29 Temmuz 2009, Çarşamba 07:49:38

Atatürk Havalimanı rekor kırdı

Gurbetçilerin dönüşü, turizm sezonu ve Ramazan Umresi’nin aynı döneme rast gelmesiyle çok yoğun günler yaşayan İstanbul Atatürk Havalimanı, yolcu ve uçak sayısı bakımından tarihinin en yüksek rakamlarına ulaştı.
  • kus yuvasi kadar terminal yapiyorlar ondan sonra ne pistleri uzatabiliyorlar,nede terminali büyütebiliyorlar.yepyeni bir havalimani farkli yönlerde 3 veya 4 pisti olan 4000 m,40 veya 50 milyon yolcu kapasiteli terminal.ondan sonra ömür boyu problem olmaz,türkiyenin her isi bastan savma,yollara dökülen asfalt gibi.
  • KISKANMA SENDE ÇALIŞ =)
  • Bu başarı hava trafik kontrölörlerinindir. Trafik müdürü olcay bey'de dahil yönetimin hiç bir katkısının olduğuna inanmıyorum. onlar zamanlarının çoğunu TAV2ın restoranlarında geçiriyorlar. Kontrolörleri kutluyoruz.
  • Canla başla büyük bir özveriyle çalışan Hava Trafik Kontrölörlerini candan kutluyorum. DHMİ yönetimi terminal işleticileriyle vıcık vıcık ilişkileri yerine hava trafik kontrölörü arkadaşlarımızla iyi ilişki kursalar tüm sorunlar çözülecek.
  • istatiki bir haber verebilirmisiniz, ata,ayt,adb,bjv gibi büyük lokasyonlarındaki yolcu,uçak sayılarını dönemlere göre analiz edebilecek bir grafik, iyi bir haber olurdu.

Atatürk Havalimanı'nda üç günde tarihinin en yoğun yolcu ve uçak hareketliliği yaşandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre; 24-27 Haziran günleri arasında dış ve iç hat terminallerinden 326 bin 074 yolcu geçerken, pistlerden 2 bin 604 uçak iniş kalkış yaptı.

Yetkililer, gece 24.00'ten sabah 05.00'e kadar hava trafiği azaldığı için gündüz ortalama her dakika bir uçağın iniş ya da kalkış yaptığını kaydetti. Bu arada yoğunluk nedeniyle uçakların pistlerde bıraktığı lastik izleri gece temizleniyor. Pistleri 24 Haziran'da 900 uçak kullanırken, terminallerden 106 bin 442 yolcu gelip geçti. Atatürk Havalimanı tarihinin uçak hareketliliği olan bu günden bir gün sonra 828 uçak sefer düzenleyip 110 bin 57 yolcuya hizmet verildi. 26 Haziran'da ise 876 uçakla 109 bin 575 yolcu taşındı.

DHMİ görevlileri, pistlerde biriken lastik izlerini temizlemek için hava trafiğinin yoğun olmadığı gece yarısı çalışıyor. Özellikle kısa olarak bilinen 06-24 başta olmak üzere pistler gece sırayla birkaç saatliğine uçuşlara kapatılarak, bakım onarım ve lastik izi temizlemesi yapılıyor.

Öte yandan ihalesi EKO inşaat tarafından kazanılan 06-24 pistini uzatma çalışmalarına da ekim ayında başlanacağı öğrenildi.

Atatürk Havalimanı rekor kırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
kus yuvasi kadar terminal yapiyorlar ondan sonra ne pistleri uzatabiliyorlar,nede terminali büyütebiliyorlar.yepyeni bir havalimani farkli yönlerde 3 veya 4 pisti olan 4000 m,40 veya 50 milyon yolcu kapasiteli terminal.ondan sonra ömür boyu problem olmaz,türkiyenin her isi bastan savma,yollara dökülen asfalt gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KISKANMA SENDE ÇALIŞ =)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu başarı hava trafik kontrölörlerinindir. Trafik müdürü olcay bey'de dahil yönetimin hiç bir katkısının olduğuna inanmıyorum. onlar zamanlarının çoğunu TAV2ın restoranlarında geçiriyorlar. Kontrolörleri kutluyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Canla başla büyük bir özveriyle çalışan Hava Trafik Kontrölörlerini candan kutluyorum. DHMİ yönetimi terminal işleticileriyle vıcık vıcık ilişkileri yerine hava trafik kontrölörü arkadaşlarımızla iyi ilişki kursalar tüm sorunlar çözülecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
istatiki bir haber verebilirmisiniz, ata,ayt,adb,bjv gibi büyük lokasyonlarındaki yolcu,uçak sayılarını dönemlere göre analiz edebilecek bir grafik, iyi bir haber olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000