15 Ocak 2015, Perşembe 14:45:59

ATATÜRK HAVALİMANI ZİRVEYE YAKLAŞIYOR

İstanbul Atatürk Havalimanı yükseliş göstererek Amsterdam Schiphol’un yerini alıp 4. sıraya yerleşti
  • Butun limanlar ayni hizda buyumeye devam ederse AHL gelecek yil Frankfurt'u bir sonraki yil da Paris'i geciyor. 5 yil sonra da Londra'yi gecmis olacak.
  • HaBeri avrupa siralamasi olarak revize ediniz airporthaber
  • Hindistan, pakistan da nüfus artışında herkesi solladı, bu en iyi oldukları anlamına mı geliyor? Schipol hava limanının alt yapısı ve operasyon şeklini hiç mi bilen yok? Komik olmayalım.
  • Dünya genelinde mi yoksa Avrupa geneli mi
  • Hedefimiz 1 olmali arkadaslar,hep birlikte buna ulasicaz.Demekki 3. Havalimani fikri gereksiz degil.Hemen herseye kotu yorum yapmak yerine iyi yonlere bakmak lazim.Konumumuz cok iyi haritada,bunu kullanmaliyiz
  • Sanırım JFK DE sollandı...
  • Birde yeni havalani yapilmasin diyenlere kapak olsun..yeni haalani açilsin 1. Olacaktir..zaten şu an thy 56 milyon yolcu taşimiş arti özel havayollari da var 2015 yili sonunda 100 milyon yolcu taşinir..
  • bu havalimanı kesinlikle büyütülmeli
  • 3,havalimanımız tam kapasite çalışmaya başladığında avrupada 1, dünyada da ilk beşe gireriz.
  • Atatürk havalimanındaki yeni genişleme projesi 2016 ortalarında devreye girecek ve kapasitesi 70-75 miyona ulaşacak. bu şekilde ilerlersek zaten 2 yıl sonra charles de gaulle u de geçebiliriz. ama aynı ivmeyi tutturmak kolay değil. 3. havalimanı ise bugün itibariyle min 4 yıl sonra devreye girecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz yıl Londra’daki Heathrow, Paris'teki Charles de Gaulle, Almanya'daki Franfurt ve Hollanda'daki Schiphol'un ardından en yoğun 5. havalimanı olan Atatürk Havalimanı, 2014 yılındaki yükselişi ile Amsterdam'daki Schiphol'u sollayarak 4. sıraya yükseldi.

Heathrow 2014’te yüzde 1.4 artış ile 73.4 milyon yolcu çekerken, Paris’teki Charles de Gaulle, yüzde 2.8 yükseliş göstererek 63.8 milyon yolcu ağırladı. Frankfurt havaalanı ise yüzde 2.6 büyüyerek 59.6 milyona ulaştı ve üçüncü sıradaki yerini korudu.

Atatürk Havalimanı 2014 yılında yüzde 11'lik yükseliş ile 57 milyon yolcu rakamına ulaşarak Amsterdam Schiphol'u geride bırakıp 4. sıraya çıktı. Atatürk Havalimanı'nın yükselişinin gelecek yıllarda ilk 3'ü zorlayabileceği tahminini gündeme getirirken, İstanbul'un transfer merkezi olma yolunda ilerlemesi bu tahmini güçlendiren unsurlar arasında yer alıyor.

ATATÜRK HAVALİMANI ZİRVEYE YAKLAŞIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Butun limanlar ayni hizda buyumeye devam ederse AHL gelecek yil Frankfurt'u bir sonraki yil da Paris'i geciyor. 5 yil sonra da Londra'yi gecmis olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibo ~ 9 yıl önce
HaBeri avrupa siralamasi olarak revize ediniz airporthaber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hindistan, pakistan da nüfus artışında herkesi solladı, bu en iyi oldukları anlamına mı geliyor? Schipol hava limanının alt yapısı ve operasyon şeklini hiç mi bilen yok? Komik olmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dünya genelinde mi yoksa Avrupa geneli mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel ~ 9 yıl önce
Her ikisindede gecti. Zaten Avrupa genelinde gecipte dunya genelinde nasil geride olabilir ki?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hedefimiz 1 olmali arkadaslar,hep birlikte buna ulasicaz.Demekki 3. Havalimani fikri gereksiz degil.Hemen herseye kotu yorum yapmak yerine iyi yonlere bakmak lazim.Konumumuz cok iyi haritada,bunu kullanmaliyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İphone'a ~ 9 yıl önce
Hedefimiz zaten bir. Hepimiz yandaş olalım olmayalım bu ülkenin vatandaşlarıysak THY nin ve AHL nin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bizi kızdıran hiçbir mühendisin bilgisi alınmadan tamamiyle kendi mantıklarıyla doğa katliamı yaparak hava limanı ve köprü yapmaları. AHL'de insanlar artık üstüste yürüyor tabiki 3.havalimanına gerek var. Ama neden insanların gönlü alınarak yapılmaz bu işler..
Mehmet Gun ~ 9 yıl önce
Ufak bir düzeltme. 3. havalimanı değil, 2.havalimanı.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sanırım JFK DE sollandı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JFK ~ 9 yıl önce
JFKWyi geçen sene de geçmişti. Bu sene Denver geçildi
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birde yeni havalani yapilmasin diyenlere kapak olsun..yeni haalani açilsin 1. Olacaktir..zaten şu an thy 56 milyon yolcu taşimiş arti özel havayollari da var 2015 yili sonunda 100 milyon yolcu taşinir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ltba ~ 9 yıl önce
bu havalimanı kesinlikle büyütülmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle63 ~ 9 yıl önce
3,havalimanımız tam kapasite çalışmaya başladığında avrupada 1, dünyada da ilk beşe gireriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ist ~ 9 yıl önce
Atatürk havalimanındaki yeni genişleme projesi 2016 ortalarında devreye girecek ve kapasitesi 70-75 miyona ulaşacak. bu şekilde ilerlersek zaten 2 yıl sonra charles de gaulle u de geçebiliriz. ama aynı ivmeyi tutturmak kolay değil. 3. havalimanı ise bugün itibariyle min 4 yıl sonra devreye girecek gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000