20 Eylül 2012, Perşembe 13:20:49

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA HAC YOĞUNLUĞU

Atatürk Havalimanı’nda Hac yoğunluğu yaşanıyor...
  • Vaktiyle Sabiha Gökçen tamamen atıl vaziyetteyken orayı hacıların yolculukları ihya etmişti. Uçuşları Sabiha Gökçen'e yönlendirmek en kestirme çözüm gibi görünüyor. Hatta uluslararası uçuş yapılabilir mi bilmiyorum ama Çorlu, Kocaeli gibi yerlerdeki havaalanlarından da faydalanmak lazım. AHL'nin yoğunluğu malum. Bir de hacı adaylarımızı oraya sürüklemek hem onlarla yakınlarına hem de diğer yolculara zorluk çıkartıyor.
  • Bu hac seferleri SAW dan veya Çorlu dan yapılmalı. 1 kişiyi yolcu etmeye 20 kişi geliyor. Ve havalimanında tüm trafik birbirine giriyor. Kısaca rezalet
  • elite plus ile ayrı pasaport bankosunun kıymeti hac zamanı, lounge un kıymeti rotar zamanı anlaşılır derler :)
  • ARKADAS UTANIYORSAN O SENI BAGLAR OSMANLININ TORUNUNU BAGLAMAZ. HERSEYE SAYGI GÖSTERMEK GEREKMEZ MI ? SENIN MENSUP OLDUGUN DINDE EMINIM SERBESTLIGI HOSGÖRÜYÜ TAVSIYE EDIYORDUR. ONUN ICIN YOZLASMIS DÜSÜNCELERINIZI SAYGIYLA BAGISTIRIN.
  • Bana cevap yazan 2 yorumcu ( ! ) için cevap vermek istiyorum. a) Kimsenin parası benim çenemi yormuyor. Hacca gidip ticari faaliyette bulunan ben değilim. Zemzem suyu diye mikroplu bir sıvı getirerek sağlıklarını bozacak kadar kör cahiller se bana ne. b) 2. şahıs ise yasak konusunda ise cevap vermezmiş ( ! ). Kendisine tavsiyem biraz tarih okusun. Arapların nasıl bir millet ( ! ) olduğunu anlayacaktır. Evet. Hac kesinlikle yasaklanmalıdır. 1970 li yılların başında ülke ekonomik olarak tam anlamı ile çökmüş ve 70 Cent'e muhtaç iken, sorumsuz kişiler utanmadan bu milletin parasını hac turizminde harcadılar.
  • hayırdır nie utanıyorsun milletin hacca gitmesinden mi zındık napsınlar anıtkabiremi gitsinler lalezar daha beter ol inşallah hergünün böyle geçsin
  • hey yavrum hey ATATURK Turkiyesinin resmine bak... yaziklar olsun su tiplere bak utaniyorum hepinizden
  • O yoğunluğun sebebi oradaki insanlar değil, yıllardan beri aynı dönemde aynı yolcunun olduğunu bilip de çözüm üretmeyenlerdir. Yasak konusuna gelince: Bu karşı fikir beyan etmeye bile değmeyecek bir şeydir. Bu kadar dar kafalı olmaya gerek yok.
  • hac'ca gitmek dinimizin emirlerindendir. insanların işlediği günahlar kendisini bağlar, sevapları da kendinedir. başkasının parası senin çeneni yormasın. evet bir konuda haklısın, ülke parası araplara gidiyor amma yapacak birşey yok. maddi durumun müsaitse gideceksin.
  • Öncelikle lafim "Saçma sapan işler 20 Eylül 2012, Perşembe 14:48:57" mesajina; Müslümanligi bilmiyorsan konusmaman gerek.Hac Islam'in 5 sartindan biridir.Allah tarafindan Hacca gidebilecek gücü olan herkese farz kilinmistir.Biliyorsan konus feyz alsinlar,bilmiyorsan sus adam sansinlar... Diger konu ise yogunluk.Bir haciyi ugurlamaya en az 20-30 kisi geliyor.Bu medyatik hocalarda yüzleri hatta binleri buluyor.Bu artik cagdisiliktir.Eskiden Hac karayolu ile yapildigindan,genelde giden insanlar yasli oldugundan ve yolculuk sartlari agir olmasindan sebep yolda gidis yada dönüste vefat eden coktu.Insanlar gidip de dönemeyebilir diye ugurlayan da cok olurdu.Ama artik hemen hemen herkes havayolu ile gidiyor.Yolculuk 3-4 saat.Ama eski aliskanliklar birakilamadigi icin hac karsilama ve ugurlama zamanlarinda terminal pert oluyor.Insanimizin bilinclenmesi lazim acilen...

 

Türkiye’nin en yoğun meydanı olan Atatürk Havalimanı Hac sezonunun açılmasıyla birlikte tıklık tıklım doldu. Hacc’a gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelen Hacı adayları ve yakınları havalimanı pasaport bankoları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kontuarlar ve pasaport kontrolü öncesindeki yoğunluğu açmaya çalışmak ise havalimanı personeline düştü. Son vedalaşma anında Hacı adayları ile yakınları arasında duygusal anlar yaşandı.

