10 Ocak 2012, Salı 17:41:22

ARIZA PASAPORTTA KUYRUĞA NEDEN OLDU

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki pasaport bankolarında kullanılan bilgisayar sistemlerinde kısa süreliğine arıza meydana gelmesi nedeniyle, yurda giriş ve çıkış işlemleri bir süre yapılamadı.
  • AHL nin fiziksel ve yönetimsel eksikliklerinin belki de en az günahı pasaportçulardır. Bizim polislerimiz kadar genç ve kibar ayrıca iş konusunda fedakar davranabilen dünya da kaç ülkenin polisi var bilmek istiyorum:Kabahati olan yok mudur? Vardır elbette.Ama o kadar kusur kadı kızında da olur.İyi akşamlar....
  • Ben daha farklı bir şey söyleyim.Amerika'da nasıl yapılıyor bilmem ama her uçağa birer memur nasıl yerleştirilecek onu anlamadım.Ahl ye günlük inen dış hat uçak sayısı 300 civarında olması lazım.her uçakta da bunun uygulanmasının imkanı yok.şöyle bir şey olsa frankfurt havalimanındaki gibi yolcuların pasaport işlemlerini yapabileceği kendi kendilerine yapabileceği Parmak İzi ve Retina okuyuculu sistemler olsa zaten yine Ahl de sıra olur çünkü uçakların iniş-kalkış planlaması saatlere eşit dağıtılmıyor.
  • Amerikada gelen yolcular icin cok güzel bir uygulama baslatiliyor. Yurtdisindan gelen Amerikan ucaklarinin icine pasaport kontrol memuru yerlestirilicek. Ucak inmeden 1 saat önce yolcularin pasaportlari ucagin icinde denetlenicek ve ucak inince yolcular pasaport kontrol yerine direk bagaj almaya gidicek.
  • border patrol adlı arkadaşa sesleniyorum türklere o muamele nerede yapılıyor uzaydamı yoksa mars tamı...
  • Orada pasaport işlemini yapabilecek kaç tane memur var onu merak ediyorum. 4- veya 5 tir. Yurtdışına gidilince Türkler geliyor diye uçakta karşılayıp pasaport memurları yolcular zahmet etmesin diye sırtlarında taşıyorlarmış.İnşallah bizim memurlarımızda bir gün yaparlar!!!!!!
  • evet çok doğru bir tespit.. bizim alanımızdada iki banko ve 2 güvelik girişi imkanı var. ancak adamlar 5 dk geç açmak için bin takla atıyorlarr. tek banko ve tek güvenlik girişi açıyorlar onuda zorla ite kalka . defalarca uyarmamıza rağmen. ve bilin bakalım biz gecikemeyi nerden veriyoruz yetersiz güvenlik meydan eksikliği.. aslında meydan imkanı sağlamışş. sadece saygı duyduğum ve ailemden birçok polis olmasına rağmen yavaş hareket etmeleri yüzünden bağlantılı seferlerin gecikmesine sebep olan. hatta 2 defa bu güvenlik rezaleti yüzünden frankfurt havaalanı kapandı diye yolcular alanda 5 saat bekletildi. sabah 6da açılan fra ya göre planlandı.. bunun bir çözümü varmı bilmiyorum ama ben böyle memur olmazdımm.
  • Yaptigim Yurtdisindan Gelis ve Gidislerde Kac defa bana Denk geldi.Genelde izmirde.Tasiyici Sirket Mesela Sunexpress 2,5 saat Önce Cek in icin Bankolari Aciyor ama Polis ise Yeteri kadar Banko olmasina ragmen 2 veya 3 Banko ile Hizmet verip YIGILMALARA neden Oluyor ve Bilincli yapiyor. Acik Olan 2 veya 3 Bankonun Önünde 2 Polis'de Milleti Yönlendiriyor.YOk SAG Tarafa Yok SOL Taraftaki Bankoya Git Orda SIRA bekle diyor.YOL Gösterecegine GiT Görevini yap,Ac Bankonu YIGILMA olmasin Millet HIZLI bir sekilde Gecsin. Hayir 2-3 kisi calisacak 2-3 kisi ise Onlarin Calismasina bakacak veya SIRA Yönlendirecek. Git Görevini Yap Memur Bey!!! Adam YURT Disindan Gelmis Cenazesi var Kuyruktan Gecip cikamiyor.Ucak Kalkma Zamani gelmis Polis'den Gecem
Öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş ve gidiş katındaki pasaport bankolarında yer alan polisin kullandığı Türk Telekom’dan beslenen network ağında 45 dakikalık bir arıza meydana geldi.

