06 Eylül 2012, Perşembe 20:01:14

AIREX'TE İLK GÜN SONA ERDİ...

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen havacılık fuarı Airex’in ilk günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın A380’ini gezmesiyle sona erdi. Bakan Yıldırım, A380’in kokpitinde AirportHaber’i yanıtladı…
  • Eskiden her yıl bir bakan değişirdi, Sayın Binali Yıldırım'ın istikrarlı bakanlığı bile başarısını tek başına onaylamaya yeterlidir.. Havacılık camiasının bir bireyi olarak başarılarından dolayı kendisini tebrik ediyorum.. Ülkemiz havacılığı adına hep birlikte yapmamız gereken daha çok şey var..
  • bu adamın döneminde hızlı tren denilen ucube de onlarca insan öldü. bu adam hala görevde. Bunlar arsız insanlar.
  • Peki 3. havaalanı bitene kadar, 3 sene içinde ne olacak? Türk (İstanbul) Hava Yolları her ay 2-3 yeni dış hat açıyor, frekans yükseltiyor. 3. havalimanı yarın açılacakmış gibi bir hava yaratıp, kafayı kuma gömmenin kime ne faydası var? 75 milyon nüfuslu bir ülkede, 186 uçağı olan, 200 yere uçan bir bayrak taşıyıcın Tek merkezi olur mu? Diyelim ki oldu, bu tek merkezde 2 bağımsız paralel pist olmaz mı? Sonra başkenti bu derece ihmal edilir mi? Güvenlik limiti değerlerini yukarı çekerek, yaz ortasında rötarları yendik diye gerim gerim geziyorlar. İstanbul'a yığılmaya devam edin. Lodoslu havalar yakın. Doğayla inatlaşmak bakalım ne getirecek?
  • Fuar saat kaça kadar açık ...

9. kez düzenlenen ve bugün kapılarını Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda açan havacılık fuarı Airex’in açılışını sabah saatlerinde Bakan Yıldırım yapmıştı. Türk Havacılığı’nın gelişimiyle ilgili rakamlar açıklayan Yıldırım, Airex’in Türkiye’deki önemine de dikkat çekti.

Biraz önce ilk günü sona eren Airex’in kapanışını yine Bakan Binali Yıldırım yaptı. Fuarın en çok ilgi çeken uçağı A380’i gezerek kokpit ekibinden bilgiler alan Yıldırım, zaman zaman yaptığı esprilerle herkesi güldürdü.

Uçağın ekonomi sınıfından başlayarak sırasıyla Business Class, First Class, masaj odası ve kokpitini gezen Bakan Yıldırım uçağa tam not verdi. Yıldırım son olarak kokpite girerek incelemelerde bulundu. Kokpitte AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık’ın ‘Türk Havacılığı son 10 yılda büyük bir ivme kazandı. A380’i Türkiye’de görebilecek miyiz’ şeklindeki sorusuna ‘Hayal değil’ yanıtını verdi.

Bakan Binali Yıldırım, “Türk Havacılığı büyük bir gelişme kat etti. A380 tipindeki uçaklar Türkiye için artık hayal değil. Zaten büyük gövdeli uçaklar uçmaya devam ediyor. Özellikle 3. Havalimanını açtığımızda bu tip uçakları görmek mümkün olacak. 3. Havalimanı Türkiye’ye çok şey kazandıracak” dedi.

3. Havalimanı ile ilgili çalışmaların başladığını. en kısa zamanda temellerinin atılacağı müjdesini veren Yıldırım, “İhale sürecinden sonra birçok şey netlik kazanacak” dedi.

©AirportHaber 

AIREX'TE İLK GÜN SONA ERDİ...

Yorumlar

Her yıl bir bakan devri geride kaldı ! ~ 12 yıl önce
Eskiden her yıl bir bakan değişirdi, Sayın Binali Yıldırım'ın istikrarlı bakanlığı bile başarısını tek başına onaylamaya yeterlidir.. Havacılık camiasının bir bireyi olarak başarılarından dolayı kendisini tebrik ediyorum.. Ülkemiz havacılığı adına hep birlikte yapmamız gereken daha çok şey var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
--- ~ 12 yıl önce
bu adamın döneminde hızlı tren denilen ucube de onlarca insan öldü. bu adam hala görevde. Bunlar arsız insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu arada ne olacak? ~ 12 yıl önce
Peki 3. havaalanı bitene kadar, 3 sene içinde ne olacak? Türk (İstanbul) Hava Yolları her ay 2-3 yeni dış hat açıyor, frekans yükseltiyor. 3. havalimanı yarın açılacakmış gibi bir hava yaratıp, kafayı kuma gömmenin kime ne faydası var? 75 milyon nüfuslu bir ülkede, 186 uçağı olan, 200 yere uçan bir bayrak taşıyıcın Tek merkezi olur mu? Diyelim ki oldu, bu tek merkezde 2 bağımsız paralel pist olmaz mı? Sonra başkenti bu derece ihmal edilir mi? Güvenlik limiti değerlerini yukarı çekerek, yaz ortasında rötarları yendik diye gerim gerim geziyorlar. İstanbul'a yığılmaya devam edin. Lodoslu havalar yakın. Doğayla inatlaşmak bakalım ne getirecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 12 yıl önce
Fuar saat kaça kadar açık ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000