17 Ocak 2013, Perşembe 20:23:21

ALTINLI UÇAĞIN CEZASI KESİLDİ

Günlerdir kamuoyunu meşgul eden ve içindeki 1,5 ton altınla Atatürk Havalimanı'nda 17 gündür bekleyen kargo uçağı ile ilgili krizin çözümlendiği, evrakların gümrüğe teslim edildiği ve 152 liralık bir ceza uygulanacağı öğrenildi. Uçağın kalkışı ile ilgili olarak son noktaya gelindiği ve işlemlerin hızla devam ettiği bildirildi.
  • Sivil havacılık Türk Sivil havacılığına hizmet veren şirketleri denetlerken beyanda veya evrakta harf hatası olsa 10.000TL den başlayan cezalar kesiyor. Gümrük ve DHMI bu uçağa komik rakkamlar kesimiş. T.C. kanunlarının buralarının da düzenlenmesi lazım. Biri bunu AKP ye iletsin.
  • Nihayet sabah 06.00 kalkti
  • Havayolları kargo memurları, Hng firmaları kargo memurları onlarca uçağa bakım declerasyonlarda , özet beyanlar veriyorsunuz ne olmuştur acep.
  • ÖB önce gümrük muhafazaya beyanda bulunması lazım gelir, orjinali yoksa da kaptan, hava gemisinin temsilcisi, yada handlıng fırması beyanda bulunabilir. Tam komedi bilmiyenler kandırılıyor.
  • DENETLEMEYE AİT MÜKELLEFİYETLER Madde 34- Yabancı limanlardan gelip Türk limanlarına veya nehirlerine girecek gemiler, gümrük denetlemesi yapılmak üzere belirli yerlerde durur veya yol keserler. Yabancı limanlardan gelen, Türkiye'den yabancı limanlara giden gemilerin geliş ve gidişlerinden en az 6 saat evvel sahip veya acentası tarafından gümrük idaresine bilgi verilir. Gemi kaptanı gümrük memurlarına geminin tasdikli jurnalını, orjinal manifestosunu, kumanya ve yakıtlar ve gemi adamlarına ait eşya listesini gösterirler. Kaptanlar manifesto harici olarak alınmış veya manifestoya dahil edilmeksizin taşınması adet olmuş eşyayı da araştırmadan önce, memurlara beyan ederler. Kaptanlar geminin envanter defteriyle planını da lüzumu halinde gümrük memurlarına gösterirler. Uçak teker koyduğunda gümrük muhafazaya beyanda bulunmak zorundasınız. Kaptan, acentası, handlıng fırması.
  • BU ÖZET BEYAN DEDİĞİN 10 DAKİKALIK İŞTİR ZATEN NEDEN 10 GÜN BEKLENDİ,BİZDE YEDİK,BU ARADA HAVALİMANINDA ŞEHİR EFSANELERİ KULAKTAN KULAĞA YAYILDI,UMARIUM SONUÇ HERKEZ İÇİN HAYIRLI OLMUŞTUR...
  • ULS'ye 195 milyon usd ceza gelir diyen eeey! çok bilmişler,art niyetliler! Çiçek ABBAS filminde İlyas SALMAN'ın Şakir ile bir atışma sahnesi vardı, diyor du ya; "NABEEEEER!"
  • Havacılık kurallarını bilmiyorum ama bu işte sanki minareyi çalan kılıfını uydurmuş gibi bir hava var . Acaba hangi gümrük memurunun cepleri doldu.?
  • 1 tane iphone 5 getirseydi idam edildirdi halbuki.. demek bundan sonra yurtdışından altın mucevher getir. cezası neyse de öderiz.
  • Harcanan iş gücü belki 100 kat kaybettirdi ama en azından sistem delinmedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'na 17 gün önce yakıt ikmali ve personel değişimi için inen ve içinde 1,5 ton altın bulunan ULS Kargo uçağı ile ilgili olarak altının sahiplerinin, Gümrük Müdürlüğü tarafından istenen " Özet Beyan"ı yetkililere verdiği belirtildi.

BEYAN YETERLİYDİ

Kargo Gümrük Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili olarak şunları söylediler:

"Söz konusu kargo şirketi bugün saat 16.00 itibariyle eksik evrakları olan 'Özet Beyan'ı ibraz etti. Böylece son noktaya gelindi. Uçağın kalkışıyla ilgili gerekli işlemlerini bitiriyoruz. Uçak evraklarda beyan edildiğine göre Dubai'ye gidecek. Zaten bu uçak transit bir uçak, bizim için gerekli evrakı beyan etmeleri yeterliydi. Uçağın gecikmesinden dolayı Türkiye Gümrük Bölgesine giriş yapan uçak için 67'nci maddede belirtilen sürelerden sonra, 'Özet Beyan' gecikmesinden kaynaklanan kanunun 241'inci maddesinin üçüncü fıkrasının (d) bendinde belirtilen miktarda para cezası alınacak. Bu ceza da gümrük için 152 TL yapıyor.Öyle iddia edildiği gibi içerisindeki altınların 3 katı filan değil. Bu cezanın da peşin ödenmesi halinde yüzde 25'lik bir indirimi var. Bu da yaklaşık 120 lira kadar yapıyor."

