19 Ocak 2014, Pazar 09:20:57

ALTIN DOLU UÇAK İÇİN CEZA KESİLDİ!

İranlı işadamı Babek Zencani’nin Gana’dan getirdiği ve Atatürk Havalimanı'nda 17 gün bekledikten sonra Dubai’ye giden 1.2 ton altın için Duru Döviz’e 57 milyon TL ceza kesildi.
  • Ülkemizde bu kadar çok yabancının iş yapması, hatta ağırlığın İran VB ülkeler olması bence çok fazla Manidar.... (: Yok mu bu ülkenin bu işleri yapacak yatırımcısı ???
  • Simdi anlasilio ULS CARGO sirketi nasil ayakda durdugu. Bundan bir kac ay once bu ULS iflazin esiginde deyilmidi????? Sanirim bu sirketide arastirirlar ve tum kirli camasirlari ortaya cikartirlar. Bu Turkiyede ne zaman insanlar helalindan para kazanmasini ogrenecek (YANI SU COK BUYUK PARA KAZANANLAR) Adanada pamuk tarlasindaki irgatlar haric yani.
  • ULS`nin cezası ne olacak? Bu işe aracılık eden de kaçakçıdır, suçludur. Sivil havacılık ya da mahkeme bunun peşini bırakmamalıdır. Bugün doğal taş yapar altını yarın oyuncak, çiçek yapar silahı, bombayı bu şirket.
  • Hayırsever işadamının işleri nolcak, yardım etmişler bürokratlarımız işte.
  • Daba daba duuu...ye memet ye yazık bu ülkenin temiz insanlarına yazıkkkk gerçek kul hakkı burada başlıyor ama anlayan kim... karşınızdaki çocuk ve yiyor işte değil mi ...
  • Daha fazla kesselerdi keşke. Adam 60 bin liraya kıbrısta konser verecek eşini özel uçağıyla gönderiyor. Nereden geliyor bu değirmenin suyu?
  • Ülke ne hale girdi be! Allah hepinizi bildiği gibi yapsın, ıslah etsin
  • Ben olsam kendi jetlerim ile taşırdım.. Ayrıca nakliye olmazdı

1 Ocak 2013’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na Gana’dan İran’a giden bir uçak indi. ULS Havayollarına ait uçak taşıdığı yükü 1500 kilo ‘değersiz maden’ olarak beyan etti. Ancak beyandan şüphelenen giren Gümrük müfettişleri uçağa girdi ve kilolarca külçe altın buldu. Bunun üzerine havayolu yetkilileri uçaktaki 1208 kilogram altının 500 kg’lik bölümünün Duru Döviz’e ait olduğunu, kalan bölümünün ise İran’da faaliyet gösteren Sorinet Holding’e gideceğini açıkladı. Ancak bu konuda da hiçbir evrak beyan edilmedi. Bunun üzerine Gümrük görevlileri uçağı ve kargoyu mühürlediler ve tutanak tuttular.

"SARRAF YARDIMCI OLDU"

17 Aralık 2013 tarihinde başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu soruşturmasına göre işte tam bu aşamada devreye Reza Zarrab (Rıza Sarraf) girdi. Bürokratik bağlantılarını kullanarak önce uçağın yüküyle ilgili sorunları çözdü. Hemen ardından da Tahran’a uçacağı beyan edilen uçağın Dubai’ye gideceği yönünde beyanda bulunuldu. Böylece uçak 18 Ocak 2013’te içindeki altınlarla birlikte Dubai’ye gitti.

Gümrük müfettişleri bu olayla ilgili tutanak tuttu ve hemen ardından suç duyurusunda bulundu. Dosya önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosu’na gönderildi. Ancak daha sonra buradan alınarak Kabahatler Bürosu’na yönlendirildi. Gümrük müfettişlerinin raporlarını inceleyen savcılık Türk Parası’nın Koruma Kanuna muhalefet ve kıymetlerin ülkeye yasadışı yollardan sokulmaya çalışıldığı gerekçesiyle Duru Dövize 57 milyon 789 bin lira idari para cezası kesilmesine karar verdi.

