29 Ocak 2010, Cuma 08:09:19

Atatürk Havalimanı gecikme listesinde!

Amerika’da yayımlanan Forbes Dergisi dünyadaki önemli havalimanlarını gecikme oranları açısından inceledi...
  • SAW ın kategorisi, mecbur kalınmadıkça uçulmayacak havaalanı :)
  • AHL SAW la kıyaslanır mı ? SAW sadece lowcostların uçtuğu izmit havaalanı. SAW zaten batmış. Hangi kategoriye girecek ?
  • bence bu tablo AHL için gurur tablosu olmalıdır. o kadar rötara gecikmeye rağmen hala birinci değil .
  • Hatice'ye değil Neticeye bakarsanız, sonuç biraz abartılı...Peki Hatice ne...? Önemli olan HATİCE. Terminal Kapasitesi mi? yoo... Havalimanı kapasitesi mi ? yoo... Peki sorun nerede? Herkesin mantıklı şekilde taşın altına elini sokması gerekiyor ! AHL ve SAW yaklaşma ve kalkış fır larını düzenlemezsen, slotlar düzenli kullandırılmazsan, havayolları ekip - uçak koordinasyonunu aksatmazlarsa, yer hizmetleri- trafik operasyon işlerini zamanında yapmazsa HATİCE' de Netice de ortadan kalkar. Ama bazı kişiler her zamanki gibi "ÇAMUR AT İZİ KALSIN" mantığı ile çalışıyor. İnanıyorum ki bu tür davranışlar AHL'deki tüm arkadaşlarımızı hırslandırıp her zamanki gibi yeni rekorlara koşmalarını sağlayacak. Dürüst ve Temiz olun... BAŞARI BİZİM..HEPİ
  • Sakin olalım. Bilinçli olalım. Bu problemi faydaya çevirelim. Nasıl mı ? a- Sebepleri tespit edelim. b- Havalimanından mı ? c- Havayollarından mı ? d- Trafikten mi ? e - Slotlardan mı ? f- Terminal hizmetlerinden mi ? g- Yer hizmetlerinden mi ? h- Çıkış istasyonlarından başlayan / kaynaklanan nedenlerden mi ? ı- Diğerleri mi ? Bunları masaya yatırır problemleri görür ve anlarsak , çözüm kolay . Örneğin ; Slotlardan kaynaklanan problemi kök nedenlerine bağlı çözebilirsek , bundan havayollarımızın yakıt masraflarına bağlı kazanç ile çıkması bile mümkündür. Evet, problemi ortadan kaldırabildiğimiz gibi fayda sağlamak bile mümkün. Yeter ki , kurumsal gogoyculuklardan kurtulalım.
  • Kontrolörler istanbulda söyledikleri insiyatifleri almadan yaklaşma safhasında 5 NM yerine 10 NM'da tutsalar ne olur düşünemiyorum. Mevcut durumda bile istanbula inip kalkmak bir dert resmen kabus. Bu konuşulanlar bir yapılırsa ozaman görün şamatayı. Kontrolör arkadaşların maaş ve diğer konuları artık çözüme kavuşturulsa iyi olur adamlar günlerdir bas bas bağırıyor ve haklılarda. İşlerinin ne kadar zor ve ağır olduğu bu listeden bile belli.
  • ya arkadaşlar saw la ahl yi niye düşman gibi göteriyorsunuz.ikiside bizim, ikiside türk bayrağı altında hizmet veriyor bence ahl eski terminal binasına sahip ancak tecrübeli sorunlarla başa çıkabiliyor.saw da yeni modern ama daha çömez de-icing işlemini bile tek araçla yürütmeye çalışıyor(çelebinin aracı hariç) .ayrıca gecikme konusunda türkiye de kimse ahl nin eline su dökemez bu kesin.atrık ahl de gecikmesiz uçuş görünce şaşırıyoruz .doğruya ,doğru!!!
  • bu bilgiler kıyaslanırken alandaki pist adedi,saatteki trafik adedi,kontrolör başına düşen uçak sayısı gözönüne alınırsa ATATÜRK havalimanı açık ara birinci olacaktır
  • sabiha gökçenin bu listede olmayışına sevinen arkadaşım :):):) sana yorum yazmıyorum gülüyorum sadece
  • ilk 10 dayız demek :) mohteşem

