23 Mayıs 2008, Cuma 23:42:35

Atatürk Havalimanı'nda Büyük Operasyon

Atatürk Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ekipleri, bir valizde piyasa değeri yaklaşık 2 milyon YTL olan 738 tabaka halinde 16 kilogram kokain ele geçirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gümrük Muhafaza Müdürlüğüne gelerek operasyon hakkında basın
mensuplarına bilgi verdi.

Yazıcı, adını açıklamadığı bir kadının Amerika'dan Hollanda aktarmalı KLM uçağıyla 16 Mayıs tarihinde Atatürk Havalimanı'na geldiğini, bu şahıs tarafından Atatürk Havalimanı'na terk edilen valizin, kayıp eşya bürosunda bir hafta emanette bekletildiğini anlattı. Bakan Yazıcı, valizin dün adrese tesliminin talep edilmesi üzerine, emanetten alınan valizin X-Ray cihazında yapılan kontrolü sırasında gizli bölmelerinde plakalar halinde bazı maddelere rastlandığını bildirdi.

Valizde bulunan A-4 kağıdı büyüklüğündeki plakalar halindeki madde hakkında kesin bir kanıya ulaşılamaması üzerine, laboratuvara gönderildiğini dile getiren Yazıcı, laboratuvar tetkikleri sonunda 738 tabakada, yaklaşık 16 kilogram ağırlığındaki maddenin kokain olduğunun belirlendiğini, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon YTL olduğunu belirtti.

-''SON YILLARIN EN BÜYÜK KAÇAKÇILIĞI''-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yazıcı, ''Bu olay Atatürk Havalimanı'nda yakalanan son yılların en büyük kokain uyuşturucu kaçakçılığıdır. Fail ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Gerekli tespitler yapıldı. Bu vesileyle arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hassasiyetlerinden ötürü kutluyorum'' diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yazıcı, bir soru üzerine, kaçakçılık yönteminin hayli uzmanlık gerektirdiğini belirterek, ''Onların uzmanlaşmasına paralel olarak Gümrük Muhafaza Müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız da gerekli eğitim ve bilgi ile donatılmış durumda. Eğer öyle olmasaydı, yakalanamazdı'' dedi.

Yazıcı, bir soru üzerine de gümrüklerin bir ülkenin dışa açılan kapısı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Bu bakımdan gümrükler çok önemlidir. Güvenlik ve turizm bakımından önemlidir. Türkiye, bulunduğu konum itibarıyla uyuşturucu ve benzeri
kaçakçılığın çok fazla sirküle edilebileceği bir konumdadır. Bu bakımdan
da gümrükler güvenlikle ilgili en önemli idari birimleridir.

Arkadaşlarımız da bu anlayış içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Personel eksiğimiz var ama bunları da bütçe imkanları içerisinde takviye edip, eksiklikleri gidereceğiz. Gümrük kapılarımızı da modern araç ve gereçlerle donatıp, yeniliyoruz. X-Ray cihazlarını ve laboratuvar tekniklerini geliştiriyoruz. Personelimizin de daha eğitimli ve donanımlı hale gelmesiyle bu tür faaliyetlere fırsat verilmeyecektir.''

Gümrük yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Atatürk Havalimanı'nda Büyük Operasyon

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000