16 Haziran 2015, Salı 18:21:10

Atatürk Havalimanı'nda hava trafiği yağıştan etkilendi

İstanbul'da az önce başlayan yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inecek uçaklar rötara girdi.
  • AHL ye inecek uçaklar yedek meydan olan SAW a divert edince SAW a inecek uçaklar Çorlu , Bursa gibi meydanlara divert etti . SAW kendine yetemiyor , AHL ye inecek uçakların yedek meydanı SAW olamaz . Bu problemi çözecek bir yetkili yok mu ?
  • uçaklara koruma duası yazdırmışlardı? yağmurlu havalarda aksıyor mu? dün gece insanların hayatını mahvetttiniz! bir hava trafiğini yönetemiyorsunuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Selam ....zaten bu ve bu gibi zihniyetler herşeyi yaparız diye bu memleket bu hale geldi işi bilen cesaretli pilotları düşman gören zihniyet eseriyle gurur dusun siz dua edinde uçaklar düşmüyor
  • 2 gr yagmur yagar divert delay, 2 kar yagar divert delay, ruzgar cıkar aynı yaa dunyada eşi benzeri yok ya gercekten.. Yeni havalimanınıda kesın bunlar dusunulmeden yapılıyodur..
  • ne demek? çık çıkabilirsen işin içinden....
  • Bu hava koşullarına ve yoğun trafiğe rağmen her zaman bir numara olmak isteyen bencil pilotlar trafiğin iyice aksamasına sebep olmaktadır.hatta öncelik alabilmek için kuleyi aratıp atclere baskı yapmak suretiyle öne gecmeye calışan thy pilotları vardır.bu yaz hepimiz için zor gececeğe benziyor.
  • İki damla düştü hemen etkilendi. Plan program hak getire
  • Lax pas geçti geçti galiba ilk seferde sonra döndü 20 25 dk sorunsuz indi yanlış görmediysem
  • başka bişey o0lmasın da gecikme olsun
  • Yilin buyuk bolumunu olumsuz hava kosullari ile yasayan ulkelerde herhalde ucak diyebir arac kullanilmiyor ?!

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hava trafiğini de felç etti. Uçaklardan bazıları diğer havalimanlarına yönlendirildi. 

Akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak, hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Pilotlar, yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmamak için Atatürk Havalimanı'na yaklaşamayınca uzun süre havada tur attı. Bazı uçaklar başta Sabiha Gökçen ve Esenboğa Havaalanı olmak üzere başka havaalanlarına yönlendirildi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji yağışın gece saat 24:00'e kadar devam edeceği uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, "İstanbul radarından alınan görüntüler ve yapılan son değerlendirmelere göre, akşam saatlerinde (16:00 -24:00) İstanbul Avrupa yakasında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın zamanla etkisini artırarak il genelinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Atatürk Havalimanı'nda hava trafiği yağıştan etkilendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

handicapped mouse ~ 9 yıl önce
AHL ye inecek uçaklar yedek meydan olan SAW a divert edince SAW a inecek uçaklar Çorlu , Bursa gibi meydanlara divert etti . SAW kendine yetemiyor , AHL ye inecek uçakların yedek meydanı SAW olamaz . Bu problemi çözecek bir yetkili yok mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek ~ 9 yıl önce
uçaklara koruma duası yazdırmışlardı? yağmurlu havalarda aksıyor mu? dün gece insanların hayatını mahvetttiniz! bir hava trafiğini yönetemiyorsunuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ~ 9 yıl önce
Selam ....zaten bu ve bu gibi zihniyetler herşeyi yaparız diye bu memleket bu hale geldi işi bilen cesaretli pilotları düşman gören zihniyet eseriyle gurur dusun siz dua edinde uçaklar düşmüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cicci ~ 9 yıl önce
2 gr yagmur yagar divert delay, 2 kar yagar divert delay, ruzgar cıkar aynı yaa dunyada eşi benzeri yok ya gercekten.. Yeni havalimanınıda kesın bunlar dusunulmeden yapılıyodur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çöktü? ~ 9 yıl önce
ne demek? çık çıkabilirsen işin içinden....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çilekeş ATC ~ 9 yıl önce
Bu hava koşullarına ve yoğun trafiğe rağmen her zaman bir numara olmak isteyen bencil pilotlar trafiğin iyice aksamasına sebep olmaktadır.hatta öncelik alabilmek için kuleyi aratıp atclere baskı yapmak suretiyle öne gecmeye calışan thy pilotları vardır.bu yaz hepimiz için zor gececeğe benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 9 yıl önce
İki damla düştü hemen etkilendi. Plan program hak getire

Yanıtla

Kalan karakter 1000
k/a1 ~ 9 yıl önce
Lax pas geçti geçti galiba ilk seferde sonra döndü 20 25 dk sorunsuz indi yanlış görmediysem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rötar ~ 9 yıl önce
başka bişey o0lmasın da gecikme olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava ~ 9 yıl önce
Yilin buyuk bolumunu olumsuz hava kosullari ile yasayan ulkelerde herhalde ucak diyebir arac kullanilmiyor ?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000