerleri goruldugu gibi yaparlardi. Hava sıkılmıs keske o da yapilmasaydi da adamlar korkmasaydi trajikomik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eko ~ 7 yıl önce
Ülkeye suriye ve pakistanlıları doldurdukca polisde vurmak yerine havaya ateş acıp milleti turisti korkuttukca bu devran böle gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir merak eden. ~ 7 yıl önce
Ya o elemanlar canlı bomba olsaydı, patlatsalardı kendilerini. Dur diyince durmuyorsa, hem mecburen durmasını sağlayacak hareketli bir bariyer sistemi olmalı, hemde havaya değil, doğrudan hedefe atış yapılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azılı Haydutlar ~ 7 yıl önce
Benim anlamadığım neden havaya felan ateş ediliyor? Yahu böyle yüksek şüpheli durumda adamı tak diye indireceksin. Bu adamları tak diye vurmazsan bu olaylar azar gider. Şu 2 dangalağan ülkeye zararı milyon dolardır ( Potansiyel turist bir kre duydumu , karpuz kabuğu misali tekrar aklına gelir ve bir müddet daha ürkerek buraya gelmeyi erteler)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fth ~ 7 yıl önce
önce bi patlatsın kendini canlı kalırsa sorguda öttürürler
Suriyeliler ~ 7 yıl önce
Üçüncü havalimanı inşasında etrafa zararlı Suriyeli tipleri karın tokluğuna çalıştırmak lazım. Ayaklarına pranga, başlarına silahlı asker. 2017 de tüm terminaller biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitim sart ~ 7 yıl önce
FETO yapmistir , kesin ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 7 yıl önce
Alın aali daha çok Suriyeli alın memlekete daha siz kendi ülkemizde azınlık olduk yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suriyeli ~ 7 yıl önce
Ya bu herifler ne zaman bizim polisimize karsi cikmaya basladi. Bunlara haddini bildirsinler ibret olsun, burasi at kosturduklari suriye topraklari degil. Burada yasiyorlarsa kurallara uyacaklar. Ulkede ohal var heriflerin yaptigi ise bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok yönlü araştırma zorunlu ~ 7 yıl önce
Amacı zarar vermek üzere yapılmış değil sanırım, SADECE ULUSLARARASI MEDYAYA "TÜRKİYE GÜVENSİZ" özelde "İstanbul güvensiz" demek için yapılmış gibi, yolcu sayısını 2016 yaz sezonunda azaltmayı başardılar, ahlaksızlar. Şimdi hedefleri 2017 Sanırım. Şerefs.zker.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 7 yıl önce
ne amaci ne mesaji?? turkiye guvensiz..
Nobrain ~ 7 yıl önce
Olur öyle akil olmayinca insan saçmalayabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000