07 Ocak 2016, Perşembe 14:22:13

Atatürk Havalimanı'nda bir kez daha terminal krizi

Atatürk Havalimanı’nda bu kez iç hat yolcuları dış hatlara bırakıldı. Hata son anda fark edildi, yolcular otobüslerle iç hatlara götürüldü.
  • dun 23 55 madrid ist ucagindan 05 gibi indik, otobusten sonra direk hicbir boarding pass ,pasaport kontrolu olmadan yuruyen merdivenden transit alanina girdik, ben kktc ye transit oldugundan sorun olarak gormedim,ucusumu bekledim fakat transit alaninda bagaj arayan arkadas vardi..
  • bunun tek sebebi defalardır aynı şeyleri yapmaları....yani iç hatlara dış hat...dış hatlara iç hat uçakların devamlı alınması..çalışanlarda akılmı kalır.bunu planlıyanlar ne kullanıyor
  • artık bu olay haber değeri taşımıyor... bir gün kriz çıkmazsa onu haber yapın!
  • Yeterki Atatürk havalimani kötüleme altinda olsunda icleri rahatlasin
  • Yani izmir yolcularını iç hatlar gelişe alacaklarına dış hatlar gelişe alacakken son anda fark edilip yolcuları körükten değilde otobuse bindirip iç hatlar gelişe götürmüşler. İçhat yolcusu dış hat arındırılmış bölgeye giremez çünkü çıkış yapamazlar pasaport kontrolüne tabi olur oradaki yolcular.
  • DHMI Ramp Kule de çalışanların yaş ortalaması 55 olursa olacağı bu.....
  • DHMİ'nin sayesinde şişhane'den girmiş, memişhane'den çıkmış.
  • İzmir dediğiniz yer NewYork gibi bir yer. Bırakaydınız da milletin gözü gönlü açılaydı, bir boyoz yiyelerdi
  • Burada tek hata uçağın nerden geldiğini bilmeyen TAV körük operatörünün ve ona bilgi verip yönlendiren merkezinin dir. Bu olayla ne THY nede TGS nin alakası yoktur. Muhtemelen hatayıda onlar tespit etmiş uyarmıştır, çünkü uçak iç hattan geldiği için orada yolcuyu karşılamak için otobüsler bekliyordu.
  • Bence de çıkma hava soğuk liste yap ekibinle

Atatürk Havalimanı’nda terminal karışıklığı olaylarına bir yenisi daha eklendi.   THY uçaklarının körük değişiklik bilgilerinin sisteme yanlış girilmesinden kaynaklanan hata son anda fark edildi. İlginç olay şöyle gelişti:

TK2313 sefer sayılı İzmir-İstanbul ve TK2 sefer sayılı New York-İstanbul Airbus 330 tipi uçakları ard arda Atatürk Havalimanı’na teker koydu.  İzmir’den gelen uçağın 214 numaralı yolcu köprüsüne yanaştırılması planlandı. Ancak uçak havada yıldırım çarpması sonrası hasar aldığı için köprü yerine doğrudan yeni hangara gitmek istediğini bildirdi.

Bunun üzerine 214 numaralı köprüye de TK2 New York uçağının yanaştırılması kararlaştırıldı.  Uçakların son anda değiştirilen yeni park pozisyonları ramp kule rota sisteminde ve Uçuş Harekat Kontrol Merkezi’nde değiştirildi. Ancak kulenin yer radar sisteminde değişiklik yapılmadı. Bunun üzerine kule İzmir uçağını 214 numaralı köprüye aldı.  Bu arada aynı tip TK2 New York uçağı iniş için alçaldı. 

Park pozisyonu uçuş harekat kontrol sisteminde normal olarak 214 olduğu için karşılamak için personel yönlendirildi. Körük operatörü körükte New York uçağı olduğunu düşünerek uçağı körüğe yanaştırdı.  NewYork uçağı yolcuları zmir yolcuları sanılarak  dış hatlara yönlendirildi.

Yolcuların tamamı terminalden içeri girmeden büyük yanlışlık fark edildi. Uçaktan henüz inmeyen yolcular iç hatlar yönlendirildi. Diğer yolcular da otobüslerle iç hatlara alındı.

Dış hat devamlı transit yolcuların kapılarında ise kontrolleri yapıldıktan sonra uçuşlarına yönlendirildi.

