07 Temmuz 2012, Cumartesi 15:36:34

ATATÜRK HAVALİMANI REKORLARA DOYMUYOR

Haziran ayında dış hat yolcu trafiği % 31 artışla 2.670.669’a, toplam yolcu trafiği ise % 25 artışla 4.043.782’ye ulaştığı Atatürk Havalimanında, 6 Temmuz 2012 Cuma günü uçak ve yolcu trafiği ile yine tüm zamanların rekoru kırıldı.
  • hakikaten öncelikle kule personeline Allah sabır versin,bu yükün altından nasıl kalkıyorlar bilmiyorum.Daha sonra pasaport polisine;istirahat etmeden,72,5 milletin 4-5 saat pasaport kabinlerinden çıkmadan pasaport işlemi yaptıklarını biliyorum.Hele bir de lüzumsuz yolcuların gereksiz muhabbetlerini çekiyorlar.Aynı zamanda Yer Hizmeti görevlileri bu uçak ve yolcu yoğunluğunu canla başla çalışarak,eksik personel sayılarının olumsuzluğunu yansıtmamaya uğraşarak çalışıyorlar.
  • sayın gene müdürüm ıstatıslıklerın bır bırını tutmadıgından bahsedıyorsunuz bunu sabıbıyetle soylıyorumkı gelınce basmüdürürü başmüdür yrç getırme sorunlar onların yanında konuşulmıyor çunku sorunları öozmek ıstemıyorlar beceremıyorlar ucus takıp sorunlarla ugrasıyor tabıkı ıstatıslık bılgıler bır bırını tutmaz sorun 1 ucus takıpte calısan aftn kokenlı arkadaslarımız 50 yaş üstunde her bır saatta bir kuleye strıp almaya cıkıyorlar hanı birleşmıstık bizler bu işi fıc kendı işını yapmak ıster odaya bak hava alınmıyor sorunları eskılerden dınle bak nasıl duzelecek ve ınsanlar nasıl huzurlu calısacak projeler cok normal memurları aldınız bu ısı bılenlerı alırken santralda gorev yapan normal memur degılmı ucus takıpte calıstırılıyor neden müdür mhp lı calısanda mhp lı olmaz boyle akp ıle mhp bir birlerini kolluyorlar selem olsun sana
  • BENDE KUTLUYORUM HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİ.OLAGAN ÜSTÜ BIR KOORDINASYON. PERFORMANS.BEN DE EN ICTEN GELEN SAYGILARIMI SUNUYORUM. ALLAH DAHA COK SABIRLILIK VE GÜC VERSIN. KUTLUYORUM.
  • Cok komiksiniz, oturmus bunu hesaplamis.mesai saati icinde isinin basina don bunlari hesaplicana
  • Bu ulkede nekadar planlamaci varmis yaa... Herkes bu isleri nasil da bilirmis... (!) Simdi herkesin bildiklerini bir kontrol edelim ... : 1 gunluk yolcu sayisi : 124,380b yolcu / 1.119 ucak = 111 yolcu/ucak... goruldugu uzere yolcu/ucak ortalamasinin altinda bir rakam... Bana kalirsa tasiyicilarin doluluk oranlarini birer birer kontrol etmek lazim... Gelelik trafik yogunluguna: 1 gun = 24 saat = 1,440 dakika... bu da ortalamada 27 inis 27 kalkis olarak alinir ki inen ve kalkan trafik Code C - D - E oldugu varsayilarak... Simdi gelelim bu sartlar altinda (27+27) x 2 = 1,239 yaklasik 1,300 ucak eder.. Ground' da durum nasil bu sartlar altinda... ? Hava poyraz.. 05 inis, 35 LR kalkis. 05 inislerde A1 apronunda (dishatlar) park edecekler A1 den, diger park alanlari icin ise paralel taxiway S uzerinden K ya gecilerek yapilir... 35 LR kalkislar icin ise taxi F,E,D,C kullanilarak tum trafik paralel olan H e alinir ve 35 pist basina baglanir... Sikinti burada bas gostermektedir. devami var
  • HAVA KONTROLÖRLERINI AYAKTA ALKISLIYORUM. BU NASIL BIR PERFORMANCE ? OLAGAN ÜSTÜ BIR KOORDINASYON. EN ICTEN GELEN SAYGILARIMI SUNUYORUM. ALLAH DAHA COK SABIRLILIK VE GÜC VERSIN.
  • Uydurmayalım lütfen... Hava yolları ve yer hizmet şirketleri ayak uydursa bile AHL'de günde 1600 trafik olmaz... Kurala göre kalkışlar arası en az 2 dakika olmalı... (Bakmayın siz ATC arkadaşların özverili bir şekilde iki piste aynı anda line up verdiklerine... Pistler arası 760 metreden az olduğu için "resmi olarak" paralel operation yapılamaz) Bir günde 1440 dakika olduğuna göre, kural ihlali yapılmadan ve 24 saat boyunca sürekli kalkış trafiği olsa bile en çok 720 kalkış yapabilir. Olmaz ya, bir o kadar da iniş olsa 1400 eder... Gördüğünüz gibi, o da şartları iyice zorlayarak... Ancak zaten şartlar yeterince zorlanmış durumda... Bir uçucu olarak inceldiği yerden kopmamasını ümit ediyorum...
  • Sayi olarak kaca cikabiliriz merak ediyorum. 1500-1600-2000 ? Marifet mi sonra? Thy hala neden kendine 2. Bir merkez belirlemez anlamiyorum. Ana sozlesmede tek hub istanbuldur mu diyor?
  • Artık günlük rekorlar alt üst olur. Yakında bir günde 2000 rakamınıda görürüz.
  • Atatürk Havalimanı kapasite olarak 1500-1600 trafiği kaldırabilir.Yeterki Hava yolları ve Yer Hizmet Şirketleri(TGS-HAVA-ÇELEBİ)ayak uydurabilirsin.DHMİ dünden hazır.Genel Müdür 24 saatin 20 saatini AHL'ye harcıyor.Tebrik, takdir ederek devamını dilerim.Herşeye para gözü bakanların gözü inşallah insan gözü olur da görevini yapan insan mutluluğunu anlarlar!!!