Amerika’da yayımlanan Forbes Dergisi dünyadaki önemli havalimanlarını gecikme oranları açısından inceledi. En fazla gecikme yaşanan 12 önemli havalimanını belirleyen Forbes’in listesinde İstanbul Atatürk Havalimanı’da 9. sırada yer aldı.

Forbes Dergisi’nin dünya genelinde en fazla gecikme yaşanan havalimanları listesi şöyle:

1. Beijing Capital International: Çin’in başkenti Beijing (Pekin)’deki uluslararası havalimanının yaz aylarındaki Olimpiyat Oyunları’nın çoktan sona ermesine rağmen bir türlü normal hava trafiği seyrine geri dönemediği ve tüm uçuşların yalnızca yüzde yüzde 38,8’inin zamanında yapılabildiği belirtiliyor.

2. Dubai International Airport: Dubai’de uçuşların yalnızca yüzde 45’i zamanında yapılabiliyor.

3. Moscow Sheremetyevo: Moskova havaalanında uçuşların yalnızca yüzde 45,7’si zamanında yapılabiliyor ve toplam yolcuların üçte ikisi yarım saatten fazla uçaklarını beklemek zorunda kalıyorlar.

4. Cairo International: Mısır’da sık yaşanan kum fırtınaları dolayısıyla Kahire’deki uçak seferlerinin yalnızca yüzde 54,7’si zamanında yapılabiliyor.

5. Rome Leonardo da Vinci: İkinci kez Forbes listesinde 5’inci olan İtalya’nın başkenti Roma’daki uluslararası havalimanı Leonardo da Vinci’de tüm uçuşların yalnızca yüzde 55,5’i zamanında yapılabiliyor. Her sekiz uçuştan biri 45 dakikanın üzerinde gecikme ile gerçekleşiyor.

6. Dallas/Fort Worth: ABD’nin Texas eyletindeki Dallas/Fort Eorth Havalimanı’nda uçuşların yüzde 56,4’ü zamanında gerçekleştirilebiliyor.

7. Delhi Indira Gandhi International: Hindistan’daki uluslararası Delhi Indira Gandhi Havalimanı’na iniş yapan uçakların yüzde 45’i havada turlamak zorunda kalıyorlar. Toplam uçuşların yüzde 55’i zamanında yapılabiliyor.

8. Chhatrapati Shivaji Mumbai: Hindistan’ın bir diğer havalimanı Chhatrapati Shivaji Mumbai’de de iniş kalkışların yüzde 46,1’i gecikmeli yapılıyor. Gecikme ortalaması ise 45 dakika.

9. İstanbul Atatürk Havalimanı: Atatürk Havalimanı’na iniş yapan uçakların yüzde 60,7’si zamanında inebiliyor. Yüzde 40’a yakını gecikmeli olarak inmek zorunda kalıyor.
10. Chennai International: Büyük yoğunluk yaşanan havalimanında uçakların ancak yüzde 63,9’u zamanında inebiliyor.

11. LA-Ontario International: Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nın yükünü
hafifletmek için alternatif olarak yapılan Ontario International’da uçakların üçte ikisi zamanında iniş yapabiliyor. Oysa bu oran “büyük abisi” Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nda beşte dört.

12. Newark International: New York’un yoğun hava trafiğinde Newark International’den iniş-kalkış yapan uçakların yaklaşık yüzde 18’i 45 dakika civarında gecikme ile hareket ediyorlar.