DHMİ’NİN CEZASI İSE 3 BİN 400 LİRA

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü yetkilileri de kargo uçağının 17 gündür apronda park ettiğini, bu süre 7 günü geçtiği için cezalı olarak günde 200 liradan 3 bin 400 lira alınacağını söylediler.

DHMİ Yetkilileri uçağın gümrük işlemlerini bitirdikten sonra Duba için uçuş izni alacağını ve bundan sonra uçacağını söylediler.

ALTINLI UÇAĞIN CEZASI KESİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

KTŞ ~ 11 yıl önce
Sivil havacılık Türk Sivil havacılığına hizmet veren şirketleri denetlerken beyanda veya evrakta harf hatası olsa 10.000TL den başlayan cezalar kesiyor. Gümrük ve DHMI bu uçağa komik rakkamlar kesimiş. T.C. kanunlarının buralarının da düzenlenmesi lazım. Biri bunu AKP ye iletsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Nihayet sabah 06.00 kalkti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen birisi ~ 11 yıl önce
Havayolları kargo memurları, Hng firmaları kargo memurları onlarca uçağa bakım declerasyonlarda , özet beyanlar veriyorsunuz ne olmuştur acep.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amma da bilirmis ~ 11 yıl önce
arkadas yazdigin cumleyi bes kere okudum bir sey anlamadim.
Tam Komedi ~ 11 yıl önce
ÖB önce gümrük muhafazaya beyanda bulunması lazım gelir, orjinali yoksa da kaptan, hava gemisinin temsilcisi, yada handlıng fırması beyanda bulunabilir. Tam komedi bilmiyenler kandırılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İRDELENSİN ~ 11 yıl önce
DENETLEMEYE AİT MÜKELLEFİYETLER Madde 34- Yabancı limanlardan gelip Türk limanlarına veya nehirlerine girecek gemiler, gümrük denetlemesi yapılmak üzere belirli yerlerde durur veya yol keserler. Yabancı limanlardan gelen, Türkiye'den yabancı limanlara giden gemilerin geliş ve gidişlerinden en az 6 saat evvel sahip veya acentası tarafından gümrük idaresine bilgi verilir. Gemi kaptanı gümrük memurlarına geminin tasdikli jurnalını, orjinal manifestosunu, kumanya ve yakıtlar ve gemi adamlarına ait eşya listesini gösterirler. Kaptanlar manifesto harici olarak alınmış veya manifestoya dahil edilmeksizin taşınması adet olmuş eşyayı da araştırmadan önce, memurlara beyan ederler. Kaptanlar geminin envanter defteriyle planını da lüzumu halinde gümrük memurlarına gösterirler. Uçak teker koyduğunda gümrük muhafazaya beyanda bulunmak zorundasınız. Kaptan, acentası, handlıng fırması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KOMEDİ ~ 11 yıl önce
BU ÖZET BEYAN DEDİĞİN 10 DAKİKALIK İŞTİR ZATEN NEDEN 10 GÜN BEKLENDİ,BİZDE YEDİK,BU ARADA HAVALİMANINDA ŞEHİR EFSANELERİ KULAKTAN KULAĞA YAYILDI,UMARIUM SONUÇ HERKEZ İÇİN HAYIRLI OLMUŞTUR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapak! ~ 11 yıl önce
ULS'ye 195 milyon usd ceza gelir diyen eeey! çok bilmişler,art niyetliler! Çiçek ABBAS filminde İlyas SALMAN'ın Şakir ile bir atışma sahnesi vardı, diyor du ya; "NABEEEEER!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karesus ~ 11 yıl önce
Havacılık kurallarını bilmiyorum ama bu işte sanki minareyi çalan kılıfını uydurmuş gibi bir hava var . Acaba hangi gümrük memurunun cepleri doldu.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iphone 5 ~ 11 yıl önce
1 tane iphone 5 getirseydi idam edildirdi halbuki.. demek bundan sonra yurtdışından altın mucevher getir. cezası neyse de öderiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 11 yıl önce
Harcanan iş gücü belki 100 kat kaybettirdi ama en azından sistem delinmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000