19 Nisan 2009, Pazar 22:20:00

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA RÖTAR GÜNÜ

Atatürk Havalimanı'nda yoğun pazar trafiği uçuşları etkiledi. Neredeyse bütün seferler gecikmeli olarak yapılabiliyor.
  • sabiha gökçenden pegasus,sun experess ve my aır ile uçtum çok rahat ve zamanında ulaşlıyo şirketler saw gelsin.silivri gereksiz .
  • istanbul,a yepyeni bir havalimani,ücüncü falan degil.50,60 milyon yolcu kapasiteli,farkli yönlerde 3 veya 4 tane 4000 er metre uzunlugunda pistleri olan,madem istanbul bir dagitim merkezi neden büyük bir havalimani yok.büyük merkezlere bakin,tabii istanbulda gecekondulardan yer kaldiysa.
  • Silivriye yapılması planlanan havalimanı AHL nin yükünü alacaktır. SAW opsiyonu zaten yok.
  • Turkiye icin gurur verici,amabir problem var Ataturk havalimani bence yeni yapilacak havalimanina tasinmalive yilda 70 milyon yolcu agirliya bilecek sekilde tasarlanmali yoksa yine sikintiya gireriz,insallah dedigim gibi olur Avrupanin önunde gelen Frankfurt,Paris ve Amsterdam gibi havalimanlarini gecer
  • Amatörce belediye otobüsü misali yapılan tarifeler ve gereksiz slotlar THY nı bu duruma getirdi. Sanırım THY artık bitti. Bundan sonra da düzeleceğine hiç inancım yok.
  • Bu sadece bugünemi ait bundan önceki pazar günleri nasıldı acaba merak ediyorum ? LTBA meydanına artık avrupa standartlarına göre bir yaklaşma usulü lazım bence meydan biryerden sonra kaldırmıyor.Önümüzdeki günlerde çok daha fazlası olacaktır kanaatindeyim.EHAM'da yada EGLL gibi hava meydanlarında neden bukadar yaşanmıyor ? Tekrar gözden geçirilmesi lazım İstanbulun hava trafik sistemi.ATC'lerimize ve Pilotlarımıza allah kolaylık versin.
  • thy nin planlama departmanıda nedense en basarılı bolum seciliyor
  • Arkadaşlar dikkatli bakarsanız Lufthansa'nın gecikmeli 3 uçuşu var dediğiniz seferler TK'nın operator olduğu codeshare uçuşlar. Yani onlar da TK seferleri:))
  • THY rötar kelimesini duymak istemediği için, literatöründe değişiklik yapmıştır. Rötar yüzdesi yerine "Zamanında Kalkış Yüzdesi" deyimini kullanmaktadır. Yani bu ay %15 rötar yaptık yerine, zamanında klakış oranımız % 85 olmuştur demektedir. Ben bayılıyorum bunlara.Allah bunların eksikliğini göstermeyi nasip etsin.
  • Haberde 3 adet Luftahansa diğer tüm gecikmelerin THY olduğu gözüküyor. Özellikle mi seçildi bilemiyorum. Ancak bu gecikmeler şirketlerle değil trafiğin sevk ve idaresi ile ilgili. Cuma günü de 30 dakikalık beklemelerle inilebilmişti. Kısa sürede yapılacak iş uçuş saatlerinin yoğunluk yaratmayacak şekilde yeniden düzenlenmesi. Orta vadede ise 06/24 pistinin uzatılmasının geciktirilmemesi ve starların yeniden düzenlenmesi olacaktır. Çok zaman, itibar ve para kaybediyoruz. Böyle geldiyse bile böyle gitmemeli.

Atatürk Havalimanı'nda yoğun hava trafiği, seferlerde gecikmelere neden oldu. Özellikle akşam saatlerinde yoğunlaşan uçuşlar yüzünden trafik had safhaya çıkarken şu sıralarda neredeyse bütün uçuşlar rötarlı olarak yapılabiliyor.


Geliş ve gidiş uçuş bilgilerini gösteren panolarda hemen her uçuşta gecikme görünüyor. Gecikme süreleri bir saati aşan uçaklar da bulunuyor.

Yetkililer, havalimanı trafiğinin aşırı yoğunluktan dolayı aksadığını ancak birkaç saat içinde seferlerin normale döneceğini ifade etti.

AHL

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA RÖTAR GÜNÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 15 yıl önce
sabiha gökçenden pegasus,sun experess ve my aır ile uçtum çok rahat ve zamanında ulaşlıyo şirketler saw gelsin.silivri gereksiz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
istanbul,a yepyeni bir havalimani,ücüncü falan degil.50,60 milyon yolcu kapasiteli,farkli yönlerde 3 veya 4 tane 4000 er metre uzunlugunda pistleri olan,madem istanbul bir dagitim merkezi neden büyük bir havalimani yok.büyük merkezlere bakin,tabii istanbulda gecekondulardan yer kaldiysa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Silivriye yapılması planlanan havalimanı AHL nin yükünü alacaktır. SAW opsiyonu zaten yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Turkiye icin gurur verici,amabir problem var Ataturk havalimani bence yeni yapilacak havalimanina tasinmalive yilda 70 milyon yolcu agirliya bilecek sekilde tasarlanmali yoksa yine sikintiya gireriz,insallah dedigim gibi olur Avrupanin önunde gelen Frankfurt,Paris ve Amsterdam gibi havalimanlarini gecer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Amatörce belediye otobüsü misali yapılan tarifeler ve gereksiz slotlar THY nı bu duruma getirdi. Sanırım THY artık bitti. Bundan sonra da düzeleceğine hiç inancım yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu sadece bugünemi ait bundan önceki pazar günleri nasıldı acaba merak ediyorum ? LTBA meydanına artık avrupa standartlarına göre bir yaklaşma usulü lazım bence meydan biryerden sonra kaldırmıyor.Önümüzdeki günlerde çok daha fazlası olacaktır kanaatindeyim.EHAM'da yada EGLL gibi hava meydanlarında neden bukadar yaşanmıyor ? Tekrar gözden geçirilmesi lazım İstanbulun hava trafik sistemi.ATC'lerimize ve Pilotlarımıza allah kolaylık versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy nin planlama departmanıda nedense en basarılı bolum seciliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar dikkatli bakarsanız Lufthansa'nın gecikmeli 3 uçuşu var dediğiniz seferler TK'nın operator olduğu codeshare uçuşlar. Yani onlar da TK seferleri:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY rötar kelimesini duymak istemediği için, literatöründe değişiklik yapmıştır. Rötar yüzdesi yerine "Zamanında Kalkış Yüzdesi" deyimini kullanmaktadır. Yani bu ay %15 rötar yaptık yerine, zamanında klakış oranımız % 85 olmuştur demektedir. Ben bayılıyorum bunlara.Allah bunların eksikliğini göstermeyi nasip etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haberde 3 adet Luftahansa diğer tüm gecikmelerin THY olduğu gözüküyor. Özellikle mi seçildi bilemiyorum. Ancak bu gecikmeler şirketlerle değil trafiğin sevk ve idaresi ile ilgili. Cuma günü de 30 dakikalık beklemelerle inilebilmişti. Kısa sürede yapılacak iş uçuş saatlerinin yoğunluk yaratmayacak şekilde yeniden düzenlenmesi. Orta vadede ise 06/24 pistinin uzatılmasının geciktirilmemesi ve starların yeniden düzenlenmesi olacaktır. Çok zaman, itibar ve para kaybediyoruz. Böyle geldiyse bile böyle gitmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000