04 Nisan 2016, Pazartesi 11:47:14

Atatürk Havalimanı'nda ek terminal için geri sayım

Atatürk Havalimanı'nda kapasite büyütme çalışmaları kapsamında TAV Havalimanları tarafından yapımı gerçekleştirilen ek terminal inşaatı devam ediyor.
  • ne gerek var yatırıma arkadaş yıkılıp rezidans yapılmayacak mı oralar 2026'da gökdelenlerden geçilmeyecek
  • Son ilerleme fotograflarina bakildiginda 3. Havalimani'nin 2018'de acilmasi oldukca iyimser bir yaklasim. IGA bunu basarabilirse bir mucizeyi gerceklestirmis olur, degil ulkemizde tum dunyada ses getirir. TAV her kosulda yatirimin geri donusunu hesaplamistir ulkemize yaptiklari yatirim icin kendilerini tebrik ediyorum.
  • Boşa masraf.
  • Yatırım geri dönmüyor olsa TAV burayı yapmazdı. 3.havalimanı yapılınca AHL elbette kapanacak. Ancak görünen o ki , 3. havalimanının açılışı 2018 de olmaz. Ancak 2019 yerel seçimleri öncesinde ne yapar yapar açarlar..
  • Terminalden ucaga/ucaktan terminale otobusle yolcu tasima uygulamasi bitsin de ne yaparlarsa yapsinlar. resmen 3. dunya havalimani goruntusunde ahl kopru sayisindaki yetersizlikle. ozellikle kitalararasi ucuslarda resmen bir cile, 10 saat uc, sonra 30 dakika daha apronda otobusle turla.
  • 23 ay sonra 3. havalimanı açılacak ne gerek var bunlara
  • Olay ne biliyorsunuz aslında . İnşaattan kendi çıkarkar var 2 sene sonrada büyüttükleri ahl arsası hoop toki ye
  • Bu kadar yatırım 2 yıl sonra ne olacak ? 3. havaalanı açılınca bu kadar boş bina ne yapılacak ?
  • 3. Havalimanı ne için yapıldı ?
  • Nezaman ek terminal aciliyor? Bilen varmi geri cevap versin

Atatürk Havalimanı'nda kapasite büyütme çalışmaları kapsamında TAV Havalimanları tarafından yapımı gerçekleştirilen ek terminal inşaatı devam ediyor. Ek terminalin tamamlanmasıyla havalimanındaki kapasite yüzde 20 artarken, yolcu sayısı da 70-75 milyon olacak. Ek terminal binasının ise Eylül öncesi hizmete girmesi öngörülüyor.

Türkiye’de havacılığın hızlı gelişmesi nedeniyle birçok ilde yeni havalimanları açılırken, Atatürk havalimanında ise kapasite artırılması için ek terminal yapımı devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nda kapasiteyi yüzde 20 artıracak olan ek terminalin yapımı hızla devam ediyor. Ek terminali yapımı tamamlandığı zaman 26 olan uçak köprü sayısı 34 olacak. TAV Havalimanları tarafından yapımı gerçekleştirilen İstanbul Atatürk Havalimanı genişletme ve ek terminal binası projeleri hızla ilerliyor. Dış hatlar terminaline hava tarafında 27 bin metrekare büyüme sağlayacak projenin Haziran öncesi devreye alınması bekleniyor. Ek terminal binasının ise Eylül öncesi hizmete girmesi öngörülüyor.

"UÇAK KÖPRÜ SAYISI 34'E ÇIKACAK"

75 milyon Euro yatırımla gerçekleştirilen çalışmalarda, yapımda çalışan sayısı ise 600'e ulaştı.Kapasiteyi yüzde 20 artıracak olan ek terminalin açılmasıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kapasitesi yıllık 70-75 milyon yolcuya ulaşacak. İki projeyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nın toplam 38 bin metrekare daha büyümesi sağlanacak.Genişletme projesinin bitmesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde 26 olan uçak köprü sayısı 34'e çıkacak. Ayrıca ek olarak 13 otobüs parkı ve gelen yolcular için de iki ayrı giriş kapısı hizmete girecek. Ek terminal binasının bitmesiyle ise 40 check-in kontuarı, 8 pasaport kontrol noktası ve bagaj işleme alanı devreye alınacak. Terminal önüne 295 araçlık açık otopark yapılacak. Ek terminal binası sadece giden yolculara hizmet verecek.

ÇEVREYE DUYARLI TERMİNAL

Atatürk Havalimanında yeni yapılan ek terminal çevre dostu olacak. Terminalde kullanılan tüm aydınlatmalar enerji tasarruflu olurken, enerji israfını en aza indirecek teknoloji kullanılıyor. Atatürk Havalimanı genişletme projesiyle asansörlerde ilk kez enerji geri kazanımlı sistem ve tüm yolcu köprülerinde çevre ve gürültü kirliliğini en aza indirecek teknolojiler kullanılıyor. Aydınlatmada ise LED armatürler tercih edilerek enerji verimliliği en üst seviyeye çıkarılacak. Otomasyon sistemiyle gereksiz kullanımın önüne geçilerek enerji verimliliği artırılacak.









Atatürk Havalimanı'nda ek terminal için geri sayım

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

7-77 ~ 8 yıl önce
ne gerek var yatırıma arkadaş yıkılıp rezidans yapılmayacak mı oralar 2026'da gökdelenlerden geçilmeyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insaat ~ 8 yıl önce
Son ilerleme fotograflarina bakildiginda 3. Havalimani'nin 2018'de acilmasi oldukca iyimser bir yaklasim. IGA bunu basarabilirse bir mucizeyi gerceklestirmis olur, degil ulkemizde tum dunyada ses getirir. TAV her kosulda yatirimin geri donusunu hesaplamistir ulkemize yaptiklari yatirim icin kendilerini tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikinegiden ~ 8 yıl önce
Boşa masraf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Extension ~ 8 yıl önce
Yatırım geri dönmüyor olsa TAV burayı yapmazdı. 3.havalimanı yapılınca AHL elbette kapanacak. Ancak görünen o ki , 3. havalimanının açılışı 2018 de olmaz. Ancak 2019 yerel seçimleri öncesinde ne yapar yapar açarlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Partizan ~ 8 yıl önce
Terminalden ucaga/ucaktan terminale otobusle yolcu tasima uygulamasi bitsin de ne yaparlarsa yapsinlar. resmen 3. dunya havalimani goruntusunde ahl kopru sayisindaki yetersizlikle. ozellikle kitalararasi ucuslarda resmen bir cile, 10 saat uc, sonra 30 dakika daha apronda otobusle turla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iga ~ 8 yıl önce
23 ay sonra 3. havalimanı açılacak ne gerek var bunlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IGA ~ 8 yıl önce
Güzel hayaller bunlar.
Olay ~ 8 yıl önce
Olay ne biliyorsunuz aslında . İnşaattan kendi çıkarkar var 2 sene sonrada büyüttükleri ahl arsası hoop toki ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rantabilite hesabı ~ 8 yıl önce
Bu kadar yatırım 2 yıl sonra ne olacak ? 3. havaalanı açılınca bu kadar boş bina ne yapılacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
150milyon ~ 8 yıl önce
2 sene içinde 150 milyon yolcuya hizmet vermiş olacak. Başka sorun?
Şaka olmalı ~ 8 yıl önce
3. Havalimanı ne için yapıldı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nezaman ~ 8 yıl önce
Nezaman ek terminal aciliyor? Bilen varmi geri cevap versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habere bak. ~ 8 yıl önce
Eylüle kadar.....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000