07 Temmuz 2009, Salı 12:07:55

Antalya-Nevşehir seferleri başladı

Antalya- Nevşehir arasında uçak seferleri başladı...
  • "Antalya Kayseri Arttırılsın" diyen arkadaş, Bu seferlerin devam edebilmesi için doluluk oranının ve yolcu saytısının artması gerekli. 2 yıl evvel de SunExpress bu uçuşları yapmıştı ama parası kıymetli kayserililer kara yolunu tercih ettikleri için bir süre sonra uçuşlar iptal edilmişti. Dolayısı ile bu hizmetin devam edebilmesi için talebin yeterli olması gerekli. Saygılar
  • slm sunexpress yakın gibi gozuken ama 10 -12 saat suren bu yuerlere sefer duzenlemeye devam atmesini diliyorum..ayt asr ayt de haftda 2 ye cıkması cook iyi olur. tsklr
  • Sayın Ulaştırma bakanımız Erzincan'a yeni yapılacak olan havaalanının temel atma töreninde sun Expresin İstanbul (SAW) sabiha gökçenden Erzincan'ada seferlere başlayacağını belirtti. Erzincan'a diğer özel havayolu şirketlerinide İstanbul, Ankara, İzmirden bekliyoruz.
  • Kim ne derse desin, SHGM isini iyi bilen, ehli kisilerin elinde... Bundan bir kac yil önce birisi bana "Antalya-Nevsehir" arasinda ucak seferleri baslayacak deseydi, inanmazdim! Tebrikler SHGM, tesekkürler Sun Express !
  • sun exprestan urfa izmir ve urfa antalya seferlerini bekliyoruz
  • Istanbula nevsehirden hergün var. Thy emegi gecen herkese tsk ederim. Ve antalya nevsehir hayirli olsun sun eks. cok tsk ederim Kapadokya HAVAlimanin son görünteliri trt1.de yayinlanan Kapadokya düslerinin 2 bölumünde görebilirsiniz kuleden cekilmis inan harika görüntü olmus bende bir kameraman olarak tsk ederim trt,ye izlemek isteyen hemserilerime duyurulur
  • otobüslerde 9 saat sürünmekten kurtulduk sun express'e teşekkürler
  • Hangi Şirket acaba ? THY olmadığı malum. Eğer THY olsaydı ,Airporthaber resim olarak bir A-340 veya B-777 'yi yayıncılık politikasının gereği olarak koyardı. Koymadığına göre başka şirket demekki.
  • Bir nevsehirli olarak inanin cok sevindim

Antalya'da yurtdışı uçuş ağının genişletilerek uluslararası alanda "hub" (birden çok bağlantının bağlandığı merkez) olması yönündeki proje kapsamında çalışmalar da devam ediyor.  
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri, Antalya'dan yurtdışındaki yeni noktalara tarifeli seferlerin başlatılmasının hedeflendiğini kaydederek, ilk etapta, Abu Dabi, Ufa, Cenevre, Kişinev, S. Petersburg, Kazan, Paris olmak üzere 7 noktaya Antalya'dan başlatılacak seferlere ek olarak İzmir Adnan Menderes Havaalanı'ndan da İran ve Paris'e yakın zamanda sefer düzenlenmesinin planlandığını bildirdiler.

Antalya-Nevşehir seferleri başladı

Bu arada Türkiye'nin iki önemli turizm merkezi olan Antalya ve Nevşehir'in havayolu bağlantısının kurularak seferlere başlanmasının Kapadokya ziyaretleri için büyük kolaylık sağlayacağı ve ülke turizmine önemli katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından belirlenen uçuş programına göre, pazartesi günleri Antalya'dan 18:40'ta kalkan uçak Nevşehir'e 19:45'te inecek ve Nevşehir'den 20:15'te kalkarak Antalya'ya 21:25'te ulaşacak. Sunexpress Havayolları mtarafından düzenlenecek seferler Antalya-Nevşehir hattında düzenlenen ilk seferolması bakımından önem taşıyor.