Bu arada söz konusu yoğunluk Atatürk Havalimanı otoparkına da yansıdı. Katlar tıklım tıklım dolarken, giriş ve çıkışlarda uzun kuyruklar oluştu.

©AirportHaber

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA HAC YOĞUNLUĞU

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

AYKUT ~ 12 yıl önce
Vaktiyle Sabiha Gökçen tamamen atıl vaziyetteyken orayı hacıların yolculukları ihya etmişti. Uçuşları Sabiha Gökçen'e yönlendirmek en kestirme çözüm gibi görünüyor. Hatta uluslararası uçuş yapılabilir mi bilmiyorum ama Çorlu, Kocaeli gibi yerlerdeki havaalanlarından da faydalanmak lazım. AHL'nin yoğunluğu malum. Bir de hacı adaylarımızı oraya sürüklemek hem onlarla yakınlarına hem de diğer yolculara zorluk çıkartıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terminal ~ 12 yıl önce
Bu hac seferleri SAW dan veya Çorlu dan yapılmalı. 1 kişiyi yolcu etmeye 20 kişi geliyor. Ve havalimanında tüm trafik birbirine giriyor. Kısaca rezalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
elite plus ile ayrı pasaport bankosunun kıymeti hac zamanı, lounge un kıymeti rotar zamanı anlaşılır derler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
utaniyorum diyene ~ 12 yıl önce
ARKADAS UTANIYORSAN O SENI BAGLAR OSMANLININ TORUNUNU BAGLAMAZ. HERSEYE SAYGI GÖSTERMEK GEREKMEZ MI ? SENIN MENSUP OLDUGUN DINDE EMINIM SERBESTLIGI HOSGÖRÜYÜ TAVSIYE EDIYORDUR. ONUN ICIN YOZLASMIS DÜSÜNCELERINIZI SAYGIYLA BAGISTIRIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ! ~ 12 yıl önce
Bana cevap yazan 2 yorumcu ( ! ) için cevap vermek istiyorum. a) Kimsenin parası benim çenemi yormuyor. Hacca gidip ticari faaliyette bulunan ben değilim. Zemzem suyu diye mikroplu bir sıvı getirerek sağlıklarını bozacak kadar kör cahiller se bana ne. b) 2. şahıs ise yasak konusunda ise cevap vermezmiş ( ! ). Kendisine tavsiyem biraz tarih okusun. Arapların nasıl bir millet ( ! ) olduğunu anlayacaktır. Evet. Hac kesinlikle yasaklanmalıdır. 1970 li yılların başında ülke ekonomik olarak tam anlamı ile çökmüş ve 70 Cent'e muhtaç iken, sorumsuz kişiler utanmadan bu milletin parasını hac turizminde harcadılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıklar olsun 'a ~ 12 yıl önce
hayırdır nie utanıyorsun milletin hacca gitmesinden mi zındık napsınlar anıtkabiremi gitsinler lalezar daha beter ol inşallah hergünün böyle geçsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaziklar olsun ~ 12 yıl önce
hey yavrum hey ATATURK Turkiyesinin resmine bak... yaziklar olsun su tiplere bak utaniyorum hepinizden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma sapan işler'e ~ 12 yıl önce
O yoğunluğun sebebi oradaki insanlar değil, yıllardan beri aynı dönemde aynı yolcunun olduğunu bilip de çözüm üretmeyenlerdir. Yasak konusuna gelince: Bu karşı fikir beyan etmeye bile değmeyecek bir şeydir. Bu kadar dar kafalı olmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçma sapan işler'e ~ 12 yıl önce
hac'ca gitmek dinimizin emirlerindendir. insanların işlediği günahlar kendisini bağlar, sevapları da kendinedir. başkasının parası senin çeneni yormasın. evet bir konuda haklısın, ülke parası araplara gidiyor amma yapacak birşey yok. maddi durumun müsaitse gideceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu Davut ~ 12 yıl önce
Öncelikle lafim "Saçma sapan işler 20 Eylül 2012, Perşembe 14:48:57" mesajina; Müslümanligi bilmiyorsan konusmaman gerek.Hac Islam'in 5 sartindan biridir.Allah tarafindan Hacca gidebilecek gücü olan herkese farz kilinmistir.Biliyorsan konus feyz alsinlar,bilmiyorsan sus adam sansinlar... Diger konu ise yogunluk.Bir haciyi ugurlamaya en az 20-30 kisi geliyor.Bu medyatik hocalarda yüzleri hatta binleri buluyor.Bu artik cagdisiliktir.Eskiden Hac karayolu ile yapildigindan,genelde giden insanlar yasli oldugundan ve yolculuk sartlari agir olmasindan sebep yolda gidis yada dönüste vefat eden coktu.Insanlar gidip de dönemeyebilir diye ugurlayan da cok olurdu.Ama artik hemen hemen herkes havayolu ile gidiyor.Yolculuk 3-4 saat.Ama eski aliskanliklar birakilamadigi icin hac karsilama ve ugurlama zamanlarinda terminal pert oluyor.Insanimizin bilinclenmesi lazim acilen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000