03 Kasım 2012, Cumartesi 09:49:55

ATATÜRK HAVALİMANI AVM OLACAK!

İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının açılışının ardından talebi karşılayamayan Atatürk Havalimanı'nın tasfiye edilmesine karar verildi. Buna göre Atatürk Havalimanı 2016'dan itibaren ticaret ve kongre merkezine dönüştürülecek...
  • Cami yapalım, yeterli yer var...... Hava limanını AVM yapan dünyadaki ilk ülke biz oluruz herhalde. Türkiyede hastahaneler yetersiz, okullar yetersiz, spor alanları/tesisleri yetersiz, havalimanlarının sayı ve hizmeti yetersiz, koskoca İstanbul'un doğru dürüst ne bir otogarı, ne de bir tren garı var; alışveriş merkezi yapalım diyorlar. Klasik olacak ama, "bunlardan üçünü alacaksın ...." diye başlayan söylemimimiz var ya.....
  • demek ağaoğlu boşuna almamış o bölgeyi.şuan küçükçekmece belediyesinin de içinde bulunduğu geniş bir bölgeyi almış duyduğuma göre.bende diyodum orası piste yakın yüksek bina yapamaz.şimdi yapar.kuşlar söylemiş sanırım AHL tarih olcak diye..
  • İstanbulda neredeyse 3 km' de bir AVM var. AHL 'yi AVM' ye cevirirlerse dünyanın en büyük Alış veriş Merkezine sahip olan bir ülke oluruz herhalde.
  • AHL nin avm olmasi halkalidaki emlak fiyatlarini ozellikle avrupa konutlarinin fiyatlarini negatif etkilemez. Sonucta nitelikli konut ve sitel..Atakent in en buyuk beklentisi marmaray ki ekim 2013 de aciliyor digeri marmara universitesi kampuslerinin bolgeye tasinacak olmasi ve son olarak TEMA park... Tabi yillardir bu bolgede oturmayi tercih edenlerin aliskanliklari ve huzur ayri bir nokta.
  • Sen uzaydami yasiyorsun yada at yarisimi takip ediyorsun?
  • AHL Agaogluna verilsin.. insanlar mutlu olsun... tarih hayal edenleri degil, gerceklestirenleri yazsin...
  • Sırf Atatürk adını havalimanın'dan kaldırmak için yaptıkları oyuna bakarmısınız ! Yeni havalimanı bahane fikir şahane..
  • Beklenen gelirde 25 milyar euro.Murat ERSOY bunları tahmin etmiyor,sadece sağlam info alıyor!!
  • Ne kadar hasta ruhlu insanlar var hukumet is yapar ni yapti derler yapmaz niue yapamadi derler adamin boro 1023-2002 arasindaki yapilan isleri yikiyorlar diyorlar ne iyi olmus Turkiye den ayrilipda Londra ya yerlestigim gune Allah kalanlara biraz saglikli mantikli dusunme tenegi versin bu arada chp nin blogu airport haber yayinla yorumlarimizi tarafsiz ol
  • o zaman yeni yapılacak havalimanının ismi ATATÜRK HAVALİMANI olmalıdır. başka isim arayışlarına girmemeliler.

Sabah'ın haberine göre; İstanbul'un kuzeyinde yapılacak yeni havalimanı için ihale hazırlıkları sürüyor. Yılda 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olarak hizmete girecek yeni havalimanının açılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın tasfiye edilmesi planlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında tasfiye çalışmalarına 31 Aralık 2016'dan itibaren başlanacak. Önce Atatürk Havalimanı'nda maddi değeri yüksek ama hafif ürünlerin kargo taşımacılığı yapılacak. Ayrıca alan, özel uçakların kullanabileceği boyutta küçültülecek ve ticari, turistik amaçlı imara açılarak finansal kaynak yaratılacak.

Bu gelir yeni havalimanı ve şehrin inşaatı için finans kaynağı olarak kullanılacak. Bakanlığın eylem planına göre havaalanıyla birlikte çevresindeki fuar ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi binaları da dönüşüme tabi tutulacak. Ayamama Deresi çevresinde başlatılan yüksek prestijli turizm ve ticaret merkezi kapsamında Atatürk Havalimanı alanı da küresel ticaret ve fuar merkezi olarak kullanılacak. Havalimanının küçültülmesiyle ortaya çıkan araziler ticari olarak değerlendirilecek.

BELEDİYE ONAYLADI
Bakanlık yetkililerince sürdürülen çalışmalar kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapıldı. Yetkililer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Dünya Ticaret Merkezi arsalarının da düzenlemeye katılmasını istiyor. Eylem planı olarak hazırlanan çalışmanın nihai şekli yeni havalimanı ihalesinin tamamlanmasının ardından belli olacak.