ŞİRKETE EL KONULDU

Duru Döviz, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab ile doğrudan ilişkili bir şirket. 2007 yılında şirketin yönetim kurulu başkanlığına o tarihte 23 yaşında olan Reza Zarrab getirildi. Zarrab, 2 yıl boyunca şirketin yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. 15 Mayıs 2009’te şirketten ve görevden ayrıldı. 7 Kasım 2012’de şirketin yönetimindeki yer alan diğer İranlılar da şirketten çekildi.

Şu anda şirketin yönetiminde sadece Emin Hayyam kaldı. Emin Hayyam, 17 Aralık operasyonu sırasında gözaltına alındı. Hayyam’ın Duru Döviz de dâhil tüm malvarlıklarına mahkeme tarafından el konuldu.

BABEK ZENCANİ ‘ALTINLAR BENİM’ DEMİŞTİ

Rıza Sarraf’ın patronu olduğu öne sürülen ve daha sonra Tahran Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında tutuklanan Babek Zencani, Türk yetkililerin arama yaptığı Gana uçağı hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

“Gana’dan yasalara uygun olarak 1.5 ton altın aldım. Bunun 500 kilosunu Türkiye’ye geri kalan bölümünü ise Dubai’ye satmayı planlıyordum. Kaynakla ilgili belgeler Gana’da kaldığı için uçak bir süre Atatürk Havalimanında kaldı. Belgelerin gelmesinin ardından uçak Türkiye’den ayrıldı. Konu incelendi ve hakkımda herhangi bir suçlama yapılmadı. Rıza Sarraf’ın patronu da değilim.”  (Vatan)

ALTIN DOLU UÇAK İÇİN CEZA KESİLDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Manidar ! ~ 10 yıl önce
Ülkemizde bu kadar çok yabancının iş yapması, hatta ağırlığın İran VB ülkeler olması bence çok fazla Manidar.... (: Yok mu bu ülkenin bu işleri yapacak yatırımcısı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hmmm ~ 10 yıl önce
Simdi anlasilio ULS CARGO sirketi nasil ayakda durdugu. Bundan bir kac ay once bu ULS iflazin esiginde deyilmidi????? Sanirim bu sirketide arastirirlar ve tum kirli camasirlari ortaya cikartirlar. Bu Turkiyede ne zaman insanlar helalindan para kazanmasini ogrenecek (YANI SU COK BUYUK PARA KAZANANLAR) Adanada pamuk tarlasindaki irgatlar haric yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TDK ~ 10 yıl önce
iflaz = iflas Deyilmi = Değil mi Bide konuşmayı öğrense... :)
TDK'ya ~ 10 yıl önce
Milleti düzeltmekten kendini yamultmuşsun. Bide değil bir de ;) belki de pide yazmak istedin, bilemiyorum.
Peki ULS günahı ~ 10 yıl önce
ULS`nin cezası ne olacak? Bu işe aracılık eden de kaçakçıdır, suçludur. Sivil havacılık ya da mahkeme bunun peşini bırakmamalıdır. Bugün doğal taş yapar altını yarın oyuncak, çiçek yapar silahı, bombayı bu şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayırsever işadamının işleri nolcak, yardım etmişler bürokratlarımız işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
daba daba duuu ~ 10 yıl önce
Daba daba duuu...ye memet ye yazık bu ülkenin temiz insanlarına yazıkkkk gerçek kul hakkı burada başlıyor ama anlayan kim... karşınızdaki çocuk ve yiyor işte değil mi ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hak yerini buluyor ~ 10 yıl önce
Daha fazla kesselerdi keşke. Adam 60 bin liraya kıbrısta konser verecek eşini özel uçağıyla gönderiyor. Nereden geliyor bu değirmenin suyu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ülke ne hale girdi be! Allah hepinizi bildiği gibi yapsın, ıslah etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslında ~ 10 yıl önce
Ben olsam kendi jetlerim ile taşırdım.. Ayrıca nakliye olmazdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000