14 Ocak 2012, Cumartesi 13:31:56

ATATÜRK HAVALİMANI’NA 5 HANGAR GELİYOR

DHMİ, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda 5 adet hangar yeri için ihaleye çıkıyor. İhale koşulları neler?
  • pardonda nereye yapılıcak o 5 hangar yer kaldımı ?
  • özel iş jetlerinin başka hava limanlarına inmesi gündemde ama adı üzerinde uçanlar işadmları ve zengin kesim. bu adamların işi genelde istanbulun merkezinde; yeni yapılacak bi havalimanın yeri kim bilir hangi dağın başı olacak bu yüzdenuzak bi ihtimal bence
  • sayın yetkililer Atatürk havalimanına durmadan bu tip yeni kazanımlar projeler getireceklerine özel hava taksiler veya iş jetleri için acilen yeni bir havalimanı yapmalı ve tamamen özel jetler için her türlü imkanın bakım hangarlarının,ayrı bir terminalinin vs. olacağı gibi bir yer ayarlaması lazım.zaten şu anki durumu itibariyle kapasitesinin üstünde olan liman dahada yoğun olacak.en güzeli tüm özel iş jetlerinin yeni bir h.limanı yapılarak oraya kaldırılmasıdır.
Atatürk Havalimanı’ndaki hava taksi ve bakım kuruluşlarının bulunduğu Genel Havacılık apronunda 5 adet hangar yapımı için ihaleye çıkılıyor.

İhale 24 Ocak günü DHMİ’nin Ankara’daki merkezinde yapılacak. Özel hangarlar bölümünde bulunan bin 500 metrekarelik 19,20,21,22 ve 23 numaralı bölgede yapılacak hangarların metrekaresi 15,50 TL’den ihaleye çıkacak. Atatürk Havalimanı’nda halen kullanılan hangarlardan en son ihaleye çıkarılan 42 TL fiyatla ihale edilmişti.

Açık artırma usulüyle yapılacak ihaleyi kazanan firma 5 yıl boyunca kiracı olarak hangarı kullanacak.

İhaleye katılacak firmaların hava taksi ruhsatının yanı sıra en az bir iş jetine sahip olmaları gerekiyor. Bakım ruhsatı ve uçuş okulu ruhsatı bulunan firmalar ihaleye katılamayacak. Ayrıca ihaleye katılacak şirketin İstanbul merkezli olması koşulu aranacak, her firma hangarlardan sadece birinin ihalesine girebilecek.
Hangarın yapım masrafları ihaleyi kazanan firma tarafından üstlenilecek. İhalenin yapılmasından sonra üç ay içinde hangar inşaatına başlanacak ve DHMİ’nin onay verdiği proje en geç bir yıl içinde tamamlanacak. Atatürk Havalimanı’nda halen 20’ye yakın hangar bulunuyor.

DHMİ’DEN İSABETLİ ŞARTNAME

Atatürk Havalimanı genel havacılık apronundaki hangar ihalesi şartnamesi, diğer ihalelerden farklı olarak hazırlandı. Uçuş okulları ve bakım kuruluşlarının ihale dışında tutulması sektörde memnuniyetle karşılanırken, bu sayede Atatürk Havalimanı’na ektra yoğunluk getirilmesinin önüne geçilmesinin amaçlandığı kaydedildi. İstanbul dışından firmaların, uçuş okullarının ve bakım kuruluşlarının ihaleye katılamayacak olması birçok çevre tarafından ‘DHMİ son derece isabetli karar verdi’ şeklinde yorumlandı.

©AirportHaber.com ÖZEL


ATATÜRK HAVALİMANI’NA 5 HANGAR GELİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
pardonda nereye yapılıcak o 5 hangar yer kaldımı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
özel iş jetlerinin başka hava limanlarına inmesi gündemde ama adı üzerinde uçanlar işadmları ve zengin kesim. bu adamların işi genelde istanbulun merkezinde; yeni yapılacak bi havalimanın yeri kim bilir hangi dağın başı olacak bu yüzdenuzak bi ihtimal bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın yetkililer Atatürk havalimanına durmadan bu tip yeni kazanımlar projeler getireceklerine özel hava taksiler veya iş jetleri için acilen yeni bir havalimanı yapmalı ve tamamen özel jetler için her türlü imkanın bakım hangarlarının,ayrı bir terminalinin vs. olacağı gibi bir yer ayarlaması lazım.zaten şu anki durumu itibariyle kapasitesinin üstünde olan liman dahada yoğun olacak.en güzeli tüm özel iş jetlerinin yeni bir h.limanı yapılarak oraya kaldırılmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000