15 Haziran 2012 tarihinde 1090, 29 Haziran 2012 tarihinde 1097 uçağın iniş kalkış yaparak rekor seviyeye ulaştığı Atatürk Havalimanı’nda, bu kez 24 saat içinde iniş ve kalkış yapan uçak sayısı 1.119'a ulaştı.

6 Temmuz 2012 tarihinde 562 uçak iniş yaparken, 557 uçakta kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı’nda tüm zamanların rekoru kırıldı. Aynı gün içerisinde 78 bin 558’i dış hat, 45 bin 822’si de iç hat olmak üzere toplamda 124 bin 380 yolcuda Atatürk Havalimanı’nı kullandı.  

Ülkemizin yurt dışına açılan önemli kapılarından biri olan Atatürk Havalimanı, uçak ve yolcu trafiği ile Avrupa’nın önemli havalimanlarından biri olduğunu bir kez daha tescillemiş oldu.

ATATÜRK HAVALİMANI REKORLARA DOYMUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

ALLAH KORUSUN! ~ 12 yıl önce
hakikaten öncelikle kule personeline Allah sabır versin,bu yükün altından nasıl kalkıyorlar bilmiyorum.Daha sonra pasaport polisine;istirahat etmeden,72,5 milletin 4-5 saat pasaport kabinlerinden çıkmadan pasaport işlemi yaptıklarını biliyorum.Hele bir de lüzumsuz yolcuların gereksiz muhabbetlerini çekiyorlar.Aynı zamanda Yer Hizmeti görevlileri bu uçak ve yolcu yoğunluğunu canla başla çalışarak,eksik personel sayılarının olumsuzluğunu yansıtmamaya uğraşarak çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aim ~ 12 yıl önce
sayın gene müdürüm ıstatıslıklerın bır bırını tutmadıgından bahsedıyorsunuz bunu sabıbıyetle soylıyorumkı gelınce basmüdürürü başmüdür yrç getırme sorunlar onların yanında konuşulmıyor çunku sorunları öozmek ıstemıyorlar beceremıyorlar ucus takıp sorunlarla ugrasıyor tabıkı ıstatıslık bılgıler bır bırını tutmaz sorun 1 ucus takıpte calısan aftn kokenlı arkadaslarımız 50 yaş üstunde her bır saatta bir kuleye strıp almaya cıkıyorlar hanı birleşmıstık bizler bu işi fıc kendı işını yapmak ıster odaya bak hava alınmıyor sorunları eskılerden dınle bak nasıl duzelecek ve ınsanlar nasıl huzurlu calısacak projeler cok normal memurları aldınız bu ısı bılenlerı alırken santralda gorev yapan normal memur degılmı ucus takıpte calıstırılıyor neden müdür mhp lı calısanda mhp lı olmaz boyle akp ıle mhp bir birlerini kolluyorlar selem olsun sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEMSİLCİ !!! ??? ~ 12 yıl önce
BENDE KUTLUYORUM HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNİ.OLAGAN ÜSTÜ BIR KOORDINASYON. PERFORMANS.BEN DE EN ICTEN GELEN SAYGILARIMI SUNUYORUM. ALLAH DAHA COK SABIRLILIK VE GÜC VERSIN. KUTLUYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matematik 1 ~ 12 yıl önce
Cok komiksiniz, oturmus bunu hesaplamis.mesai saati icinde isinin basina don bunlari hesaplicana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matematik...1 ~ 12 yıl önce
