20 Ekim 2017, Cuma 18:03:57

Atatürk Havalimanı'nda Avusturya yolcularına 'köpekli arama' misillemesi

Avusturya'da Türkiye'ye gitmeye hazırlanan yolcuların, Viyana Havalimanı'nda köpeklerle arandığının ortaya çıkmasının ardından Atatürk Havalimanı'nda da Viyana'ya gidecek Avusturya vatandaşlarının çantaları köpeklerle kontrol edildi. Yolcular daha sonra Avusturya'ya gidecek uçağa alındı.
  • Allahin iziniyle bir gun eski osmanli devleti avusturyayi isgal edecegiz!! Afrika avrupa orta dogu ayna hepsini Turkiye topraga eklicegiz !!!
  • Adamlar terbiyesiz ve küstahça bir hareket yapmış, buna haklı bir itirazda bulunuyorsun ama tepki olarak aynı terbiyesiz ve küstahça şeyi sen yapıyorsun. Çocukken kavga eden çocukları ayirinca ama önce o yaptı diyen çocuktan farkımız kalmadı, yazık hem Avusturalyalı yetkili hiyarlara hem de bizim Çengelköy salatalıklarina.
  • sorun yok ne güzel uygulama yapmışız rüzgar eken firtina bicer bundan sonra böyle kısasa kısas allah türkü korusun ve yüceltsin
  • Büyük Türk devleti kendisine yapılan rezalete aynı şekilde karşılık vermiştir. Devletimizi bu konuda tebrik ederim. Bu dersi eleştiren ezik soysuzların dedikleri kaale almayın, onlar ömürleri boyunca ezik olarak yaşayacaklardır
  • Çok güzel düşünmüşsünüz. Hatta bir de öğretmene şikayet etseydiniz Viyana’yı.
  • güzel bir misilleme ama adamlarin kontrol sebebi vergisi verilmeden kanuna aykiri bir sekilde yurtdisina para cikarmalardan dolayi... Ve her seferinde de yüzbin eurolarin üzerinde para yakalaniyor. Biz hangi ihbara göre yapiyoruz hangi avusturyali turkiyede yasayan vatandas para kacirmis. bence kendimizi düzeltirsek adam gibi muamele de görebiliriz...
  • Birakin kardesim humanizm kasmayi. Cok guzel bir uygulama. Hala gelmis bik bik. Bizim insanimiz boyle iste. Avrupayi yala yala doyamadik. Yok para kaciriyomus ta bilmem ne. Adam gibi vergi takibi yapsinlar ozaman.
  • öfkeyle kalkan zararla oturur diye bir atasözü aklima geldi.. Adamlarin hepsinin evinde kedi köpek zaten mecvut, onlar bizim gibi kedi köpekten ürkmüyor. Bizim politikamiz onlar kötülük yaptikca biz iyilik yapmamizi gerektiyor cünkü biz olarin liginde oynamak istiyorsak neden,Güzel Türkiyemizde turist olarak gelenleri iyice kaziklayip ,yeri geliyor kötü hizmet vererek paralarini aliyoruz ve adamlar large alinmiyorlar ne olmus yani adamlar köpekle üc bes vatandasimizi köpek koklamis falan.. yada yakarim yikarim diye kükrersin sonrada yazin turist yok diye magdurum diye feryat edersin Yani döven de biz dövülen de biz.... Herkese selamlar
  • en buyuk fark, arkadaslar en buyuk farki unutuyorsunuz.. biizm vatandaslar orada calisip parayi yasal olmayan sekilde ulkeden cikarmaya calistigi icin bu uygulama baslamis.. bizim kisas olarak yaptigimiz ise bize para harcamaya gelen avusturyali turiste seneye bize gelme demek.. birde bu haberi orada turkiyeye gitmeyin diye sunarlar, faydalida olurlar.. biz adama mecburuz, adam bize mecbur degil, dunyada 190 ulke var parasi ile gezecek ..
  • Adil bir uygulama:köpeğe köpek

Avusturya'nın başkenti Viyana'dan Türkiye'ye gidecek yolcuların dün köpekle aranarak uçaklara bindirilmesinin ardından bugün de Atatürk Havalimanı’ndan Viyana’ya gidecek uçağın yolcuları köpekle arandı.

Avusturya vatandaşı yolcular önce polis tarafından belge kontrolüne tabi tutuldu. Yapılan kontrollerin ardından  bu yolcuların üzerleri ve çantaları köpek ile detaylı bir aramadan geçirildi. Yolcular daha sonra THY’nin saat 17.40’da İstanbul-Viyana seferini yapacak uçağına alındı.

DIŞİŞLERİ BU AÇIKLAMAYLA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Dışişleri Bakanlığı, sosyal medyada paylaşılan Viyana Schwechat Havalimanı’nda, bir gümrük memurunun, uçağa alınmak üzere salonda bekleyen THY yolcularının üstlerini ve eşyalarını polis köpeğine koklattırmasına ilişkin görüntülere dair dün yazılı bir açıklama yayınlamıştı.