Ulaştırma Bakanlığı'nın Bölgesel Havacılık Projesi kapsamında sivil havacılıkta yaşanan gelişmelere bağlı olarak yolcu ve uçak trafiğinde önemli mesafe kat eden Antalya Havalimanı'nda turizm sezonun da etkisiyle özellikle yaz aylarında uçak trafiğinde büyük artış gözlendi.

Antalya Havaalanı'nın Temmuz ayındaki günlük uçak trafiği 2002 yılında 302 iken, bu rakam 2008 yılında 631'e ulaştı. Yetkililer, bu yıl uçak trafiğinin daha da artacağını belirtiyor.

Havayolu yolcusu yüzde 3.6 arttı

2009 yılı Haziran sonu itibariyle yolcu ve uçak trafiği istatistikleri belli oldu. Havaalanlarında Haziran sonu itibariyle 473 bin 904 uçağa ve 36 milyon 18 bin yolcuya hizmet verildi. Geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında yüzde 3.6 oranında artış sağlandı.

Transit yolcu sayısı ise yüzde 11.6 arttı. İlk altı ayda Atatürk Havalimanı toplamda 13 milyon 615 bin ile en çok yolcunun geçtiği havalimanı olurken, Esenboğa Havalimanı 2 milyon 375 bin ile en çok iç hat yolcusunun, Antalya Havalimanı ise 5 milyon 301 bin ile en çok dış hat yolcusunun geçtiği ikinci havalimanları oldular.

(dünya)
 

Antalya-Nevşehir seferleri başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
"Antalya Kayseri Arttırılsın" diyen arkadaş, Bu seferlerin devam edebilmesi için doluluk oranının ve yolcu saytısının artması gerekli. 2 yıl evvel de SunExpress bu uçuşları yapmıştı ama parası kıymetli kayserililer kara yolunu tercih ettikleri için bir süre sonra uçuşlar iptal edilmişti. Dolayısı ile bu hizmetin devam edebilmesi için talebin yeterli olması gerekli. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
slm sunexpress yakın gibi gozuken ama 10 -12 saat suren bu yuerlere sefer duzenlemeye devam atmesini diliyorum..ayt asr ayt de haftda 2 ye cıkması cook iyi olur. tsklr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Ulaştırma bakanımız Erzincan'a yeni yapılacak olan havaalanının temel atma töreninde sun Expresin İstanbul (SAW) sabiha gökçenden Erzincan'ada seferlere başlayacağını belirtti. Erzincan'a diğer özel havayolu şirketlerinide İstanbul, Ankara, İzmirden bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kim ne derse desin, SHGM isini iyi bilen, ehli kisilerin elinde... Bundan bir kac yil önce birisi bana "Antalya-Nevsehir" arasinda ucak seferleri baslayacak deseydi, inanmazdim! Tebrikler SHGM, tesekkürler Sun Express !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sun exprestan urfa izmir ve urfa antalya seferlerini bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Istanbula nevsehirden hergün var. Thy emegi gecen herkese tsk ederim. Ve antalya nevsehir hayirli olsun sun eks. cok tsk ederim Kapadokya HAVAlimanin son görünteliri trt1.de yayinlanan Kapadokya düslerinin 2 bölumünde görebilirsiniz kuleden cekilmis inan harika görüntü olmus bende bir kameraman olarak tsk ederim trt,ye izlemek isteyen hemserilerime duyurulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
otobüslerde 9 saat sürünmekten kurtulduk sun express'e teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hangi Şirket acaba ? THY olmadığı malum. Eğer THY olsaydı ,Airporthaber resim olarak bir A-340 veya B-777 'yi yayıncılık politikasının gereği olarak koyardı. Koymadığına göre başka şirket demekki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir nevsehirli olarak inanin cok sevindim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000