05 Temmuz 2011, Salı 22:03:20

ATATÜRK HAVALİMANI TRAFİĞİ NEFES ALACAK

Atatürk Havalimanı’nda yoğun yaz sezonu öncesinde bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle kapatılan 17-35 sağ pisti, planlanan tarihten üç haftalık rötarla hizmete girdi.
  • 35 ler kalkış 05 iniş için kullanılıyorsa high speed taxiway yapıcam diye yazın ortasında pisti kapatmanın ne alemi vardı? Pist yüzeyinde herhangi bir iyileştirme de yok.Boşu boşuna zaman ve para kaybından başka birşey değil. Hesapsız kitapsız yapılan 35L in de performans açısından kaybettirdikleri maliyetini çoktan kat kat geçmiştir. Ayrıca nerde açıldı bugün yine kalkışlar 35L ten yapıldı. Güney konfigürasyonu için SID ve GA usulleri ve uçaklar arası mesafeler düzenlenmezse daha çoook müteahhit buradan zengin olur
  • floryanın istimlak bedeliyle 3 havalimanını komple bitirirsin
  • Yoğun yaz trafiği ve esen bekleneyen şiddetli lodosa rağmen biraz rötarla da olsa trafiği kazasız belasız yürüten DHMİ hava trafikçilerine ve sitede 3 hafta rötarlı bitti denilmiş olmasına rağmen yine planlanan tarihten önce hemde ilave binlerce metrakare tamiratları da beraberinde tamamlayan Eko inşaat çalışanlarını tebrik ediyorum. Yapıcı eleştirilerde bulunan tüm yorumculara da teşekkürler.
  • Tum Florya yi istimlak etsek ne olur acaba ? Ne olay olurdu degil mi? Havalimanini suraya buraya tasiyacagiz diye dusunurken, FLorya yi tasisalar biryere.
  • çok güzel resim
  • eski36l yeni 35 l her yönü ile yamuk bir pisttitir bakınız anex 14 .l ile r arasında 777 ler için kalkış agırlığında 20 tona yakın fark çıkıyor r ın kapalı olduğu dönemde uzun uçuşlara kargo alınamadı birkaç GRU ve LAX uçuşunda yolcu bagajı taşınamadı yolcu az olduğu zamanlarda uzun uçuşları 330 yapamadı zarar büyük.35 R ın başlangıçındaki stopwayin büyümesi çok iyi olacak kalkış için kullanılırsa 777için351 ton kaldırmak mümkün olacak.düşünenin kafasına sağlık.bir başka yorumcunun kafalarda bakıma girecekmi sorusunu çok tuttum .kesinlikle girmeli
  • Nasıl bir rahatlama, kapı/körük sayısını mı arttırdınız?
  • paralel iniş ve kalkış yapamadıktan sonra çok da bir faydası olmayacaktır.
  • Evet, parallel operasyona uygun olmayan parallel pistin açılması ile trafik nasıl rahatlar belli değil. Biz kendimizi kandırmaya/avutmaya devam edelim. Zamanında yanlış projelendir, ileride gelişmeye açık alan bırakma, sonra da bu iş nasıl çözülecek diye kafanı kaşı. Gisin de Frankfurt'ta almanlar havaalanını nasıl genişletiyor/kapasitesini arttırıyor diye bir bakın. Gelecekte yapılacak işler için belki örnek alınacak 1-2 nokta bulursunuz. Ama önce zihniyeti değiştirmek lazım yoksa gerisi detay.
  • zaten 3 pist var gibi görünse de 2 pist vardı. O sağ ve sol pistinden ne iniş ne de kalkış yapabilir 2 uçak aynı anda. Kalkışları güney rüzgarı olmadığı zaman 35 soldan veriyolardı, şimdi bi sağdan bi soldan vererek birazdaha hızlanabilir. Onun dışında da bi katkısı olcağını sanmıyorum. Ayrıca 35 sol pistinden kalkışları FlyInn den izlemek keyifli oluyodu o yüzden üzüldüm diyebilirim

Atatürk Havalimanı, yaklaşık üç aydan sonra yeniden üç pistle hizmet vermeye başladı. Nisan ayının başında A ve B olarak bilinen 4 adet hızlı taksi çıkışının yapımı için kapatılan pist, bugün yeniden hava trafiğine açıldı.

