18 Eylül 2012, Salı 17:23:34

ATATÜRK HAVALİMANI KULESİ KARARDI

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Airex havacılık fuarı sırasında radar sisteminin 10 dakika boyunca devredışı kaldığı ve bu sırada hava trafiğinin güçlükle sağlandığı ortaya çıktı.
  • Bizim kuşlar da SAW dan kalkış alamamıştır.
  • http://archive-server.liveatc.net/ltba/LTBArec-Sep-06-2012-0830Z.mp3 13.06 sonrasına dikkat !
  • Sivil havacılığımız sonradan görmeler gibi büyüyor. Pilot (iyi pilot) kaynağı yetersiz, KM yetişmiyor, yabancı pilot takviyesi yapılıyor ama Ş.Urfa, G.Antep, Samsun, Sinop, Van, Erzurum, Trabzon gibi bir çok noktada bu pilotlarla konuşabilecek yabancı dil bilen yer personeli bulunamıyor. ATC personeli, tecrübeli uçak bakım teknisyeni v.s. v.s. Havacılığımız büyürken, yok olmaz inşaallah.
  • İşte bu insanların çektikleri çileyi bir daha görüyoruz,evet herkes işini yapıyor ama kapasite belli limitler belli ama gelde birilerine bunu anlat 500 arabalık otoparka 1000 araba doldurmak gibi birşey ,altyapı yok ama anlamak da mümkün değil rekorlar rekorlar üstüne ya bir gün başka rekorları kırarsak acaba o zaman kimler suçlu olacaklar,kontrolorlermi yoksa pilotlarmı,yoksa bu kadar limitleri zorlatan Devlet mi ???
  • daha çok olur...hele biraz sabredin...şu tazminatlar bir düzelmesin...asil siz kesintiyi o zaman görün...
  • daha çok olur...hele biraz sabredin...şu tazminatlar bir düzelmesin...asil siz kesintiyi o zaman görün...
  • iststatus.com' da canlı telsiz konuşmalarını dinliyorum bazen.stresli,dikkat gerektiren,enzor mesleklerden biri bence.yoğun yaz sezonunda günde 1100 den fazla iniş kalkışı olan bir havaalanında çalışıyorlar.bazı pilotların konuşmaları o kadar anlaşılmaz ki.şahsen ben anlamını bırakın, kelimenin kendisini bile anlayamıyorum.atc' ler nasıl anlıyor hayret.uykuda sayıklar gibi konuşuyo bazı pilotlar.aman anlaşsınlar da,nasıl olduğu önemli değil.ha bide bilen varsa söyleyebilir mi; bu eski kule yıkılacaktı sözde.ne zaman yıkılacak.?
  • Allahtan atc kardeslerimiz olmasa nolurduk saolsunlar malkoçoğlu gibi yetişmişler evet söylenecek cok söz var ama konusulsa olmuyor susmayada gönül razı değil...
  • Allahtan o her zamanki soyle buyuduk soyle gelisdik konusmalari sirasinda onca insanin gozu onunde bir olay olmamis. Rezilligin daniskasi olurdu.
  • Söyleyecek o kadar çok şey var ki. Ne desem bilemiyorum.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 9’uncusu düzenlenen havacılık fuarı Airex’in ilk gününde büyük bir tehlikenin eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı. Saat 11.40 sıralarında Atatürk Havalimanı kontrol kulesindeki bütün ekranlar bir anda kapanınca havada tehlikeli anlar yaşandı.

Arızanın sürdüğü 10 dakika boyunca hava trafik kontrolörleri ile pilotlar adeta soğuk ter döktü. Deneyimli bir hava trafik kontrolörü, arızaya ilişkin şunları söyledi: “ Bu tür arızalarda bir anda önünüzdeki bütün ekranlar kararır. Uçakları daha önceki uçuş güzergahlarına tahmini olarak ve sürekli irtibat kurarak yönlendirirsiniz. Bu durum saatte 120 kilometre hızla giden bir otomobilin sürücüsünün gözlerini  10 saniye kapatması kadar tehlikeli bir durumdur” dedi.

Dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380’in İstanbul’a inişinden kısa süre sonra yaşanan arızada kule ve pilotların dikkati sonucu herhange bir olumsuzluk yaşanmadı ve uçuşlar bir süre sonra normal seyrine döndü.

©AirportHaber

ATATÜRK HAVALİMANI KULESİ KARARDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Hatırladım ~ 12 yıl önce
Bizim kuşlar da SAW dan kalkış alamamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 12 yıl önce
http://archive-server.liveatc.net/ltba/LTBArec-Sep-06-2012-0830Z.mp3 13.06 sonrasına dikkat !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah Korusun ~ 12 yıl önce
Sivil havacılığımız sonradan görmeler gibi büyüyor. Pilot (iyi pilot) kaynağı yetersiz, KM yetişmiyor, yabancı pilot takviyesi yapılıyor ama Ş.Urfa, G.Antep, Samsun, Sinop, Van, Erzurum, Trabzon gibi bir çok noktada bu pilotlarla konuşabilecek yabancı dil bilen yer personeli bulunamıyor. ATC personeli, tecrübeli uçak bakım teknisyeni v.s. v.s. Havacılığımız büyürken, yok olmaz inşaallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azıcık insaf ~ 12 yıl önce
İşte bu insanların çektikleri çileyi bir daha görüyoruz,evet herkes işini yapıyor ama kapasite belli limitler belli ama gelde birilerine bunu anlat 500 arabalık otoparka 1000 araba doldurmak gibi birşey ,altyapı yok ama anlamak da mümkün değil rekorlar rekorlar üstüne ya bir gün başka rekorları kırarsak acaba o zaman kimler suçlu olacaklar,kontrolorlermi yoksa pilotlarmı,yoksa bu kadar limitleri zorlatan Devlet mi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacilik tazminatlari ~ 12 yıl önce
daha çok olur...hele biraz sabredin...şu tazminatlar bir düzelmesin...asil siz kesintiyi o zaman görün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacilik tazminatlari ~ 12 yıl önce
daha çok olur...hele biraz sabredin...şu tazminatlar bir düzelmesin...asil siz kesintiyi o zaman görün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
iststatus.com' da canlı telsiz konuşmalarını dinliyorum bazen.stresli,dikkat gerektiren,enzor mesleklerden biri bence.yoğun yaz sezonunda günde 1100 den fazla iniş kalkışı olan bir havaalanında çalışıyorlar.bazı pilotların konuşmaları o kadar anlaşılmaz ki.şahsen ben anlamını bırakın, kelimenin kendisini bile anlayamıyorum.atc' ler nasıl anlıyor hayret.uykuda sayıklar gibi konuşuyo bazı pilotlar.aman anlaşsınlar da,nasıl olduğu önemli değil.ha bide bilen varsa söyleyebilir mi; bu eski kule yıkılacaktı sözde.ne zaman yıkılacak.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 12 yıl önce
Allahtan atc kardeslerimiz olmasa nolurduk saolsunlar malkoçoğlu gibi yetişmişler evet söylenecek cok söz var ama konusulsa olmuyor susmayada gönül razı değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
allah tan ~ 12 yıl önce
Allahtan o her zamanki soyle buyuduk soyle gelisdik konusmalari sirasinda onca insanin gozu onunde bir olay olmamis. Rezilligin daniskasi olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 12 yıl önce
Söyleyecek o kadar çok şey var ki. Ne desem bilemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000