31 Mart 2017, Cuma 10:16:46

Atatürk Havalimanı'nda ABD uçuşları için özel alan

ABD uçuşlarının tam güvenli ortamda yapılması için İstanbul Atatürk Havalimanı’nda özel bir alan oluşturulacak.
  • ulaştırma bakanlığının EDS Tomografik görüntü alan cihazlardan alması yapılması gereken en önemli şey. İnşallah gecikmez.
  • Sabiha'dan ABD uçuşu mu? inşllh canım...
  • 207-8-9-10 fixlesinler amerikaya. çoğunlukla körükler boşken koca 330u açığa park ettirip boarding yaptırıyorlar. aklım almıyor.
  • THY YİNE ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ YAPIYO, ÇOK GİZLİYMİŞ.. SADECE ŞİRKET MAİLİ İLE GİRİLEN KİM OLDUĞUN BELLİ OLAN BİR ANKET.. SONRADA HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK ÇIKIYOR.. YAZIK...
  • EDS nin yanında CT cihazları alınmazsa kuyruk uzar.

Türkiye, ABD’nin ülkeye yönelik uçuşlarda uygulamaya koyduğu kabin içi elektronik cihaz yasağı için yeni önlemler alıyor. Ulaştırma Bakanlığı, kabin içine alınan bagajların güvenliğini sağlamak amacıyla üretilen özel tomografi cihazlarından satın alacak. Cihazlar, Atatürk Havalimanı’nda ABD uçuşları için oluşturulacak özel alana yerleştirilecek.

ABD Sivil Havacılık Güvenliği Teşkilatı’nın terör eylemlerini gerekçe göstererek uyguladığı ve büyük tepki çeken ABD’ye yönelik uçuşlarda uçak kabinlerine elektronik eşya alınmaması uygulamasına karşı türkiye yeni eylem planı geliştirdi.

YALITILMIŞ ALAN KURULUYOR

Uygulamanın başlamasıyla, ilk aşamada ABD uçuşlarını kullanacak yolcuların beraberinde getirdikleri dizüstü bilgisayar ve tabletlerin uçuş kapısında güvenli biçimde uçakların alt bagajına alınması uygulaması başlatılmıştı. Bunu yeterli bulmayan ve yolcu memnuniyetini ön planda tutan Türk Hava Yolları yeni çalışma düzeni oluşturacak.

Alınan bilgiye göre elektronik cihaz kısıtlaması sonrasında ABD’ye yapılacak uçuşların tam güvenli ortamda yapılmasını sağlamak amacıyla Atatürk Havalimanı’nda özel bir alan oluşturulacak. En az üç uçuş kapısını kapsayacak şekilde oluşturulacak yalıtılmış alanda sadece ABD’ye yönelik uçuşlar yapılacak.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI 5 ADET EDS SATIN ALIYOR

Ayrıca, özellikle Atatürk Havalimanı’nı aktarma noktası olarak seçen yolcuların mağdur olmaması ve THY’nin ticari kayba uğramaması için kabin içine alınacak bagajların kontrol edildiği tomografi cihazları alınması planlandı. Bu amaçla, Ulaştırma Bakanlığı’nca EDS adı verilen tomografik görüntü alınan cihazlardan beş adet satın alınacağı öğrenildi.

YOLCULAR İÇİN KOLAYLIK

ABD Hava Ulaşım Güvenliği Teşkilatı TSA’nın istediği güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlamak için alınacak özel arama cihazları, Atatürk Havalimanı’nda oluşturulacak ABD uçuş alanına yerleştirilecek. Konuyla ilgili bilgi veren, ABD’nin kısıtlama kararına çok çabuk tepki verilmesiyle krizin önlendiğine dikkati çekti.

Türk yolcuların uygulamayı anlayışla karşıladığını belirten yetkililer, Atatürk Havalimanı’nı aktarma merkezi olarak kullanan Orta Doğu, Asya ve Afrika üzerinden gelen yabancı uyruklu yolcuların da mağdur olmaması amacıyla hem THY, hem de Atatürk Havalimanı personelinin bu yolculara karşı daha hassas davrandıkları belirtildi.

RAKİP: AMSTERDAM...

ABD’nin yeni kısıtlama uygulamasındaki ana hedefin THY’nin ticari olarak önünün kesilmesi olduğunu vurgulayan bir yetkili, “İstanbul’u aktarma merkezi olarak kullanan THY’nin en büyük rakibi Amsterdam Havalimanı. ABD’ye uçuşlarda burası, Avrupa’da en iyi aktarma olanağı veren bir uçuş noktası. ABD ve Alman firmalarının bu ticari faaliyetin gerisinde kalması İstanbul’a karşı böyle bir uygulamanın yapılmasına neden oldu” dedi.

Bu arada, henüz ABD’ye uçuş yapılmayan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın da Atatürk Havalimanı gibi “kısıtlama listesine” alınabileceği belirtildi. Bu havalimanından uçuş olmaması nedeniyle henüz “yasaklı” olmadığı ifade edilirken, ABD’ye uçuşların başlaması halinde benzer güvenlik önlemlerinin Sabiha Gökçen Havalimanı içinde gerekeceği dile getirildi. (Milliyet)

Atatürk Havalimanı'nda ABD uçuşları için özel alan

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

bravo ~ 7 yıl önce
ulaştırma bakanlığının EDS Tomografik görüntü alan cihazlardan alması yapılması gereken en önemli şey. İnşallah gecikmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAw ~ 7 yıl önce
Sabiha'dan ABD uçuşu mu? inşllh canım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gate ~ 7 yıl önce
207-8-9-10 fixlesinler amerikaya. çoğunlukla körükler boşken koca 330u açığa park ettirip boarding yaptırıyorlar. aklım almıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 7 yıl önce
THY YİNE ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ YAPIYO, ÇOK GİZLİYMİŞ.. SADECE ŞİRKET MAİLİ İLE GİRİLEN KİM OLDUĞUN BELLİ OLAN BİR ANKET.. SONRADA HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK ÇIKIYOR.. YAZIK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru cihazlar ~ 7 yıl önce
EDS nin yanında CT cihazları alınmazsa kuyruk uzar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000