10 Haziran'da açılması planlanan pistin açılması planlanandan uzun sürdü. 05-23 pistinin bakım, onarım ve uzatma işlerini de yapan Eco İnşaat tarafından yürütülen projedeki üç haftalık gecikmenin sebebine ilişkin bilgi verilmedi.

17-35 sağ pistinin kapalı olduğu dönemde hava trafiği 05-23 ve 15-35 sol pistinden yürütülüyordu.Yeni taksi yollarının hizmete girmesiyle hava trafiğinde rahatlama yaşanması ve pistlerin daha etkin kullanılması bekleniyor.



©AirportHaber Özel

ATATÜRK HAVALİMANI TRAFİĞİ NEFES ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
35 ler kalkış 05 iniş için kullanılıyorsa high speed taxiway yapıcam diye yazın ortasında pisti kapatmanın ne alemi vardı? Pist yüzeyinde herhangi bir iyileştirme de yok.Boşu boşuna zaman ve para kaybından başka birşey değil. Hesapsız kitapsız yapılan 35L in de performans açısından kaybettirdikleri maliyetini çoktan kat kat geçmiştir. Ayrıca nerde açıldı bugün yine kalkışlar 35L ten yapıldı. Güney konfigürasyonu için SID ve GA usulleri ve uçaklar arası mesafeler düzenlenmezse daha çoook müteahhit buradan zengin olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
floryanın istimlak bedeliyle 3 havalimanını komple bitirirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yoğun yaz trafiği ve esen bekleneyen şiddetli lodosa rağmen biraz rötarla da olsa trafiği kazasız belasız yürüten DHMİ hava trafikçilerine ve sitede 3 hafta rötarlı bitti denilmiş olmasına rağmen yine planlanan tarihten önce hemde ilave binlerce metrakare tamiratları da beraberinde tamamlayan Eko inşaat çalışanlarını tebrik ediyorum. Yapıcı eleştirilerde bulunan tüm yorumculara da teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tum Florya yi istimlak etsek ne olur acaba ? Ne olay olurdu degil mi? Havalimanini suraya buraya tasiyacagiz diye dusunurken, FLorya yi tasisalar biryere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok güzel resim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eski36l yeni 35 l her yönü ile yamuk bir pisttitir bakınız anex 14 .l ile r arasında 777 ler için kalkış agırlığında 20 tona yakın fark çıkıyor r ın kapalı olduğu dönemde uzun uçuşlara kargo alınamadı birkaç GRU ve LAX uçuşunda yolcu bagajı taşınamadı yolcu az olduğu zamanlarda uzun uçuşları 330 yapamadı zarar büyük.35 R ın başlangıçındaki stopwayin büyümesi çok iyi olacak kalkış için kullanılırsa 777için351 ton kaldırmak mümkün olacak.düşünenin kafasına sağlık.bir başka yorumcunun kafalarda bakıma girecekmi sorusunu çok tuttum .kesinlikle girmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nasıl bir rahatlama, kapı/körük sayısını mı arttırdınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
paralel iniş ve kalkış yapamadıktan sonra çok da bir faydası olmayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet, parallel operasyona uygun olmayan parallel pistin açılması ile trafik nasıl rahatlar belli değil. Biz kendimizi kandırmaya/avutmaya devam edelim. Zamanında yanlış projelendir, ileride gelişmeye açık alan bırakma, sonra da bu iş nasıl çözülecek diye kafanı kaşı. Gisin de Frankfurt'ta almanlar havaalanını nasıl genişletiyor/kapasitesini arttırıyor diye bir bakın. Gelecekte yapılacak işler için belki örnek alınacak 1-2 nokta bulursunuz. Ama önce zihniyeti değiştirmek lazım yoksa gerisi detay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zaten 3 pist var gibi görünse de 2 pist vardı. O sağ ve sol pistinden ne iniş ne de kalkış yapabilir 2 uçak aynı anda. Kalkışları güney rüzgarı olmadığı zaman 35 soldan veriyolardı, şimdi bi sağdan bi soldan vererek birazdaha hızlanabilir. Onun dışında da bi katkısı olcağını sanmıyorum. Ayrıca 35 sol pistinden kalkışları FlyInn den izlemek keyifli oluyodu o yüzden üzüldüm diyebilirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000