TALEP ARTTI
İstanbul'un ilk havalimanı olarak inşa edilen Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı günlük yolcu trafiğinin artması nedeniyle istenilen düzeyde hizmet veremiyor. Yeni havalimanı 150 milyon yolcu kapasiteli olacak. 2013'te ihaleye çıkması planlanan havalimanı inşaatının 3 yılda tamamlanarak 2016'da hizmete açılması hedefleniyor.

MERKEZDE KALDI
Atatürk Havalimanı, yapıldığı dönemde şehir dışında kalıyordu ancak yıllar içinde şehir merkezi haline geldi. Yeni pist ve iyileştirmelerin sınırlı olmasının dışında kentin imar hareketleri de kısıtlandı. İstanbul'un kentsel yenilenmesi ve geliştirilmesi için hazırlanacak projeler de havalimanı kriterine takıldı.

ATATÜRK HAVALİMANI AVM OLACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

AVM yerine ~ 11 yıl önce
Cami yapalım, yeterli yer var...... Hava limanını AVM yapan dünyadaki ilk ülke biz oluruz herhalde. Türkiyede hastahaneler yetersiz, okullar yetersiz, spor alanları/tesisleri yetersiz, havalimanlarının sayı ve hizmeti yetersiz, koskoca İstanbul'un doğru dürüst ne bir otogarı, ne de bir tren garı var; alışveriş merkezi yapalım diyorlar. Klasik olacak ama, "bunlardan üçünü alacaksın ...." diye başlayan söylemimimiz var ya.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
demek ağaoğlu boşuna almamış o bölgeyi.şuan küçükçekmece belediyesinin de içinde bulunduğu geniş bir bölgeyi almış duyduğuma göre.bende diyodum orası piste yakın yüksek bina yapamaz.şimdi yapar.kuşlar söylemiş sanırım AHL tarih olcak diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AVM ~ 11 yıl önce
İstanbulda neredeyse 3 km' de bir AVM var. AHL 'yi AVM' ye cevirirlerse dünyanın en büyük Alış veriş Merkezine sahip olan bir ülke oluruz herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slm ~ 11 yıl önce
AVM değil fuar ve kongre merkezi olacak
Emlak uzmani ~ 11 yıl önce
AHL nin avm olmasi halkalidaki emlak fiyatlarini ozellikle avrupa konutlarinin fiyatlarini negatif etkilemez. Sonucta nitelikli konut ve sitel..Atakent in en buyuk beklentisi marmaray ki ekim 2013 de aciliyor digeri marmara universitesi kampuslerinin bolgeye tasinacak olmasi ve son olarak TEMA park... Tabi yillardir bu bolgede oturmayi tercih edenlerin aliskanliklari ve huzur ayri bir nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sirf bahane diyene ~ 11 yıl önce
Sen uzaydami yasiyorsun yada at yarisimi takip ediyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AGAOGLU ~ 11 yıl önce
AHL Agaogluna verilsin.. insanlar mutlu olsun... tarih hayal edenleri degil, gerceklestirenleri yazsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATATÜRK HAVALİMANI ~ 11 yıl önce
Sırf Atatürk adını havalimanın'dan kaldırmak için yaptıkları oyuna bakarmısınız ! Yeni havalimanı bahane fikir şahane..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DD ~ 11 yıl önce
Ya arkadaş ne acayip insanlarsınız yine işi atatürke bağladınız ne kadar modern görnümlü yobazsınız
??? ~ 11 yıl önce
:)) komediye bakar misin! Ataturkun adini koruyalim diye AHL ye saplanip kalalim mi yani? bu dedigine kendin inaniyorsan, AHL yi tavaf et.
zzz ~ 11 yıl önce
Beklenen gelirde 25 milyar euro.Murat ERSOY bunları tahmin etmiyor,sadece sağlam info alıyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karar verin ~ 11 yıl önce
murat ersoy mu ali agaoglu mu alacak,bahis yapip karar verin
Xc ~ 11 yıl önce
Ne kadar hasta ruhlu insanlar var hukumet is yapar ni yapti derler yapmaz niue yapamadi derler adamin boro 1023-2002 arasindaki yapilan isleri yikiyorlar diyorlar ne iyi olmus Turkiye den ayrilipda Londra ya yerlestigim gune Allah kalanlara biraz saglikli mantikli dusunme tenegi versin bu arada chp nin blogu airport haber yayinla yorumlarimizi tarafsiz ol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayfun ~ 11 yıl önce
o zaman yeni yapılacak havalimanının ismi ATATÜRK HAVALİMANI olmalıdır. başka isim arayışlarına girmemeliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000