27 Ocak 2014, Pazartesi 11:20:36

ANADOLU'NUN KONUĞU MALATYA SOFRASI...

Tadında Anadolu, ‘Anadolu’nun Lezzet Hazineleri’ projesi ile yöresel mutfakların en iyi restoranlarını ağırlıyor; Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutmuş lezzetlerini günümüze taşıma misyonunu taçlandırıyor.

Tadında Anadolu, ‘Anadolu’nun Lezzet Hazineleri’ projesi ile yöresel mutfakların en iyi restoranlarını ağırlıyor; Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutmuş lezzetlerini günümüze taşıma misyonunu taçlandırıyor. Bu Ocak ayının sonunda Malatya Sofrası’nı konuk edecek olan Tadında Anadolu’da misafirler, yörenin lezzetlerini keşfetme imkanı bulacaklar.

Anadolu’nun dört bir yanından unutulmaya yüz tutmuş özgün tarifleri ve değişik tatları derleyerek günümüze taşıyan Tadında Anadolu, ‘Anadolu’nun Lezzet Hazineleri’ projesi ile bu misyonunu taçlandırıyor. Proje kapsamında yöresel mutfakların en iyi restoranları ağırlanıyor. Hatay ve Antep’in ardından Tadında Anadolu’nun bu seferki konuğu ‘Malatya Sofrası’ olacak. Tadında Anadolu misafirleri, Malatya mutfağına özel olarak düzenlenecek hafta boyunca benzersiz lezzetleri tatma fırsatı bulacak.

Malatya Sofrası, çalışanları ile birlikte bu etkinlik için özel olarak Malatya’dan gelecek; yörenin lezzet harikaları restoranın şefleri öncülüğünde pişirilerek servis edilecek. Bu sırada Tadında Anadolu’nun ehil ustaları da Malatya mutfağına dair bilgilerini zenginleştirme fırsatı bulacak. Malatya haftası boyunca Tadında Anadolu noktalarında tadılabilecek yemekler arasında, ismi bile insanı acıktırmaya yeten birçok yerel lezzet bulunuyor. Yumru köfte, peynirli pide, aya köfteli kulak çorbası, tavuklu yahni, ayva galyesi, ekşi erikli kabak dolma, kiraz yaprağında ekşili köfte, pestil kavurma, peynir köftesi ve kayısı dolması bunlardan sadece bazıları!

Malatya’nın lezzet hazineleri 27-31 Ocak arasında İstanbul Atatürk Havalimanı ve 31 Ocak’ta Yenikapı İDO Hızlı Feribot İskelesi’ndeki Tadında Anadolu noktalarında keşfedilebilir. Malatya Sofrası, 5-7 Şubat’ta da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki Tadında Anadolu’ya misafir olacak.

ANADOLU'NUN KONUĞU MALATYA SOFRASI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000