©AirportHaber

Atatürk Havalimanı'nda bir kez daha terminal krizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

ztk ~ 8 yıl önce
dun 23 55 madrid ist ucagindan 05 gibi indik, otobusten sonra direk hicbir boarding pass ,pasaport kontrolu olmadan yuruyen merdivenden transit alanina girdik, ben kktc ye transit oldugundan sorun olarak gormedim,ucusumu bekledim fakat transit alaninda bagaj arayan arkadas vardi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakil ~ 8 yıl önce
bunun tek sebebi defalardır aynı şeyleri yapmaları....yani iç hatlara dış hat...dış hatlara iç hat uçakların devamlı alınması..çalışanlarda akılmı kalır.bunu planlıyanlar ne kullanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ramp&kule ~ 8 yıl önce
bunu planlayanların birşey kullanmasına gerek yok.Dışarıdan bakınca sizin mantığınıza göre iş çözülür dışhat uçuğı dışhata içhat uçağıda içhata ver..Ama iş öyle olmuyor belli sayıda köprü ve 1000'in çok üzerinde uçuş söz konusuysa köprülere belli kurallar dahilinde uçak alabiliyorsunuz ve bunu yaparkende uçağın gelişi içhat gidişi dışhat veya tam tersi olabiliyor.Yani bağlantı uçuşa göre de planlama yapılıyor.yani içhat gelen uçak içhat gitse veya dışhat gelen dışhat ona rağmen plan bu şekilde yapılsa ok.Ama işi bilmeden yorumlamak doğru sonuca götürmüyor.
igs ~ 8 yıl önce
artık bu olay haber değeri taşımıyor... bir gün kriz çıkmazsa onu haber yapın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 8 yıl önce
Yeterki Atatürk havalimani kötüleme altinda olsunda icleri rahatlasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 8 yıl önce
Yani izmir yolcularını iç hatlar gelişe alacaklarına dış hatlar gelişe alacakken son anda fark edilip yolcuları körükten değilde otobuse bindirip iç hatlar gelişe götürmüşler. İçhat yolcusu dış hat arındırılmış bölgeye giremez çünkü çıkış yapamazlar pasaport kontrolüne tabi olur oradaki yolcular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ramp kule ~ 8 yıl önce
DHMI Ramp Kule de çalışanların yaş ortalaması 55 olursa olacağı bu.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 8 yıl önce
Ewet ya TGS den Ada'm gönderin kuleye süper olur
Şişhane ~ 8 yıl önce
DHMİ'nin sayesinde şişhane'den girmiş, memişhane'den çıkmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak kaşık ~ 8 yıl önce
Siz sütten çıkmış ak kaşıksınız.Alıştınız her türlü hatayı yapıp sonra DHMİ'ye atın nasıl olsa devlet...
İzmirli ~ 8 yıl önce
İzmir dediğiniz yer NewYork gibi bir yer. Bırakaydınız da milletin gözü gönlü açılaydı, bir boyoz yiyelerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmiyorsanız yorum yapmayın.!!! ~ 8 yıl önce
Burada tek hata uçağın nerden geldiğini bilmeyen TAV körük operatörünün ve ona bilgi verip yönlendiren merkezinin dir. Bu olayla ne THY nede TGS nin alakası yoktur. Muhtemelen hatayıda onlar tespit etmiş uyarmıştır, çünkü uçak iç hattan geldiği için orada yolcuyu karşılamak için otobüsler bekliyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 8 yıl önce
Sizinde çok birşey bilmediğiniz ortada.körük operatörü uçağın nerden geldiğiyle ilgilenmez.uçağı parklar köprüyü yanaştırır varsa ek hizmet ve eğer görev tanımında yer alıyorsa onları karşılar.Yani uçağın tipini durma noktasını bilmek zorundadır ama nerden geldiği onun sorunu değildir.Onu yönlendiren merkezinde değildir.Uçağın park konumunu DHMI RAMP planlar yapılan değişikliği sisteme onlar girer ve yaklaşma kuleye bilgisini verir eskiden telefonla veriliyordu ancak şuan sistem üzerinden.Uçak yere indiğinde yer frekansındaki kişi uçağa nereye yanaşacağını anlatır uçakta bu yönlendirmeye uyar.DHMI yaptığı değişikliği TAV RAMP'e de bilgi olarak geçer ve kule operatörü köprücüsünü bu değişikliğe göre yönlendirir.İşi kısaca anlattım.Konu TAV,TGS,HAVAŞ,ÇELEBİ vs bağlamaz konu DHMI RAMP ve Yaklaşma kulede görev yapan kişiyi alakadar eder.Dalgınlıkla yanlış yönlendirilen bir sürü uçak var.Umarım açıklayıcı olmuştur.
Tgs ~ 8 yıl önce
Bence de çıkma hava soğuk liste yap ekibinle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000