07 Ocak 2013, Pazartesi 12:51:25

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KARLA MÜCADELE

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Atatürk Havalimanı'nda da etkisini gösterdi. Havalimanında kar yağışının etkisini minimuma indirmek için yoğun bir çalışma yapılıyor.
  • Bu tip havalar yilda 5-10 gunu gecmiyor diye sadece type 1 de-icing sivisi alip duran bir meydan isletmemiz var malesef. Gecikmelerin sebebi olmasa dahi ucus guvenligi icin cok ciddi bir problem. Islemin baslangicindan itibaren bu tip havalarda max 6 dk koruma saglayan type1 nedeni ile bugun ucan tum genis govde (ve hemen kalkis izni alamayan dar govde) ucaklar, malesef operasyon aksamasin diye jar-ops'a aykiri davranmak zorunda kalan pilotlarca ucurulmustur; sonraki gunler de bu sekilde olmaya devam edecektir. Bu ucuzcu yaklasimin duzelmesi icin ille de kaza olmasi mi gerekir? Sefa Bey umarim bu yazimi okursunuz.. Umudum sizsiniz.
  • Allah rahmet eylesin, her kar görüntülerinde de-icing yaparken rahmetli olan G.Alkan aklıma geliyor...
  • Allah yardımcıları olsun tüm çalışanların kazasız belasız atlatılır inş..
  • çetin kıi şartlarına hazırlıklı olmak zorundasın kışın böyle chicago o hare -15 derece ortalama ve metrelerce kar yığınları, hamburg havalaanı almanya -10 derece civarı metrelerce kar var ama havaalanı kar temizleme araçları nasıl çalışıyor görmeniz lazım yok böyle bir sistem arıdan daha hızlı çalışıyorlar işlerini tam değil fazla çok iyi yapıyorlar bu iş böyle.. sonra de-icing ekibi çalışıyor herkes işini yapıyor olabiliyor gecikmeler iptaller ama türkiyedeki gibi kimse cinnet geçirmiyor o kadar..çünkü doğaya kimse karşı koyamaz sadece mücadele edebilir o kadar onda da doğam ne kadar izin verirse..

İstanbul'da sabah saattlerinde başlayan 2013 yılının ilk kar yağışı etkisini artırarak devam ederken Atatürk Havalimanı’nda da uçaklar yoğun yağıştan fazlasıyla etkileniyor. Ancak DHMİ Atatürk Havalimanı Baş Müdürlüğü duruma hazırlıklı...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İstanbul Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur, “Karla mücadelede her nöbette 63 kişi olmak üzere 4 vardiya çalışıyoruz. Pistlere buzlanmaya karşı de-icing sıkıldı” dedi.

Birkaç gündür beklenen kar yağışı başlaması ile birlikte Atatürk Havalimanında uçuş trafiğinin etkilenmemesi ve seferlerde sorunlar yaşanmaması için DHMİ yetkilileri yoğun çaba harcıyor. İstanbul’da başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam ederken Atatürk Havalimanı’nda da uçaklar yoğun yağışta ilginç görüntüler yaşandı. Bu arada hava trafiğinin etkilenmemesi için DHMİ ekipleri havalimanı pistlerinin kapanmaması ve buzlanmaması için de-icing yapılıyor. DHMİ İstanbul Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur yaptığı açıklamada personel ve araç sayısını artırarak uçuşların normal olarak yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını bildirdi. Özuğur, "Araç sayılarımızı artırarak 59'a yükselttik.Karla mücadelede her nöbette 63 kişi olmak üzere 4 vardiya çalışıyoruz.Pistlere buzlanmaya karşı de-icing sıkıldı.Pistlerde frenleme değerlerini ölçtürdük ve frenleme değerleri normal düzeyde. Bu arada pist konfigrasyonu, değişimleri yaparak rafiği aksatmadan karla mücadele ediyoruz" dedi.

Uçaklara da buzlanmaya karşı pist başlarında anti-icing işlemi yapılıyor. Pist başına çıkmadan önce uçaklar kuyruğa girerek, alkol ve glikol karışımı sıvıyla yıkandı.

Bu arada, uçaklar ve uçaklara binmeye çalışan yolcular yoğun kar yağışı esnasında kaybolmaları ilginç görüntüler oluşturdu.

İŞTE ATATÜRK HAVALİMANI APRONUNDAN GÖRÜNTÜLER

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KARLA MÜCADELE

Yorumlar

De-icing rezaleti ~ 11 yıl önce
Bu tip havalar yilda 5-10 gunu gecmiyor diye sadece type 1 de-icing sivisi alip duran bir meydan isletmemiz var malesef. Gecikmelerin sebebi olmasa dahi ucus guvenligi icin cok ciddi bir problem. Islemin baslangicindan itibaren bu tip havalarda max 6 dk koruma saglayan type1 nedeni ile bugun ucan tum genis govde (ve hemen kalkis izni alamayan dar govde) ucaklar, malesef operasyon aksamasin diye jar-ops'a aykiri davranmak zorunda kalan pilotlarca ucurulmustur; sonraki gunler de bu sekilde olmaya devam edecektir. Bu ucuzcu yaklasimin duzelmesi icin ille de kaza olmasi mi gerekir? Sefa Bey umarim bu yazimi okursunuz.. Umudum sizsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sancer ~ 11 yıl önce
Allah rahmet eylesin, her kar görüntülerinde de-icing yaparken rahmetli olan G.Alkan aklıma geliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
Allah yardımcıları olsun tüm çalışanların kazasız belasız atlatılır inş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
çetin kıi şartlarına hazırlıklı olmak zorundasın kışın böyle chicago o hare -15 derece ortalama ve metrelerce kar yığınları, hamburg havalaanı almanya -10 derece civarı metrelerce kar var ama havaalanı kar temizleme araçları nasıl çalışıyor görmeniz lazım yok böyle bir sistem arıdan daha hızlı çalışıyorlar işlerini tam değil fazla çok iyi yapıyorlar bu iş böyle.. sonra de-icing ekibi çalışıyor herkes işini yapıyor olabiliyor gecikmeler iptaller ama türkiyedeki gibi kimse cinnet geçirmiyor o kadar..çünkü doğaya kimse karşı koyamaz sadece mücadele edebilir o kadar onda da doğam ne kadar izin verirse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000