Açıklamada, "Viyana Schwechat Havalimanında bir gümrük memurunun uçağa alınmak üzere salonda bekleyen THY yolcularının üstlerini ve eşyalarını bir polis köpeğine koklattırmasına ilişkin bazı görüntülerin sosyal medyada yer aldığı görülmüştür.  Bunun üzerine, aynı gece Viyana Başkonsolosluğumuzca havaalanına gidilerek, inceleme yapılmıştır. Bu tür aramaların, ihbar yapılması üzerine ve nadiren, tüm havayollarını kapsayacak şekilde yapıldığı öğrenilmiştir.

Ayrıca, Viyana Büyükelçiliğimizce, Avusturya Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunularak, görüntülerdeki uygunsuz kontrol şekline dikkat çekilmiş ve ilgili Avusturya makamlarının, bilhassa da gümrük muhafaza memurlarının uyarılmaları talep edilmiştir. Avusturya makamları bu tür kontrollerde daha hassas davranacaklarını taahhüt etmişlerdir" ifadeleri yer almıştı.





Atatürk Havalimanı'nda Avusturya yolcularına 'köpekli arama' misillemesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (114)

K. ~ 6 yıl önce
Allahin iziniyle bir gun eski osmanli devleti avusturyayi isgal edecegiz!! Afrika avrupa orta dogu ayna hepsini Turkiye topraga eklicegiz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 6 yıl önce
Ne içtin sen sabah sabah:))
K ~ 6 yıl önce
2 bardak cay ictim ve 1 bardak su
Ne rezillik ~ 6 yıl önce
Adamlar terbiyesiz ve küstahça bir hareket yapmış, buna haklı bir itirazda bulunuyorsun ama tepki olarak aynı terbiyesiz ve küstahça şeyi sen yapıyorsun. Çocukken kavga eden çocukları ayirinca ama önce o yaptı diyen çocuktan farkımız kalmadı, yazık hem Avusturalyalı yetkili hiyarlara hem de bizim Çengelköy salatalıklarina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HaY_LaZ ~ 6 yıl önce
sorun yok ne güzel uygulama yapmışız rüzgar eken firtina bicer bundan sonra böyle kısasa kısas allah türkü korusun ve yüceltsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin ~ 6 yıl önce
Büyük Türk devleti kendisine yapılan rezalete aynı şekilde karşılık vermiştir. Devletimizi bu konuda tebrik ederim. Bu dersi eleştiren ezik soysuzların dedikleri kaale almayın, onlar ömürleri boyunca ezik olarak yaşayacaklardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 6 yıl önce
Çok güzel düşünmüşsünüz. Hatta bir de öğretmene şikayet etseydiniz Viyana’yı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahahah ~ 6 yıl önce
güzel bir misilleme ama adamlarin kontrol sebebi vergisi verilmeden kanuna aykiri bir sekilde yurtdisina para cikarmalardan dolayi... Ve her seferinde de yüzbin eurolarin üzerinde para yakalaniyor. Biz hangi ihbara göre yapiyoruz hangi avusturyali turkiyede yasayan vatandas para kacirmis. bence kendimizi düzeltirsek adam gibi muamele de görebiliriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
U ~ 6 yıl önce
Zorunami gitti cakal yavrusu
Ohh ~ 6 yıl önce
Birakin kardesim humanizm kasmayi. Cok guzel bir uygulama. Hala gelmis bik bik. Bizim insanimiz boyle iste. Avrupayi yala yala doyamadik. Yok para kaciriyomus ta bilmem ne. Adam gibi vergi takibi yapsinlar ozaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok ucan ~ 6 yıl önce
öfkeyle kalkan zararla oturur diye bir atasözü aklima geldi.. Adamlarin hepsinin evinde kedi köpek zaten mecvut, onlar bizim gibi kedi köpekten ürkmüyor. Bizim politikamiz onlar kötülük yaptikca biz iyilik yapmamizi gerektiyor cünkü biz olarin liginde oynamak istiyorsak neden,Güzel Türkiyemizde turist olarak gelenleri iyice kaziklayip ,yeri geliyor kötü hizmet vererek paralarini aliyoruz ve adamlar large alinmiyorlar ne olmus yani adamlar köpekle üc bes vatandasimizi köpek koklamis falan.. yada yakarim yikarim diye kükrersin sonrada yazin turist yok diye magdurum diye feryat edersin Yani döven de biz dövülen de biz.... Herkese selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 6 yıl önce
en buyuk fark, arkadaslar en buyuk farki unutuyorsunuz.. biizm vatandaslar orada calisip parayi yasal olmayan sekilde ulkeden cikarmaya calistigi icin bu uygulama baslamis.. bizim kisas olarak yaptigimiz ise bize para harcamaya gelen avusturyali turiste seneye bize gelme demek.. birde bu haberi orada turkiyeye gitmeyin diye sunarlar, faydalida olurlar.. biz adama mecburuz, adam bize mecbur degil, dunyada 190 ulke var parasi ile gezecek ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geç ~ 6 yıl önce
Tatil için gittiginde dönerken çocugunun üstüne o köpegi saldıklarında da böyle anlayıslı olur musun acaba?
U ~ 6 yıl önce
Amma para harciyorlar ciriler gelmesinler
Adil ~ 6 yıl önce
Adil bir uygulama:köpeğe köpek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000