Atatürk Havalimanı gecikme listesinde!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
SAW ın kategorisi, mecbur kalınmadıkça uçulmayacak havaalanı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL SAW la kıyaslanır mı ? SAW sadece lowcostların uçtuğu izmit havaalanı. SAW zaten batmış. Hangi kategoriye girecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence bu tablo AHL için gurur tablosu olmalıdır. o kadar rötara gecikmeye rağmen hala birinci değil .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hatice'ye değil Neticeye bakarsanız, sonuç biraz abartılı...Peki Hatice ne...? Önemli olan HATİCE. Terminal Kapasitesi mi? yoo... Havalimanı kapasitesi mi ? yoo... Peki sorun nerede? Herkesin mantıklı şekilde taşın altına elini sokması gerekiyor ! AHL ve SAW yaklaşma ve kalkış fır larını düzenlemezsen, slotlar düzenli kullandırılmazsan, havayolları ekip - uçak koordinasyonunu aksatmazlarsa, yer hizmetleri- trafik operasyon işlerini zamanında yapmazsa HATİCE' de Netice de ortadan kalkar. Ama bazı kişiler her zamanki gibi "ÇAMUR AT İZİ KALSIN" mantığı ile çalışıyor. İnanıyorum ki bu tür davranışlar AHL'deki tüm arkadaşlarımızı hırslandırıp her zamanki gibi yeni rekorlara koşmalarını sağlayacak. Dürüst ve Temiz olun... BAŞARI BİZİM..HEPİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sakin olalım. Bilinçli olalım. Bu problemi faydaya çevirelim. Nasıl mı ? a- Sebepleri tespit edelim. b- Havalimanından mı ? c- Havayollarından mı ? d- Trafikten mi ? e - Slotlardan mı ? f- Terminal hizmetlerinden mi ? g- Yer hizmetlerinden mi ? h- Çıkış istasyonlarından başlayan / kaynaklanan nedenlerden mi ? ı- Diğerleri mi ? Bunları masaya yatırır problemleri görür ve anlarsak , çözüm kolay . Örneğin ; Slotlardan kaynaklanan problemi kök nedenlerine bağlı çözebilirsek , bundan havayollarımızın yakıt masraflarına bağlı kazanç ile çıkması bile mümkündür. Evet, problemi ortadan kaldırabildiğimiz gibi fayda sağlamak bile mümkün. Yeter ki , kurumsal gogoyculuklardan kurtulalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kontrolörler istanbulda söyledikleri insiyatifleri almadan yaklaşma safhasında 5 NM yerine 10 NM'da tutsalar ne olur düşünemiyorum. Mevcut durumda bile istanbula inip kalkmak bir dert resmen kabus. Bu konuşulanlar bir yapılırsa ozaman görün şamatayı. Kontrolör arkadaşların maaş ve diğer konuları artık çözüme kavuşturulsa iyi olur adamlar günlerdir bas bas bağırıyor ve haklılarda. İşlerinin ne kadar zor ve ağır olduğu bu listeden bile belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya arkadaşlar saw la ahl yi niye düşman gibi göteriyorsunuz.ikiside bizim, ikiside türk bayrağı altında hizmet veriyor bence ahl eski terminal binasına sahip ancak tecrübeli sorunlarla başa çıkabiliyor.saw da yeni modern ama daha çömez de-icing işlemini bile tek araçla yürütmeye çalışıyor(çelebinin aracı hariç) .ayrıca gecikme konusunda türkiye de kimse ahl nin eline su dökemez bu kesin.atrık ahl de gecikmesiz uçuş görünce şaşırıyoruz .doğruya ,doğru!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu bilgiler kıyaslanırken alandaki pist adedi,saatteki trafik adedi,kontrolör başına düşen uçak sayısı gözönüne alınırsa ATATÜRK havalimanı açık ara birinci olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sabiha gökçenin bu listede olmayışına sevinen arkadaşım :):):) sana yorum yazmıyorum gülüyorum sadece

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ilk 10 dayız demek :) mohteşem

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000