Bu ulkede nekadar planlamaci varmis yaa... Herkes bu isleri nasil da bilirmis... (!) Simdi herkesin bildiklerini bir kontrol edelim ... : 1 gunluk yolcu sayisi : 124,380b yolcu / 1.119 ucak = 111 yolcu/ucak... goruldugu uzere yolcu/ucak ortalamasinin altinda bir rakam... Bana kalirsa tasiyicilarin doluluk oranlarini birer birer kontrol etmek lazim... Gelelik trafik yogunluguna: 1 gun = 24 saat = 1,440 dakika... bu da ortalamada 27 inis 27 kalkis olarak alinir ki inen ve kalkan trafik Code C - D - E oldugu varsayilarak... Simdi gelelim bu sartlar altinda (27+27) x 2 = 1,239 yaklasik 1,300 ucak eder.. Ground' da durum nasil bu sartlar altinda... ? Hava poyraz.. 05 inis, 35 LR kalkis. 05 inislerde A1 apronunda (dishatlar) park edecekler A1 den, diger park alanlari icin ise paralel taxiway S uzerinden K ya gecilerek yapilir... 35 LR kalkislar icin ise taxi F,E,D,C kullanilarak tum trafik paralel olan H e alinir ve 35 pist basina baglanir... Sikinti burada bas gostermektedir. devami var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYAKTA ALKISLIYORUM ~ 12 yıl önce
HAVA KONTROLÖRLERINI AYAKTA ALKISLIYORUM. BU NASIL BIR PERFORMANCE ? OLAGAN ÜSTÜ BIR KOORDINASYON. EN ICTEN GELEN SAYGILARIMI SUNUYORUM. ALLAH DAHA COK SABIRLILIK VE GÜC VERSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr. E ~ 12 yıl önce
Uydurmayalım lütfen... Hava yolları ve yer hizmet şirketleri ayak uydursa bile AHL'de günde 1600 trafik olmaz... Kurala göre kalkışlar arası en az 2 dakika olmalı... (Bakmayın siz ATC arkadaşların özverili bir şekilde iki piste aynı anda line up verdiklerine... Pistler arası 760 metreden az olduğu için "resmi olarak" paralel operation yapılamaz) Bir günde 1440 dakika olduğuna göre, kural ihlali yapılmadan ve 24 saat boyunca sürekli kalkış trafiği olsa bile en çok 720 kalkış yapabilir. Olmaz ya, bir o kadar da iniş olsa 1400 eder... Gördüğünüz gibi, o da şartları iyice zorlayarak... Ancak zaten şartlar yeterince zorlanmış durumda... Bir uçucu olarak inceldiği yerden kopmamasını ümit ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 12 yıl önce
Sayi olarak kaca cikabiliriz merak ediyorum. 1500-1600-2000 ? Marifet mi sonra? Thy hala neden kendine 2. Bir merkez belirlemez anlamiyorum. Ana sozlesmede tek hub istanbuldur mu diyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık tazminatı çıktı ~ 12 yıl önce
Artık günlük rekorlar alt üst olur. Yakında bir günde 2000 rakamınıda görürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte Budur. ~ 12 yıl önce
Atatürk Havalimanı kapasite olarak 1500-1600 trafiği kaldırabilir.Yeterki Hava yolları ve Yer Hizmet Şirketleri(TGS-HAVA-ÇELEBİ)ayak uydurabilirsin.DHMİ dünden hazır.Genel Müdür 24 saatin 20 saatini AHL'ye harcıyor.Tebrik, takdir ederek devamını dilerim.Herşeye para gözü bakanların gözü inşallah insan gözü olur da görevini yapan insan mutluluğunu anlarlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000