06 Kasım 2012, Salı 09:43:33

ATATÜRK HAVALİMANI HAKKINDA KONUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ve Atatürk Havalimanı ile ilgili konuştu...
  • Once biraz bilgi sahibi olun da komik duruma dusmeyin. Bahsettiginiz İnonu olmali, bunu da acik soyleyin. İnonu cumhurbaskani oldugunda, o zamanki para kanununa gore "basilacak paralarin uzerinde reisicumhurun resmi yer alir" ifadesi vardi. Buna istinaden bu islem yapildi, ayrica da Ataturk un resmi silinmedi, yeni tedavule cikan banknotlara İnonu resmi kondu. Ve yine ayni İnonu, bu kanunun degismesini saglayarak kendi resminin paradan kalkmasini ve o banknotlarin da tedavulden kaldirilmasini sagladi. Bilmemek degil ogrenmemek ayiptir, bilin ve ona gore konusun.
  • Mescid yapsınlar
  • AHL'nin sehrin ortasinda bir park olarak degerlendirilmesini cok isterim. NY'ta Central park gibi. Guzel bir agaclandirma ve yesillendirme ile o bolge Istanbula hayat verecektir, ama ne yazikki ilerlemeyi betonlasma ile esdeger tutan, betondan baska bir seyden anlamiyan, beton asigi, beton kafali yoneticilerimiz yuzunden Istanbul'a asla boyle bir proje kazandirilamiyacaktir.
  • istanbulu ruhsuz arap şehirlerine çevirdiniz.belediye başkanı mimar okumuş adam dedik ama o da şehiri paris roma amsterdam yapacağına doha yaptı katar yaptı..hala avm diyorlar bir de
  • Zamajinda Paramimizdan resimlerini kim aldi ve kendi resmini koydurdu??
  • Fatih Sultan Mehmet Int. Airport City
  • her yer AVM oldu sırf tüketim toplumu olduk .. manhattanın göbeğindeki yeşil alan yapın.. hatta artık avm' ler yan yana açılır oldu çok komik.. sonuç benim gibi düşünenler çduğunu biliyorum gidin anadolunun değişik yerlerine açın avm'leri istanbul fazlasıyla doydu, ne dersiniz?
  • ATATÜRK İSMİNİ HERYERDEN SİLMEK İÇİN YAPILAN MANEVRALAR BUNLAR
  • sizi gidi rantiyeciler sizi
  • Paris, Londra, NewYork'taki AVM'leri toplasan İstanbul'dakilerin sayısını yakalayamaz sanırım. İçimiz dışımız AVM oldu. Ne olur artık değişik bir şey yapın. Eğlenecek, gezecek, vakit geçirecek, keyif alacak bir yerler yaratın şu İstanbul'da Allaşkına ! Aynı markalar, aynı yemekler, aynı dükkanlar... Öfffff artık .. hepsi hapishane gibi

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a yapılacak olan 3. havalimanının Terkos Gölü yakınlarına yapılacağını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Havalimanı'nın AVM olacağı yönündeki iddialar üzerine açıklamalarda bulundu.

Başkan Kadir Topbaş, “Kuzeyde böyle bir şey yapıldığında mevcut havalimanının nasıl değerlendiğini hükümetimiz, bakanlarımız ve belediyemizin de görüşleri alınarak bir düzenleme yapıldı. Burasının küçük uçaklar için bir alan mı, kentin farklı bir hizmet alacağı bir alan mı olur bunu o zaman konuşmak çok daha doğru olur. Çünkü daha çok zaman var. 150 milyon kapasiteye çıkacak havalimanının İstanbul’a çok büyük katkısı olacaktır. Diğer taraftan İstanbul geçmişten bugüne hızla gelişen, dünyada hızla gelişen bir süreç içerisinde. Rahmetli Hayati Tabanlıoğlu, Atatürk Havalimanı’nı yılda 3 milyon yolcu kapasiteli olarak başladığında kendisini ziyaret ettiğimizde İstanbul nüfusu 2.5 milyonlardaydı. Biz hayretle ‘bu kadar büyük yolcu kapasitesine ne ihtiyacımız var’ diye o zaman yeni mimar olan meslektaş arkadaşlarımızla öğrenciler olarak ziyaret etmiştik. Bugün 32 milyonları geçtik ve yetmiyor. Belki 21-30 milyon turist alan bir kente doğru gittiğinde hangi kapıdan insanlar bu kente gelecek. Onun için 150 milyon kapasiteli bir havalimanına ihtiyacımız olduğu kaçınılmaz” şeklinde konuştu.

ATATÜRK HAVALİMANI HAKKINDA KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Ataturk u kim sildi diyen arkadasa... ~ 11 yıl önce
Once biraz bilgi sahibi olun da komik duruma dusmeyin. Bahsettiginiz İnonu olmali, bunu da acik soyleyin. İnonu cumhurbaskani oldugunda, o zamanki para kanununa gore "basilacak paralarin uzerinde reisicumhurun resmi yer alir" ifadesi vardi. Buna istinaden bu islem yapildi, ayrica da Ataturk un resmi silinmedi, yeni tedavule cikan banknotlara İnonu resmi kondu. Ve yine ayni İnonu, bu kanunun degismesini saglayarak kendi resminin paradan kalkmasini ve o banknotlarin da tedavulden kaldirilmasini sagladi. Bilmemek degil ogrenmemek ayiptir, bilin ve ona gore konusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmam ~ 11 yıl önce
Mescid yapsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
AHL'nin sehrin ortasinda bir park olarak degerlendirilmesini cok isterim. NY'ta Central park gibi. Guzel bir agaclandirma ve yesillendirme ile o bolge Istanbula hayat verecektir, ama ne yazikki ilerlemeyi betonlasma ile esdeger tutan, betondan baska bir seyden anlamiyan, beton asigi, beton kafali yoneticilerimiz yuzunden Istanbul'a asla boyle bir proje kazandirilamiyacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avm ~ 11 yıl önce
istanbulu ruhsuz arap şehirlerine çevirdiniz.belediye başkanı mimar okumuş adam dedik ama o da şehiri paris roma amsterdam yapacağına doha yaptı katar yaptı..hala avm diyorlar bir de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atatürk ü kim sildi?? ~ 11 yıl önce
Zamajinda Paramimizdan resimlerini kim aldi ve kendi resmini koydurdu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates777 ~ 11 yıl önce
Fatih Sultan Mehmet Int. Airport City

Yanıtla

Kalan karakter 1000
matador ~ 11 yıl önce
her yer AVM oldu sırf tüketim toplumu olduk .. manhattanın göbeğindeki yeşil alan yapın.. hatta artık avm' ler yan yana açılır oldu çok komik.. sonuç benim gibi düşünenler çduğunu biliyorum gidin anadolunun değişik yerlerine açın avm'leri istanbul fazlasıyla doydu, ne dersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oyun bu ~ 11 yıl önce
ATATÜRK İSMİNİ HERYERDEN SİLMEK İÇİN YAPILAN MANEVRALAR BUNLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*** ~ 11 yıl önce
sizi gidi rantiyeciler sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AVM ~ 11 yıl önce
Paris, Londra, NewYork'taki AVM'leri toplasan İstanbul'dakilerin sayısını yakalayamaz sanırım. İçimiz dışımız AVM oldu. Ne olur artık değişik bir şey yapın. Eğlenecek, gezecek, vakit geçirecek, keyif alacak bir yerler yaratın şu İstanbul'da Allaşkına ! Aynı markalar, aynı yemekler, aynı dükkanlar... Öfffff artık .. hepsi hapishane gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000