16 Mayıs 2008, Cuma 09:22:01

Ankair’de değişim devam ediyor

Geçtiğimiz Mart ayında AirportHaber’in “ANKAIR YARIM KALDI!” haberinden sonra Ankair’daki üzerindeki World Focus Airlines izleri silinmeye devam ediyor...
  • Çok merak ediyorum türkiyedeki havacılığı denetleyen shgm.lüğünde havayollarındaki uçak tiplerinden anlayan bu işin uzmanı olan eleman varmı.shgm bu uçakları hangi yetkiyle denetliyor.bilen biri varsa bana da izah etsin lütfen.
  • olmaz değil mutlaka değişebilir ama bunu gerçekten istemek emek harcamak gerekir göz boyamak için iki boya bir isim değiştirmekle şahin görünümlü doğandan öteye geçilemez yani al birini vur ötekine
  • Arkadaşlar ne güzel yazmışlar Sultanair ,Vipair diye.Yaşayan bilir derler.Bugüne kadar ne başarısı varmış Sn.Çizmeci'nin merak ettim ?Kurdukları her şirket iflas etti ve borç içinde battı gitti.Sözün ona duayenler :)
  • Teknik bakımlar yapılmayacak,insan hayatı tehlikeye atılmaya devam edilecek ve buna havacılık adı verilecek. Başıboşluğa, adam kayırmacılığa,amatörlüğe AnkAir de devam edilecek. Çünkü insanlar amatör zihniyete sahip, yoksa Isparta faciası yaşanılmazdı.Bu arada acaba çalışanların maaşları ödeniyor mu? AnkAir sokaklarda iş arayan boş insanları mı alıyor acaba? Ben ce evet....
  • Düzenlerini kurmuşlar,(cizmeci)etrafina turk havacilik tarihinde yöneticilik yapmis herkesi almis.Hepsi birbirine göbekten bagli.Hic biri hesap vermez verdirilemez.SHGM de avrupa hesap sormazsa hesap soramaz.
  • Yorumunuz...Yavuz çizmeci piyasaya personele borç takarak bakalım kaç defa daha sıçrayacak.Küllerinden değil başkalarının paralarını gasp ederek nekadar gidebilecek!!!!!
  • Şimdi Ankair'i kendi küllerinden yaratan Y.Çizmeci daha Sultanair'den ibra edilmedi.Sultan'ın ve Vipair'in külleri hala tütüyor.Hala alacaklı olanlar var.Nerdeyse tüm personel o dönemde sigortasız çalıştırılmış.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • ankair gider yeni ankair olur, o da gider yeni lux ankair gelir :-) devran dönmez
  • anka air acaba ucak bakımlarını tam yapacakmı onemli olan isim değil yapdıgı işler

İlk olarak Ercan-İstanbul seferi yapan uçağın kaçırılma girişimi sırasında pilotların uçağı terk edip yolcuları hava korsanlarıyla baş başa bırakması, ardından 30 Kasım 2007 tarihinde Isparta’da meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayların ardından imajı zedelenen World Focus Airlines silkinerek yenilenme kararı almıştı. Değişim ilk olarak, aynı zamanda ACT Airlines'ın da sahibi olan şirketin en büyük ortağı olan Yavuz Çizmeci’nin genel müdürlük koltuğunu Aydın Kızıltan’dan devralması ile başlamış ardından da imajı zedelenen şirketin isminin değiştirilmesiyle devam etmişti.

World Focus Airlines ismi yaklaşık 4 ay önce Ankair olarak değiştirildi. Küllerinden doğan kuş anlamını taşıyan Anka ile yeniden kalkınma planları içerisine giren şirket Tarhan Tower Airlines’ın uçuşlarının askıya alınmasının ardın ilk operasyonlarına başladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), teknik yetersizlik sebebiyle TT Airlines'ın uçuşlarını durdurmuş ve bunun üzerine Erbil uçuşları askıya alınmıştı. Bu boşluktan yararlanıp tur operatörüyle anlaşmaya varan Ankair Yönetimi, MD-83 tipi uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Erbil'e haftada 3 sefer gerçekleştirmeye başlamıştı.

Ankair ile küllerinden doğan şirkette aşı tuttu. Şirket tabiri caizse tepeden tırnağa yenilenmiş, ancak World Focus Airlines imajı halen silinememişti.

Şirkette yapılan birçok değişime rağmen Florya’daki genel müdürlük binasında Ankair tabelası değil, World Focus Airlines’ın tabelası duruyordu. Yaşanan birçok değişime rağmen tabelanın değiştirilmemesi şirketin üzerinde gölge gibi durmaya devam ediyordu.

Küllerinden doğan şirketin yeniden ayaklanmasının geçen 4 ayın ardından genel müdürlük binasındaki “World Focus Airlines” tabelası “Ankair” olarak değiştirildi.

Ankair

©AirportHaber.com

Ankair’de değişim devam ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

by doğru ~ 16 yıl önce
Çok merak ediyorum türkiyedeki havacılığı denetleyen shgm.lüğünde havayollarındaki uçak tiplerinden anlayan bu işin uzmanı olan eleman varmı.shgm bu uçakları hangi yetkiyle denetliyor.bilen biri varsa bana da izah etsin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ssdd ~ 16 yıl önce
olmaz değil mutlaka değişebilir ama bunu gerçekten istemek emek harcamak gerekir göz boyamak için iki boya bir isim değiştirmekle şahin görünümlü doğandan öteye geçilemez yani al birini vur ötekine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar ne güzel yazmışlar Sultanair ,Vipair diye.Yaşayan bilir derler.Bugüne kadar ne başarısı varmış Sn.Çizmeci'nin merak ettim ?Kurdukları her şirket iflas etti ve borç içinde battı gitti.Sözün ona duayenler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avalon1166 ~ 16 yıl önce
Teknik bakımlar yapılmayacak,insan hayatı tehlikeye atılmaya devam edilecek ve buna havacılık adı verilecek. Başıboşluğa, adam kayırmacılığa,amatörlüğe AnkAir de devam edilecek. Çünkü insanlar amatör zihniyete sahip, yoksa Isparta faciası yaşanılmazdı.Bu arada acaba çalışanların maaşları ödeniyor mu? AnkAir sokaklarda iş arayan boş insanları mı alıyor acaba? Ben ce evet....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne desem boş ~ 16 yıl önce
Düzenlerini kurmuşlar,(cizmeci)etrafina turk havacilik tarihinde yöneticilik yapmis herkesi almis.Hepsi birbirine göbekten bagli.Hic biri hesap vermez verdirilemez.SHGM de avrupa hesap sormazsa hesap soramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEMİRKUŞRumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...Yavuz çizmeci piyasaya personele borç takarak bakalım kaç defa daha sıçrayacak.Küllerinden değil başkalarının paralarını gasp ederek nekadar gidebilecek!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o günleri yaşamış biri ~ 16 yıl önce
Şimdi Ankair'i kendi küllerinden yaratan Y.Çizmeci daha Sultanair'den ibra edilmedi.Sultan'ın ve Vipair'in külleri hala tütüyor.Hala alacaklı olanlar var.Nerdeyse tüm personel o dönemde sigortasız çalıştırılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avalon1166 ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ricco ~ 16 yıl önce
ankair gider yeni ankair olur, o da gider yeni lux ankair gelir :-) devran dönmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaşırdım ~ 16 yıl önce
anka air acaba ucak bakımlarını tam yapacakmı onemli olan isim değil yapdıgı işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000