14 Aralık 2016, Çarşamba 09:02:37

Atatürk Havalimanı kışa hazır

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İstanbul için kar yağışı uyarısı yapmasının ardından, Atatürk Havalimanı'nda tüm önlemler alındı. İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle uçaklar iniş sırasında zor anlar yaşadı.
  • Bugün 9 Ocak 2017. Son 4 günde kaç uçuş iptal ettiniz? Aferin. Kar dinsin, deve kesersiniz artık.
  • Haberi gecen sene de okuduk. Görduk kim hazir kim hazir degil
  • 4 tane aracla dalgami geciyorsun muhterem, belliki hic ders almamissinz ve hazir degilsiniz resimden anlasiliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İstanbul için kar yağışı uyarısı yapmasının ardından, Atatürk Havalimanı'nda tüm önlemler alındı. İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle uçaklar iniş sırasında zor anlar yaşadı.

Bugün İstanbul’da beklenen kar yağışı nedeniyle uçuşların aksamaması ve yolcuların mağdur olmaması için Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tüm önlemleri aldı. Havalimanında görev yapan tüm kurum ve kuruluşlarla toplantı yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) görevlileri uyararak seferlerin aksamaması için gerekli önlemleri almalarını istedi. Öte yandan, İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar pilotlara zor anlar yaşattı. Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçaklar rüzgarın etkisiyle beşik gibi sallandı.

Uçaklar özel sıvı ile yıkanıyor
Havalimanı’ndaki uçaklar sefer öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor. Olası buzlanma tehlikesine karşı, havayolu şirketlerinin uçakları ’De-icing’ ve ’Anti-icing’ adı verilen buzlanmaya karşı alkolle yıkanıyor. Bu işlemle uçakların; kanat, motor, kuyruk ve gövdesi özel bir araçtan püskürtülen alkolle buzlanmaya karşı korunuyor.

Kar temizleme araçları hazır bekletiliyor
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), yolcuların mağdur olmaması için tüm hazırlıklarını yaptı. Atatürk Havalimanı'nda karla mücadele için 26 aracın tüm bakımlarını yaptıran DHMİ yetkilileri, araçları apronda hazır bekletiyor.







Atatürk Havalimanı kışa hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Uçamayanlar ~ 7 yıl önce
Bugün 9 Ocak 2017. Son 4 günde kaç uçuş iptal ettiniz? Aferin. Kar dinsin, deve kesersiniz artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayni ~ 7 yıl önce
Haberi gecen sene de okuduk. Görduk kim hazir kim hazir degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dalga ~ 7 yıl önce
4 tane aracla dalgami geciyorsun muhterem, belliki hic ders almamissinz ve hazir degilsiniz resimden anlasiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne kadar kolay... ~ 7 yıl önce
2 tane fotoğrafla yorum yapmak ne kadar kolay değilmi?
Kadraja ~ 7 yıl önce
Kadraja 4 araç sığmış hemen atlayın sizde. Ne anlıyorsunuz kurumları karalamaktan. Aç bir Atatürk havalimanjnin sitesine bak. Neler varmış gor.
Avatar ~ 7 yıl önce
Komiksiniz komik. Son 3 senedir gördük ne kadar hazır olduğunuzu. Anlamadığım şu: Madem beceremiyorsunuz, Oslo'dan, Stockholm'dan ekip getirin, eğitim alın, plan program yapın, taktik ve stratejileri belirleyin. Rezil olmaktan kurtuluruz. Sadece THY'nin 2 günlük kar nedeniyle uğradığı zararla, 30 tane iş makinesi alınır, 50 tane uzman çalıştırılır, kaç ton kar ve buzla mücadele kimyasalı satın alınıp kullanılabilir. Ama DHMI bu hantallıkla ancak bizi rezil eder. Çare ise FRAPORT. Yani şu anda Atatürk Havalimanını, yarın 3. havalimanını THY'nin ve diğer şirketlerin konsorsiyumunun yönetmesidir. Çünkü zarar onlaradır. DHMI ancak yolcu kellesi başına haraç keser. Peki ya şu Apron ve Taksiyollarındaki rezalete ne demeli. Kaçıncı tadilat, kaçıncı fiyasko. PCN sadece pistte geçerli değildir, Apron ve Taksiyollarının da PCN'i vardır ama bizim müteahhit firmalar sadece milletin parasını iç etmeyi bilir, PCN'i değil. MAKYOL şirketi bu güne kadar kaç milyon doları hiç etti hele bir deyiversinler. Yine çökmüş yollar, su kanalı gibi mübarek... Neyse; yazsan olmuyor yazmasan olmaz, dil dursa hakim bey, tende can durmaz. Osmanlı'nın torunlarından Ottoman style aviation işte...
Yorum:) ~ 7 yıl önce
Yorum yapmak icin Fotoğraflar gerekmiyor..:) hepimiz hatirliyoruz 5cm kar yaginca ne oldugunu:)) calisan emekci arkadaslara sozum yok AMA planlama 0...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000