Arıza nedeniyle kısa süreliğine yurda giriş ve çıkış işlemleri yapılamazken pasaport bankolarında kuyruklar meydana geldi. Arızanın 45 dakika sonra giderilmesi üzerine pasaport işlemleri normale döndü. Meydana gelen yoğunluktan yolcuların etkilenmemesi için polis ek pasaport bankosu açtı.

(Faik Kaptan - Hürriyet)

 

ARIZA PASAPORTTA KUYRUĞA NEDEN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
AHL nin fiziksel ve yönetimsel eksikliklerinin belki de en az günahı pasaportçulardır. Bizim polislerimiz kadar genç ve kibar ayrıca iş konusunda fedakar davranabilen dünya da kaç ülkenin polisi var bilmek istiyorum:Kabahati olan yok mudur? Vardır elbette.Ama o kadar kusur kadı kızında da olur.İyi akşamlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben daha farklı bir şey söyleyim.Amerika'da nasıl yapılıyor bilmem ama her uçağa birer memur nasıl yerleştirilecek onu anlamadım.Ahl ye günlük inen dış hat uçak sayısı 300 civarında olması lazım.her uçakta da bunun uygulanmasının imkanı yok.şöyle bir şey olsa frankfurt havalimanındaki gibi yolcuların pasaport işlemlerini yapabileceği kendi kendilerine yapabileceği Parmak İzi ve Retina okuyuculu sistemler olsa zaten yine Ahl de sıra olur çünkü uçakların iniş-kalkış planlaması saatlere eşit dağıtılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Amerikada gelen yolcular icin cok güzel bir uygulama baslatiliyor. Yurtdisindan gelen Amerikan ucaklarinin icine pasaport kontrol memuru yerlestirilicek. Ucak inmeden 1 saat önce yolcularin pasaportlari ucagin icinde denetlenicek ve ucak inince yolcular pasaport kontrol yerine direk bagaj almaya gidicek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
border patrol adlı arkadaşa sesleniyorum türklere o muamele nerede yapılıyor uzaydamı yoksa mars tamı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Orada pasaport işlemini yapabilecek kaç tane memur var onu merak ediyorum. 4- veya 5 tir. Yurtdışına gidilince Türkler geliyor diye uçakta karşılayıp pasaport memurları yolcular zahmet etmesin diye sırtlarında taşıyorlarmış.İnşallah bizim memurlarımızda bir gün yaparlar!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet çok doğru bir tespit.. bizim alanımızdada iki banko ve 2 güvelik girişi imkanı var. ancak adamlar 5 dk geç açmak için bin takla atıyorlarr. tek banko ve tek güvenlik girişi açıyorlar onuda zorla ite kalka . defalarca uyarmamıza rağmen. ve bilin bakalım biz gecikemeyi nerden veriyoruz yetersiz güvenlik meydan eksikliği.. aslında meydan imkanı sağlamışş. sadece saygı duyduğum ve ailemden birçok polis olmasına rağmen yavaş hareket etmeleri yüzünden bağlantılı seferlerin gecikmesine sebep olan. hatta 2 defa bu güvenlik rezaleti yüzünden frankfurt havaalanı kapandı diye yolcular alanda 5 saat bekletildi. sabah 6da açılan fra ya göre planlandı.. bunun bir çözümü varmı bilmiyorum ama ben böyle memur olmazdımm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yaptigim Yurtdisindan Gelis ve Gidislerde Kac defa bana Denk geldi.Genelde izmirde.Tasiyici Sirket Mesela Sunexpress 2,5 saat Önce Cek in icin Bankolari Aciyor ama Polis ise Yeteri kadar Banko olmasina ragmen 2 veya 3 Banko ile Hizmet verip YIGILMALARA neden Oluyor ve Bilincli yapiyor. Acik Olan 2 veya 3 Bankonun Önünde 2 Polis'de Milleti Yönlendiriyor.YOk SAG Tarafa Yok SOL Taraftaki Bankoya Git Orda SIRA bekle diyor.YOL Gösterecegine GiT Görevini yap,Ac Bankonu YIGILMA olmasin Millet HIZLI bir sekilde Gecsin. Hayir 2-3 kisi calisacak 2-3 kisi ise Onlarin Calismasina bakacak veya SIRA Yönlendirecek. Git Görevini Yap Memur Bey!!! Adam YURT Disindan Gelmis Cenazesi var Kuyruktan Gecip cikamiyor.Ucak Kalkma Zamani gelmis Polis'den Gecem

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000